Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím…
Chci se zeptat na Vaše zkušenosti s nehormonalnim teliskem.
Lékařka na gynde mi ho příliš nedoporučuje kvůli silnějším krvácení také tomu, že jsem kdysi měla mirenu a po půl roce musela ven protože jsem krvaceka téměř pořád.
Momentálně mám už několikáté prášky ale zhoršují mj psychicky stav, léčím se na psychiatrii a tam mi doktorka tvrdí že to vliv mít může. Mám hraniční poruchu, a když jsem měla období bez antiko, výkyvy nebyly takové.
Tak teď přemýšlím co s tím. Nabízela mi ještě sterilizaci, dvě děti mám ale moc se mi do toho nechce.
Nehormonální tělísko vám krvácení může ještě zhoršit. Pokud už děti neplánujete, o té sterilizaci bych přemýšlela.
Je mi 31,rikam si že třeba ještě za pár let… Přijde mi to moc definitivní no…
@frozendarkness píše:
Je mi 31,rikam si že třeba ještě za pár let… Přijde mi to moc definitivní no…
mhm - léčíš se na psychiatrii a už dvě děti máš - ale každého názor a boj
@stinga píše:
Tak to asi není úplně předmětem diskuze, že
@stinga píše:
Ale do jisté míry máš pravdu. Právě proto chci nějakou antiko mit ![]()
S tělískem jsem měla asi dva roky bolesti v podbřišku, bolesti při mestruaci a krvácení mezi cykly. Každý rok kontrola, jestli je tam, kde má být. Po třech letech na utz vše v pořádku, problémy zmizely. Následně jsem otěhotněla, tělísko bylo posunuté. Moje zkušenost. Někdo si to zase nemůže vynachválit. Další kamarádka podobný příběh. Měsíc před jejím těhotenstvím byla na rentgenu a vůbec netušila, že se při něm může tělísko posunout, bohužel otěhotněla a šla na interupci. Další kamarádka měla opakované záněty dělohy, po vytažení tělíska problémy zmizely. Prostě to nesedne každé. Zase statisticky je tělísko spolehlivá a bezproblémová ochrana. Jak je to u tebe zjistíš, až ho vyzkoušíš.
Jsou různé typy, tak bych si hledala zkušenosti a nevýhody konkrétního typu, já jsem měla kuličku, ještě jsem tenkrát nebyla po porodu. Kamarádka, co otěhotněla po rentgenu měla typ T.
@frozendarkness píše:
Zdravím…
Chci se zeptat na Vaše zkušenosti s nehormonalnim teliskem.
Lékařka na gynde mi ho příliš nedoporučuje kvůli silnějším krvácení také tomu, že jsem kdysi měla mirenu a po půl roce musela ven protože jsem krvaceka téměř pořád.
Momentálně mám už několikáté prášky ale zhoršují mj psychicky stav, léčím se na psychiatrii a tam mi doktorka tvrdí že to vliv mít může. Mám hraniční poruchu, a když jsem měla období bez antiko, výkyvy nebyly takové.
Tak teď přemýšlím co s tím. Nabízela mi ještě sterilizaci, dvě děti mám ale moc se mi do toho nechce.
Mé zkušenosti s nehormonálním tělískem budou v letě 3 roky 😄 Jinak nebyl vůbec žádný problém s MS ani bolestmi atp.
Až dostanu konečně po porodu MS, tak chci zase tělísko.
Takže kvalita se asi také dost odvíjí od ceny
Dekuji za zkušenosti
Mám už třetí nehormonální tělísko. První jsem měla 5 let a pohoda. Druhé se mi po roce posunulo, mělo klasický tvar T, zjistilo se to při kontrole a naštěstí jsem neotěhotněla. Nebyla jsem s ním spokojená, hodně a dlouho jsem krvácela a navíc jsem o něm věděla, píchalo v děloze. Nyní mám druhým rokem jiný tvar, zase takový paprskovitý a pohoda. Menstruace pravidelná, nekrvácím mimo cyklus a vůbec o něm nevím. ťuk ťuk… ![]()