Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
začal mě trápit problém s kvasinkami..
![]()
dnes jsem si na gyndě byla pro recept, dostala jsem tobolky „POLYGYNAX“. Nicméně tomuto bych ráda do budoucna předešla a chtěla jsem se zeptat, jaké zkušenosti máte s intimními gely na sprchování? Nějaký nedráždivý a tak?
Díky moc ![]()
Canesten gyn, užívám ho skoro dva roky, jelikož jsem často trpěla těmito záněty a onemocněními, a mohu za sebe doporučit. Od té doby jsem nic neměla.
Já teda používám chilly gel zelený a Lactacyd
jinak je vtipné založit takovou diskuzi když máš pravděpodobně svoji profilovou fotku,
jsi odvážná ![]()
@JaneDoe No a co, frndu si snad myjem všechny (skoro
) ![]()
Já měla modrý Chilly a pěkně mi voněl. Lactacyd nemůžu ani cítit.
Teď mám Nivea a taky dobrý.
Vůbec bych nešla do komerčních gelů typu lactacyd a další věci, vždy je v té kosmetice nějaká chemie, která dráždit prostě může i když třeba inzerují, že mají kyselé pH aby nedráždily intimní partie
osobně mám výbornou zkušenost se 100% přírodním olejem na intimní hygienu Feminna, výhodou je, že se dá naředit i do lahvičky se sprejem a se suchým ubrouskem použít na cestách, buď místo chybějícího toaleťáku na veřejném WC nebo jako doplněk, případně v místech kde člověk nemá možnost se osprchovat
http://www.matapaia.cz/…olej-d90.htm
a jinak samozřejmě opakující se kvasinky chtějí preventivní opatření, ale ta jsou celkem známá tak nebudu plevelit ![]()
Kdyz uz nejaky gel musi byt, tak za me teda taky radsi z lekarny, ale voda je taky dostacujici rekla bych…
@Věrulínka91 Ahoj
,
já jsem celkem citlivka, takže mi až moc gelů nesedí. Dlouhou dobu jsem používala Saforelle a velká spokojenost. Koupíš ho v lékárně, ale je dražší tak do 200,– ale už tolikrát mi zachránil hrozící mykózu
. Teď mi dochází a používám ho jen při MS nebo když cítím, že bych mohla mít mykózu. Jinak jsem koupila Chilli - modrý a zatím taky dobrý a ve slevě je za nějakých 70,– takže super. Koupila jsem si i Chilli zelený, to má být fresh a můj první pocit po namydlení bylo „volně dýchej“ jakože mě to úplně protáhlo
jestli chápeš… takže raději mám ten modrý.
Co absolutně nemůžu tak Lactacyd - to bych se udrbala. Dove a Nivea mi přijde hodně parfémovaná. ![]()
@Věrulínka91 já jsem používala Lactacyd „při podráždění“ (má to v názvu), jinak jen vodu. A taky mi pomohlo vysadit sladké a bílou mouku.
@JaneDoe píše:
Já teda používám chilly gel zelený a Lactacyd
jinak je vtipné založit takovou diskuzi když máš pravděpodobně svoji profilovou fotku,jsi odvážná
Já mám ráda tianDe intimní gel, příjemně voní. Jinak, kdo trpí na kvasinky, by se moc vymývat intimníma gelama neměl podle mého gynekologa