Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Ráchelia píše:
A co Peg perego a Jané slalom? Já je vždycky měla za jedny z nejlepších…
Peg Perego GT3 má švagrová, u druhého dítete se jí již neotáčí přední kolečko, díravý košík, celkove je hodne težký, ten bych nechtela, designove moc pekný. U Jane jsem slyšela, že padá nožní brzda, často nefunguje ruční brzda a celkove se konstrukce rychle rozvyklá, tak nevím.
My měli pro mimino Inglesinu, četli jsme na ni velmi dobré recenze a také zkušenosti lidí okolo byly OK. Hledali jsme hlavně houpací, klasický kočár do terénu, což by asi pro většinu populace splnil. My ho ale vláčeli fakt často úplně všude - šutry, kořeny, brodili jsme s ním potoky, jezdili oranicí, hlubokým sněhem apod. V potdstatě denně. Najezdili jsme stovky kilometrů. Takže asi dvakrát jsme museli měnit pružiny a pak tam rupl jeden šroub, částečně asi i proto, že byl „malej“ opravdu hodně těžkej. Pro druhý mimčo budeme mít stejnej, akorát ten podvozek asi koupíme novej.
Jako sporťák máme Peg Perego, ale spokojená teda rozhodně nejsu. Do terénu proti Inglesině bída, je nestabilní, těžkej a tvrdej. Jenže v danou chvíli jsme na to spěchali a byl od známých za dobrou cenu, tak jsme ho vzali. Pravda ale je, že ho taky rozhodně nešetříme a zatím drží, takže šmejd to rozhodně není.
Teď hledáme nějakej odolnej golfáč, ale taky tápu, nechci za to dát majlant…
@janeee2 píše:
My měli pro mimino Inglesinu, četli jsme na ni velmi dobré recenze a také zkušenosti lidí okolo byly OK. Hledali jsme hlavně houpací, klasický kočár do terénu, což by asi pro většinu populace splnil. My ho ale vláčeli fakt často úplně všude - šutry, kořeny, brodili jsme s ním potoky, jezdili oranicí, hlubokým sněhem apod. V potdstatě denně. Najezdili jsme stovky kilometrů. Takže asi dvakrát jsme museli měnit pružiny a pak tam rupl jeden šroub, částečně asi i proto, že byl „malej“ opravdu hodně těžkej. Pro druhý mimčo budeme mít stejnej, akorát ten podvozek asi koupíme novej.
Jako sporťák máme Peg Perego, ale spokojená teda rozhodně nejsu. Do terénu proti Inglesině bída, je nestabilní, těžkej a tvrdej. Jenže v danou chvíli jsme na to spěchali a byl od známých za dobrou cenu, tak jsme ho vzali. Pravda ale je, že ho taky rozhodně nešetříme a zatím drží, takže šmejd to rozhodně není.
Teď hledáme nějakej odolnej golfáč, ale taky tápu, nechci za to dát majlant…
Vyborny nazor. Pro mimco klasicky houpaci a potom koupit sportak, souhlasim. Ja mam golfky Nuna, jsou odolne, stabilni, jen by mohly byt vyssi, pri najizdeni na vyssi obrubnik se zespodu odiraji. Vyborne golfky jsou udajne tske Cybex Callisto. Nebala bych se tyto dva typy koupit pouzite a hodne usetrite.
@Vec01 píše:
Dekuji za příspevek. Já jsem mela ješte kombinaci Firkon Balance a zpracování a jízdní vlastnosti hrozné proti Teutonii, navíc textil tak hrozne smrdel po koupi, že jsem ho nemohla mít ani v dome, takže o nezávadnosti materiálu také pochybuji. Mohu se Vás zeptat, jakou jste mela houpací Teutonii a jaký typ Hartanu? Dekuji
Tykej mi. Houpací kočár jsem měla Teutonii Elegance kvůli délce korbičky. V té době byla nejdelší (pokud jsem nechtěla Roan a ten jsem vážně nechtěla…). Takže velká nafukovací fixní kola a parádně houpal. Stěžovat si nemohu na nic. Teď v něm bylo odvoženo druhé dítko v rámci rodiny a je pořád jako nový. Jen si teda na tento typ podvozku nedovedu představit sportovní sedačku. Proto druhá volba byl Hratan Racer GT. Konstrukce kočáru nemá žádnou chybu, zato sedačka mě trochu zklamala. Sice barva i materiál drží, to jo, ale ušití potahu je křivé, koukat se na to za ty peníze mě trochu drásalo. Ale to byla, dejme tomu, kosmetická vada. Víc mi vadilo, že jsem malému nechávala opěrku na nožičky ve vodorovné poloze, protože ve svislé mi z ní sjížděl a tak nějak divně tam visel. Nakonec jsem si na to zvykla a docela s nostalgií kočárek odkládala ![]()
@LadyLada píše:
Tykej mi. Houpací kočár jsem měla Teutonii Elegance kvůli délce korbičky. V té době byla nejdelší (pokud jsem nechtěla Roan a ten jsem vážně nechtěla…). Takže velká nafukovací fixní kola a parádně houpal. Stěžovat si nemohu na nic. Teď v něm bylo odvoženo druhé dítko v rámci rodiny a je pořád jako nový. Jen si teda na tento typ podvozku nedovedu představit sportovní sedačku. Proto druhá volba byl Hratan Racer GT. Konstrukce kočáru nemá žádnou chybu, zato sedačka mě trochu zklamala. Sice barva i materiál drží, to jo, ale ušití potahu je křivé, koukat se na to za ty peníze mě trochu drásalo. Ale to byla, dejme tomu, kosmetická vada. Víc mi vadilo, že jsem malému nechávala opěrku na nožičky ve vodorovné poloze, protože ve svislé mi z ní sjížděl a tak nějak divně tam visel. Nakonec jsem si na to zvykla a docela s nostalgií kočárek odkládala
Dekuji moc, ja mam ted Teutonii Spirit a jeste bych k nemu na zimu chtela Teutonii Elegance, skoda, ze nebudes prodavat. Vyuzila bych ale uz jen sportovni sedacku a trosku se bojim sve vysky vzhledem k vysokemu kocarku, merim jen 153 cm, budu u ni jak trpaslik. Hartana uz take nemas?
@Vec01 Ahoj, mám Hartan Racer GT a po všech stránkách naprostá spokojenost ![]()
@Vec01 U Elegance jsem měla jenom korbičku, sportovní sedačku jsem nechtěla a zatím ještě neprodávám. Hartana teď využívá synovec, ale myslím, že jich bude na trhu dost, tedy ke koupi z druhé ruky. Soudím podle toho, že když jsem začala jezdit s Hartanem, potkávala jsem v našem okresním městě tak jeden dva. Teď se s nimi roztrhl pytel.