Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zkus ji tam ty ruce držet. Ne jen nastavit a pustit. Taky někdy pomáhá hladit po zádech od hlavy k zadku. Nam se osvědčilo i dávat syna na břicho na gauč a já jsem si sedla na zem před něj. On tak nemusel koukat tak moc nahoru, když jsem byla vlastně pod ním. A taky ho ty moje blbiny zajímaly víc, než hračky. Postupně potrenoval svaly a pak už nebyl problém.
U obou holčiček mi pomohlo dávat je na balón. Přidržet je za zadeček a pohybovat do stran ![]()
Syn od sestrenice tohle delal,to „letadlo“ a museli cvicit vojtovku.co ti na to rekla dr??
Fyzioterapeutka mi doporučila mu ty ruce zafixovat za lokty a nebo ho chytit oběma dlaněma pod hrudníček a pomáhat mu nadzvedávat a zase pouštět, aby musel na těch rukách chvilku vydržet. To nám pomohlo dost.
Zkus to rict dr
my i diky komplikacim u porodu byli na neurologii a tam nasi male zjistila povolene brisni svaly, taky byla linejsi past…tak nam poradila par cviku, ani na rehabce jsme nebyli - nejake noseni, polohovani a tak a krasne se to srovnalo a pak jsme byli uz jen na kontrole a dochazet tam nemusime
radsi at na vas nekdo mrkne, nez neco zanedbat ![]()
Domluv se s pediatrem, ať malé napíše fyzioterapii. Pár týdnů cvičení a bude všechno v cajku. Fyzioterapeut ti všechno ukáže správně, určitě lepší než se pokusit něco vyčíst na webu, i když to holky myslí dobře.
@7.straka má pravdu. Fyz. je na to specializovaný, Dr. neví všechno. Ukáže ti i jak s dítětem správně manipulovat. Mě dával malý ruky do letadla prý proto, že jsem ho špatně nosila a držela.
Ja jsem jela podle tehle stranky. A i kdyz se na gauc pry nema davat, protoze je mekky, tak ja davala a sedala si pred nej na uem. A bylo to lepsi.
Zkus to bez plenky malý když má plenky tak mu jde pasení také mnohem hůř a plácá se přesně jak píšeš
@Layana : určitě zkusime bez plenky, děkuji.
Jinak uvidím co nám řekne doktorka při 4 měsíční kontrole.
Jinak to u nás vypadá takto..
Jsem z toho i zoufalá, že to malé nejde i když ji pomahame.
![]()
@Tutyn nam na neurologii rikala porad rovnat rucicky, neunavne a i kdyz se bude zdat, ze to vysledky nema, neni to hned a nejde to vzdavat…dej tomu nekolik dni…mala nam pak asi po tydnu pasla ukazkove
a zkus dat na kraj stolu (to chce, aby jeden hlidal) a sedni na bobek pod miminko, bude na tebe chtet koukat (to nam radila a pomahalo, davala jsem ale na tvrdy gauc, na stul jsem se bala, aby se „neklovla“ nosankem)
jinak fyzioterapie neni zadne drama…kamaradka chodila s malou a neskutecne se zlepsila za chvili…lepsi chvilka cviceni a pokrok, nez aby se mimco trapilo a nijak neposouvalo ![]()
@Tutyn píše:
Pokud to nepůjde tak nás čeká Fyzioterapie![]()
A proč tak smutně? Já jsem si zašla s prckem na přednášku s fyzioterapeutkou, bylo to moc fajn, během pár minut mi ukázala co dělám špatně a malý už během dalšího týdne dělal pokroky. Když koukám na tu fotku, tak bych ji chytla za lokty a posunula ruky dopředu před ni. Pak už ji to samo navede dát hlavu dovrchu. Neboj, však ona to dožene ![]()