Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dneska vecer jsme s malym delala ´´varila mysicka kasicku´´ a zjistila jsem ze palecek mu nejde narovnat a ma ho v kloubu ohnuti mirne dolu, uplne dolu ho ohne bez problemu ale proste ho nenarovna rovne ![]()
neboli ho to ani na dotyk a normalne s nim vse dela, jeste ve dvou letech nemluvi, tak ani nevim jak se mu to stalo.Je mi spatne z toho ze mozna je to delsi dobu a ja jsem si toho vsimla az ted
ale zase strihame nehty a ´´varila mysicka kasicku´´ delame casto, tak je divne ze jsem si toho nevsimla
ani neukazoval ze by mu bolel prtik nebo nejak moc plakal…
musi se k detsky nebo muzu rovnou na chirurgii? Malymu jsou dva. Nevim v okoli o zadne detske chirurgii, muzu na ´´normalni´´.
Je neděle večer, pokud ho to nebolí a neobtěžuje, tak bych zítra zašla k dětské doktorce, ale možná bych jí předem zavolala, aby si se domluvila třeba hned na ráno, aby jsi malýho nevystavovala zbytečně bacilům.
Možná to nesouvisí, ale já mám takový malíček. Když narovnám prsty, tak ten jeden mi nejde úplně srovnat, vypadá jako po zlomenině. Už jsem se tak narodila, mají to i obě mé sestřenky.
Pokud ho to nebolí, když mu s tím hýbeš, vyčkej do zítřka na pediatra a pak se uvidí. A neboj, kdyby ho to bolelo, bude plakat ![]()
Tak to měl prý brácha. Byl to zkrácený vaz. Ted už ho má v pořádku.
@Klarča.K
jdi za pediatrem a řekni si o žádanku na ortopedii. Tam malého prohlédnou.
Náš prcek měl to samé, všiml si toho manžel někdy v roce a půl. Na ortopedii diagnoza „skákavý palec“, zkus vygůglit. Děti se s tím rodí a je to vadná šlacha, spraví to poměrně jednoduchá operace, náš malej na ni šel ve dvou letech, 20 minut v plné narkoze. Šlachu nastřihnou a sešijí nebo tak něco podobného, má na palci dva stehy.
Mela si pravdu…Tak mame za sebou vysetreni a mame lupavy palec(Skakavy palec)…ceka nas zakrok…chodili jste potom na rehabilitace nebo to bylo uz dobry?
Jeste jsem hledala na internetu a nasla ze jsem ze by se napred mela provest konzervativní lecba a az pak chirurgicka
* Terapie: pasivní strečink šlachy flexoru palce, noční dlaha, ev. chirurgická (obvykle až ve 4. roce dítěte).
http://www.wikiskripta.eu/…v%C3%BD_prst
cim vic hledam tim vic jsem zmatena ![]()
@Klarča.K
no ono je to u těch dětí trošku jinačí než u dospělých, vetšina informací na netu je o dospělých a formě artritidy, jakože to bolí a lupe a tak, ale ty děcka prostě jen nenarovnají palec, ale nebolí je to. Chir. zákrork je na místě, bych řekla ![]()
Nikam jsme nechodili, operace, za dva dny domů (pondělí příjem, úterý op. a středa (nebo čtvrtek, ted už nevím) domů. Pevný obvaz na ruce, ale ne sádra. Za deset dnů na stehy a pak jsme jen trošku mastili jizvu, trochu cvičili, jakože narovnávat. Ony ty děti to ze zvyku ještě pár dnů po sundání obvazu nenatahují, jak nejsou zvyklé. Po měsíci (nebo třech? Přece jen už je to přes dva roky
) kontrola hybnosti a konec zvonec. Nic víc. ![]()
Vím, mně se to mluví, už to máme všechno za sebou, ale byl to masakr.
Každé dítě je jiné a snáší to jinak. Náš je nekomunikativní, ustrašený asociál a to bylo teda v nemocnici „žůžo“ ![]()
@Clementine
Nas malej je uplne stejny, takze to bude uzasny
jenom co na neho doktor jenom sahnul tak rev a to mu nic nedelal
musel po zakroku lezet nebo hned jak se vzbudil mohl z luzka? a jak to zvladal od rana nejist? Malej v noci vyzaduje jeste mliko a rano slysim jenom papa, papat…takze doufam ze nas vezmou ihned rano a ne az treba v 10hod…
@Klarča.K píše:
@Clementine
Nas malej je uplne stejny, takze to bude uzasnyjenom co na neho doktor jenom sahnul tak rev a to mu nic nedelal
musel po zakroku lezet nebo hned jak se vzbudil mohl z luzka? a jak to zvladal od rana nejist? Malej v noci vyzaduje jeste mliko a rano slysim jenom papa, papat…takze doufam ze nas vezmou ihned rano a ne az treba v 10hod…
po narkoze peklo. Nevim, ze ktereho jsi mesta, tu v Brne to slo tak, ze jsme sli na radu prvni (on je navic nejedlík, takze v tomto smeru zcela bez problemu) v 8:00 na sal, v sest teplota, nejake kapky na lzicce, pak v pul osme dalsi kapky na lzicce a po tech byl jak nadrogovanej, takovej vláčnej a ospalej, všechno mu bylo jedno
šla jsem až k sálu, tam zmizeli. Po 30 minutach ho vyvezli jeste v narkoze, ale uz se zacal probirat. A az se probere, pry ho mam uspat, nechovat (aby nezvracel a tak, proste lezet), aby se z toho vyspal… paradni rada… prcek se probral a peklo na zemi… řev, pláč, zalykání, snaha vyškubnout si z nohy kanylu, servat obvaz, to navíc aj bolelo, jak s tím chtěl bušit do šprušlí, no zákaz nezákaz, chovala jsem ho, snažila uspat… po dvou hodinach (nejdelší v mým životě) se uřval ke spanku. Spal hodinu a pak uz byl dobrej, jen desne protivnej. Jíst mohl až v jednu hodinu jeden suchy rohlik. A jak je nejedlik, od tech 12 uz taky ječel, ze chce neco papat.
Jak mu byly ty dva roky, tak si nechal leccos vysvetlit, treba pak s tim obvazem, ze ma bebinko, pripravovali jsme ho na to dopredu. Takze jak ho pak presla ta narkoza a navecer mu vyndali i tu flexu, tak uz docela dobry.
@Clementine tak zatim cekame az se ozvou z nemocnice kdy mame nastoupit, je to mesic a zatim nic
doufam ze se neozvou az v lete, to by se mi do nemocnice moc nechtelo ![]()
@Klarča.K píše:
@Clementine tak zatim cekame az se ozvou z nemocnice kdy mame nastoupit, je to mesic a zatim nicdoufam ze se neozvou az v lete, to by se mi do nemocnice moc nechtelo
u nás to taky trvalo, pamatuju si, že jsem byla nervozní, kdy teda konečně a pak jsem měla ve schránce dopis. Plánují to dost dopředu, operační plán a tak a možná mají zrovna náhodou více akutnějších. Vydržte, určitě to přijde.