Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jessica19 Ahoj ![]()
Děkuji. A jak to ovlivňuje její normální život? Chodí do školky? Jaká má omezení? Děkuji
@LolitkaP nechodila mezi deti rok a pul takže měla odklad nemohla s těma davkami prednisonu co brala to nešlo. Byla chudinka pořad doma nebo v nemocnici.Ale ted uz konečně mužem fungovat Jessi jde do školy od záři a drži se nám.
@LolitkaP nechodila mezi deti rok a pul takže měla odklad nemohla s těma davkami prednisonu co brala to nešlo. Byla chudinka pořad doma nebo v nemocnici.Ale ted uz konečně mužem fungovat Jessi jde do školy od záři a drži se nám. @LolitkaP omezeni nemá jenom nemuže do bazénu veřejneho.
Dobrý večer obnovují diskusi Nefroticky syndrom u dětí. Syn skoro 9 let a bojujeme od jeho 2,5 let. Jsme po biopsii ledvin v jeho 3,5 letech a teď po opakovaném relapsu nás opět asi čeká rebiopsie. Jak probíhá nemoc u vašich dětí?? Syn v skoro 9 letech už váží skoro 40 kg a teď jsme museli podstoupit operaci zubu jelikož léky mu je totálně zničili. Děkuji jak se někdo ozve
@jajinka82 Dobrý den bojujeme s tim od roku 2017 a od kvetna 2018 je po biopsii nasazeny equoral a máme klid.Za tyden jedeme do nemocnice po 3.mesícich tak jsem zvedava na vysledky. Cokoliv by jste se chtela zeptat napište. Moni
@Jessica19 píše:
@jajinka82 Dobrý den bojujeme s tim od roku 2017 a od kvetna 2018 je po biopsii nasazeny equoral a máme klid.Za tyden jedeme do nemocnice po 3.mesícich tak jsem zvedava na vysledky. Cokoliv by jste se chtela zeptat napište. Moni
@jajinka82 dcerce bude v březnu 8 ![]()
@Jessica19 Dobrý den naposledy jsme brali sanndinium neoral bral ho skoro 4 roky a měli jsme klid od doby vysazení, před necelým rokem jsme už měli 2× relaps ( teď jsme v relapsu prednison snižujeme už jsme na nějakých 25 mg z 70 mg). Dr říkala že ještě jeden relaps a půjde na tu rebiopsii. Od září byl asi jen měsíc ve škole. Odkud jste??? Přibírala dcerka po kortikoidech syn extrémně.
@jajinka82 kolik je synovy? a biopsie dopadla dobře? mi meli minimálni změny. Ale mám velky strach s vysazení taky ale zatim este tak rok to bude brát. Jsme s Hradce Králove. Jinak dcerka přibírala byla jsem s toho nešťastná. Dnes uz je v pohodě hubenoučka a nedovedu si představit že by to melo byt jinak.
@Jessica19
synovi bude v dubnu 9, biopsie - taky minimální změny, jak bral ten sanndinium neoral tak byl hubenoucky měli jsme problémy s jídlem nechtěl naopak jíst a teď ho nejde zastavit. Teď pomalu vysazujeme prednison a začínám se obávat dalšího relapsu vždy přijde nečekaně.
@jajinka82 a brali jste i Equoral? tenhle lék co berete neznám. Jinak si to už ani nedovedu představit..je to boj ja pořad doufám že to vymizí s hormonama. Jinak si klidně mužeme zavolat a popovídat si o tom ![]()
@Jessica19
Ne ten jsme nebrali ale říkala Dr. že jak by šel na rebiopsii tak mu dá jiné léky po konzultaci s Ostravou
@jajinka82 Držim Vám palečky at máte zase klid já si to bez toho léku nedovedu představit. Rok 2017 nám dal zabrat ![]()
@Jessica19
Taky přeji ať se dcerce daří a vše zvládnete my jsme už prošli hodně nervami a při kontrole moče papírkem je to vždy s obavou. Děkuji za odpovědi na mé otázky. Napište někdy jak se vám daří klidně můžeme přes facebook.