Nefunkční obrazovka notebooku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.12.24 23:32

Nefunkční obrazovka notebooku

Zdravím,
Před pár dny mi začala blikat obrazovka ( hp laptop - 15s-eq1303nc ) a dnes už vůbec nefunguje.
Počítač jde zapnout, při připojení k tv je obrazovka vidět a vše funguje. Ale na samotném notebooku prostě černo.
Zkusila jsem restartovat, aktualizovat..
Nic nefunguje, nevíte co by s ním mohlo být? Podle googlu by snad měla být grafika v háji.
Počítač mám tak 3 roky, ale bohužel je už po záruce.
Takže kdyby to bylo tou grafikou nebo něčím jiným kolik by tak stála oprava? Jestli to má vůbec cenu dávat do servisu nebo koupit nový.
Díky za všechny odpovědi ✌️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
139
11.12.24 00:15

Pravděpodobně se poškodil datový kabel, který vede ze základní desky v notebooku zkrz panty do displeje. Ale není to úplně jisté a může to být i ta poškozená deska. Ale pokud je to kabel, tak opravu odhaduji tak do 1000 Kč. V případě poškozené desky to nejde určit. Může to jít opravit za podobnou cenu jako ten kabel, nebo to může být neopravitelné, případně nerentabilní.
Pokud jste v rozumné vzdálenosti od Havlíčkova Brodu, tak mohu doporučit servis mobilů a notebooků PC Kout. www.pckout.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101516
11.12.24 09:04

@Aleš4561 No, zas kdyby to byla deska, potažmo grafika, tak by to nemelo jit ani na externí obrazovku.
Nebo muze byt v jako ten display jako takovy nebo jeho řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11788
11.12.24 09:34

Kdyby byla v háji grafika tak ti to nefunguje na externí obrazovce. Buď je v háji displej samotný nebo ten datový kabel jak bylo psáno výše. Spíše bych řekla ten kabel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3171
11.12.24 15:30

Mne sa podoben priznaky stali 2×, raz to bola doska (co nemalo zmysel opravovat - cena noveho NB) a raz to bol HDMI chip (cip zdarma z ineho NB, ale odhalenie zavady a praca za asi 200 EUR - musel som obist niekolko servisov kym som nasiel niekoho kto tomu aspon trochu rozumie…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
11.12.24 16:08

Taky se mi to stává. Buď úplně černá obrazovka nebo tam obraz je, ale bliká. Je tam asi skříplej nějakej kabel, stačí noťas párkrát otevřít a zavřít a ono to přestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák