Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@mroe píše:
Co je SH?
Mne udela taky vetsi radost, kdyz takovy kousek ulovim v sekaci
Nosim veci kvalitni, treba boty dost drahy, ale znacky me moc neberou, nehodlam platit jen za znacku, proc jako?
Přesně tam lovím taky
…sh - second hand…
@Magical-eyes píše:
Přesně tam lovím taky…sh - second hand…
Také tam ráda lovím. ![]()
Vůbec, oblékám se na swapech a na vinted, čili skoro zadarmo. Moje nejdražší jsou asi koženkové kalhoty za litr.
Nemám ráda ten business, preferují jednoznačně re-use oblečení.
Přitom si troufám říct, že oblečená chodím pěkně, jde to i takhle.
Nejvíc vlastně utratím asi za boty, které tedy použité nee. Tak do těch 3 tis.
Ja si ujizdim spis nez na znackach, tak na vecech sitych na miru dle mych pozadavku a navrhu. Mam uz nekolik kousku obleceni a asi pred 2 lety se mi podarilo sehnat kozenare, ktery mi sije kabelky a pasky
ted si brousim zuby, ze si necham nasit vlnene zimni kabaty, ale zatim jsem nenatrefila na svadlenu, ktere v tomto smeru verim, tak snad jednou, kozenare jsem hledala asi 5 let a taky se nakonec podarilo. Jsem bohuzel na modu (a asi vsechny veci kolem sebe) hodne narocna, protoze mam jasnou predstavu, jak maji vypadat a fungovat, coz bezna konfekce vetsinou nesplnuje.
@Russet píše:
To jsem už zaznamenala. Včera jsem prepla telku a byla tam stará Výměna manželek. Žili v pididomku, zuby nic moc, ale do auta nasedala patrně s kabelkou Guess. A měla východní přízvuk.
Myslím, že ta kabelka byla LV z tržnice ![]()
Tak ono záleží co se považuje za designový kousek… Mam boty za 8tisic, sportovní zimní ![]()
Zimni bundu od Salewy, taky stojí kolem 12tisic a oboje má hezký design.
Sportovní, kvalitní a funkční hadry stojí většinou majlad, ale vydrží. Tričko klidně 2500, apod. Za to bych koupila asi i triko od Versace někde ve slevě, no kolik který kousek vydrží je asi zbytečné řešit.
Jinak mám koženou kabelku asi za 5tisic a je to Noname značka ![]()
Dražší hodinky staly kolem 20tisic. Prsten vyrobený na zakázku s diamanty, od manžela. Ten považuji za asi nejdražší stylový kousek.
Co považuji za snobství a kýč je Pandora, osobně se mi to nelíbí, není to kvalitní výrobek a použité materiály neodpovídají ceně.
Nemám ráda věci, které prvoplánově křičí, že jsou značkové. Třeba LV kabelky, Calvin Klein spodky nebo teď tak oblíbený Tommy Hilfiger se svými obřími logy všude. Přijde mi to směšné vystavovat, že „na to mám“.
A k dotazu - můj nejdražší kousek v šatníku jsou Vivobarefoot zimní boty za 4,5 k.
Mám vyloženě pár značkových kousků z klasických outletů. Něco i ze sekáče.
@Russet píše:
To jsem už zaznamenala. Včera jsem prepla telku a byla tam stará Výměna manželek. Žili v pididomku, zuby nic moc, ale do auta nasedala patrně s kabelkou Guess. A měla východní přízvuk.
Paní je původem z Ukrajiny.
@welovefashion píše:
Myslím, že ta kabelka byla LV z tržnice
Tak neříkám, že to byla originálka, ale tváří se to tak. A ona si to proto koupí. Hnědý koženkový šunt.
Nejvíc peněz jsem dala do šperků od zlatnika na zakázku. Pak mám drahé vybavení na jezdectví. Jediné drahé kabelky mám podědené a ze starožitnictví, krokodýlí a hadí.
@Magical-eyes píše:
Přesně tam lovím taky…sh - second hand…
aha… ja myslela nejaky konkretni… ![]()
Je plno značek, které jsou o kvalitě a ne o znažcce jako takové, za kterou se pak platí tak nehorázné cifry.. Takže nepotřebuji mít v šatníku desetitisíce, jenom proto, že je to ZNAČKA.. ![]()
Nejdražší mám kabelku Bottega za cca 85tis. Byl to dárek.