Nefrotický syndrom u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
185
11.8.13 10:30

Nefrotický syndrom u dětí

Ahojky má někdo dítě s nefrotickým syndromem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11.8.13 10:58

JA MĚLA JAKO MALÁ TEĎ JSME V REMISY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
11.8.13 11:54

Ahojky a jak jste to zvládli nám ho potvrdili před týdnem včera nás pustili z nemocnice, chci se zeptat brali jste ten prenison a měli jste nějakou dietku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.13 11:57

Ja měla penicilin a prednison do 5 let myslím jsme brala stále jsme v seznamu čekací na dárce ledvin celkové kořenení malé množství a jak víte je to o bílkovinách v moči takže lepší bílkoviny

Příspěvek upraven 11.08.13 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.13 12:00

Léčba: Kromě léčby vyvolávající nemoci, je-li léčba možná, toho moc neuděláme. Vhodný je dostatečný přísun kvalitních bílkovin v potravě, podáváme léky na zvýšený cholesterol, různé léky chránící tkáň ledvin. V případě nemocničního pobytu na lůžku se podávají léky proti srážení krve, aby se u ležícího člověka snížilo riziko vzniku krevních sraženin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
11.8.13 12:04

Děkuji moc snazím se moc nesolit, ale skoro v každé potravině ta sůl je nemuže být malý pořad jen na sladkých jidlech co v nemocnici dostaval kromě obědů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.13 12:05

http://www.ulekare.cz/…syndrom-1164
plno zajímavostí nejdete aji na internetu pak je to už o tom hlídání ja chodím každý rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
11.8.13 12:13

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.10.13 14:20

Ahoj, jsme v diskuzi nováčkem, ale mám dceru, která se již téměř 2 roky léčí na NS, který ji byl diagnostikován ve 3 letech. Protože léčba nebyla optimální, podstoupila po cca 4 měsících biopsii ledvin. Poté přešla na léčbu cyklofosfamidem a téměř rok byla v remisi. Teď po roce přišel relaps, nečekán, nezván - bez předchozího nachlazení apod. Chce to trpělivost a pokud možno moc nečíst a nepátrat, co se prognózy apod. týče. Vždy je důležitá diagnóza a být v péči dobrého nefrologa. Kdybys někdy potřebovala info, ozvi se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
22.10.13 13:50

Ahojky děkuji, že jsi napsala malý ten NS zvládá zatím dobře už pomalu vysazujeme prednison, ale mám strach ať se mu tá nemoc nevratí nebo nějaký kolaps.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.11.14 10:45

nefrotický syndrom

Ahoj všichni, mám syna je mu 24 let od 2 let jsme se trápili NS opravddu moc. V té době jsem se dostala na váhu 40kg opravdu nervy. Léčil ho neúspěšně jeden doktor v Kutné HOře cca3 roky Prednisonem měl dávky jak pro koně. Začal mít nežádoucí účinky, křeče v rukou, úplně ho kroutily špatné vidění atd…jednou při cestě do práce, ubrečená jsem potkala známou a ta se mě ptala co mi je slovo dalo slovo, hned mě objednala do motola k profesoru Kraisingerovi a ten nám syna zachránil za 1 minutu 12.okamžitě jsme tam zůstali první faze biopssie ledvin a pak začala okamžitá léčba ciklofasfamidem a to jsem se zhroutila lék na rakovinu menších dětí a už mi nikdo nevysvětlil, že je to jinak myslela jsem ža mi lžou, byla to hrůza ještě ted mám husinu a ktomu byl závislí na prednison. Když léčba skončila pustili nás domů neskutečně jsem se bála že se to vrátí…lidi dnes je mu 24 a je úplně zdráv ale vlastně v dospělosti nevím jestli mu něco hrozí proto se chci zeptat jaké má někdo zkušenosti s yvléčením. Musela jsem se s vámi podělit o náš příběh, vím jaký je to stres ale dopadlo vše dobře lékaři v motole super mudr. Dušek na dětské urologii a profesor Kraisinger, sem ji vděčná za výbornou práci. děkuji a držím palce všem ella

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.12.15 17:58

Nefrotický syndrom

Ahojky všem! Jsme z Brna :mavam:
Syn se narodil v září 2010 a do 3 let zdrave Dítě, v listopadu 2013 bral antibiotika a ja vzala moc na rozbor a zjištěno bilkovina v moči..Pediatr nás poslal na neufrologii tam nám řekli vypadato ja biopsii ledvin, a zacali jsme jezditbdo nemocnice.to bylo v únoru 2014.A stále nás posilali od doktora k doktrovi..potom v srpnu 2014 syn otekl od briška dolů, tak jsme ihned jeli do nemocnice na pohotovost tam nam řekli ze syn ma vodní kilu, to bylo ve ctvrtek v srpnu 2014, v neděli v srpnu 3 dny potom rano syn byl otekly od hlavy az k patě, ihned jsme jeli do nemocnice a už jas hospitalizovali a do 3 dnú po odvodnění syna mu nasadili prednison..syn se hrozne změnil mjakmpo, psychicke strance (strašný).leky zabraly po 14 dnech nas potom pustili v září domů. Bylo několik relapsu vždycky pri snižování léků. Do školky stále nesmí nema dokončeno ani očkování a oslabenou imunitu stále resime nejaky nachlazení, za rok pribral 12kg, v září 2015 měl 5 let..Mohu říct že doufám aby se uzdravil, proto že stavi co ma po psychické stránce hrozný a psycholožka řekla ze jemOK.. A od doby co jsme byli v nemocnici se nám vratil do plinek ale po roce jsme naštěstí plinku nějak odbourali…
Všem přeji silné nervy a ať se nám dětičky brzo uzdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
1.3.18 22:07

Nefrotický syndrom

Dobrý den, je tady ted nějaká maminka které dítě má nefrotický syndrom? máme ho už rok a když už jsme si mysleli, že je to za námi tak po cyklofosfamidu se nám to stejně vrátilo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
2.7.19 11:31

Ahoj :mavam:
Mému synovi tento syndrom diagnostikovali teď v pátek. Má 4,5 roku. Modlím se, aby měl jenom tuto ataku a pak už byl zase zdravý.
Jak pokračujete vy? Je šance na úplné uzdravení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.7.19 06:01

Nefroticky syndrom

@LolitkaP Ahojky moje dcerka to dostala v 5 letech v roce 2017 mela 6 relapsu minulý rok biopsie ledvin coz byli minimálni změny a bereme cyklosporin equoral a 2.5 prednison a zatim se uz rok drži. Davky se snižuji tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí