Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak vyzkoušej ty s aplikátorem, ale někdo je prostě nezavede.
Kup si Tampax s plastovým aplikátorem. Mají je třeba v DM, Tescu… Ty jediné jsem schopná zavést a to mi bude skoro 40 ![]()
Zkus si koupit v drogérii lubrikační gel, a tím tampón trochu mázni. U mně to zabralo.
Žasnu, jak se považuje za normální a samozřejmé, že panna (teda asi) si má zavádět tampóny. Babička, která nebere ohledy je taky skvělá ![]()
Řekni babičce, že tampony nepoužíváš. Pokud bude trvat na tom, že i tak půjdeš na koupaliště, tak prostě budeš sedět v kraťasech na dece a hrát si na telefonu…
Zkus uvolnit spodek. Já teď zkouším menstruační kalíšek a tam pokud nejsi uvolněná, nezavedeš. Jedna rada na uvolnění je otevřít pusu, je to divné, ale funguje.
Jinak pokud máš slabou menzes, zkus si poševní vchod navlhcit, buď tím gelem nebo slinami.
Jinak mě šly tampóny zavádět až když jsem nebyla pana, do té doby to nebylo vončo
Ahoj, potřebovala bych pomoct. Je mi čtrnáct ale menstruaci mám už (na svůj věk) poměrně dlouho. Konkrétně čtyři roky. Za ty čtyři roky jsem si nebyla ani jednou schopná zavést tampón. Pokaždé mě to hrozně bolí. Normálně by mi to nevadilo a zůstala bych u vložek ale zítra odjíždím k babičce se kterou chodíme snad non stop na koupaliště. Babička není úplně chápavý člověk takže kdybych jí řekla že mám menstruaci že prostě na koupaliště nechci, tak mi řekne, ať si vezmu tampón a že je jí to jedno.
Jinak pár diskuzí a článků jsem na tohle téma četla takže vím kam mám tampón zavést, mám koupenou velikost mini, zavádím ho spíš dozadu k páteři a zkoušela jsem to i v podřepu. Snažila jsem se o to už mockrát ale furt nic takže budu vděčná za jakoukoliv radu