Nehormonalni tělísko jaké máte zkušenosti

23.3.23 12:24

Nehormonalni tělísko jaké máte zkušenosti

Zdravím…
Chci se zeptat na Vaše zkušenosti s nehormonalnim teliskem.
Lékařka na gynde mi ho příliš nedoporučuje kvůli silnějším krvácení také tomu, že jsem kdysi měla mirenu a po půl roce musela ven protože jsem krvaceka téměř pořád.
Momentálně mám už několikáté prášky ale zhoršují mj psychicky stav, léčím se na psychiatrii a tam mi doktorka tvrdí že to vliv mít může. Mám hraniční poruchu, a když jsem měla období bez antiko, výkyvy nebyly takové.
Tak teď přemýšlím co s tím. Nabízela mi ještě sterilizaci, dvě děti mám ale moc se mi do toho nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24748
23.3.23 12:39

Nehormonální tělísko vám krvácení může ještě zhoršit. Pokud už děti neplánujete, o té sterilizaci bych přemýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.23 12:56

Je mi 31,rikam si že třeba ještě za pár let… Přijde mi to moc definitivní no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77136
23.3.23 13:30
@frozendarkness píše:
Je mi 31,rikam si že třeba ještě za pár let… Přijde mi to moc definitivní no…

mhm - léčíš se na psychiatrii a už dvě děti máš - ale každého názor a boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.23 14:14
@stinga píše:
mhm - léčíš se na psychiatrii a už dvě děti máš - ale každého názor a boj

Tak to asi není úplně předmětem diskuze, že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.23 14:19
@stinga píše:
mhm - léčíš se na psychiatrii a už dvě děti máš - ale každého názor a boj

Ale do jisté míry máš pravdu. Právě proto chci nějakou antiko mit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
23.3.23 14:28

S tělískem jsem měla asi dva roky bolesti v podbřišku, bolesti při mestruaci a krvácení mezi cykly. Každý rok kontrola, jestli je tam, kde má být. Po třech letech na utz vše v pořádku, problémy zmizely. Následně jsem otěhotněla, tělísko bylo posunuté. Moje zkušenost. Někdo si to zase nemůže vynachválit. Další kamarádka podobný příběh. Měsíc před jejím těhotenstvím byla na rentgenu a vůbec netušila, že se při něm může tělísko posunout, bohužel otěhotněla a šla na interupci. Další kamarádka měla opakované záněty dělohy, po vytažení tělíska problémy zmizely. Prostě to nesedne každé. Zase statisticky je tělísko spolehlivá a bezproblémová ochrana. Jak je to u tebe zjistíš, až ho vyzkoušíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
23.3.23 14:30

Jsou různé typy, tak bych si hledala zkušenosti a nevýhody konkrétního typu, já jsem měla kuličku, ještě jsem tenkrát nebyla po porodu. Kamarádka, co otěhotněla po rentgenu měla typ T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
23.3.23 14:45
@frozendarkness píše:
Zdravím…
Chci se zeptat na Vaše zkušenosti s nehormonalnim teliskem.
Lékařka na gynde mi ho příliš nedoporučuje kvůli silnějším krvácení také tomu, že jsem kdysi měla mirenu a po půl roce musela ven protože jsem krvaceka téměř pořád.
Momentálně mám už několikáté prášky ale zhoršují mj psychicky stav, léčím se na psychiatrii a tam mi doktorka tvrdí že to vliv mít může. Mám hraniční poruchu, a když jsem měla období bez antiko, výkyvy nebyly takové.
Tak teď přemýšlím co s tím. Nabízela mi ještě sterilizaci, dvě děti mám ale moc se mi do toho nechce.

Mé zkušenosti s nehormonálním tělískem budou v letě 3 roky 😄 Jinak nebyl vůbec žádný problém s MS ani bolestmi atp. :palec: Až dostanu konečně po porodu MS, tak chci zase tělísko.

• Citovat
  • Upravit
23.3.23 16:01

Takže kvalita se asi také dost odvíjí od ceny
Dekuji za zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
23.3.23 21:28

Ja mam nehormonalni telisko rok a zatim bez problemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
24.3.23 11:13

Mám už třetí nehormonální tělísko. První jsem měla 5 let a pohoda. Druhé se mi po roce posunulo, mělo klasický tvar T, zjistilo se to při kontrole a naštěstí jsem neotěhotněla. Nebyla jsem s ním spokojená, hodně a dlouho jsem krvácela a navíc jsem o něm věděla, píchalo v děloze. Nyní mám druhým rokem jiný tvar, zase takový paprskovitý a pohoda. Menstruace pravidelná, nekrvácím mimo cyklus a vůbec o něm nevím. ťuk ťuk… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
24.3.23 16:43

@frozendarkness měla jsem 7 let a super Ms 6 dní za mě top…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí