Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V létě bychom chtěli vyrazit i s dětmi na dovolenou k moři (Italie, Chorvatsko). Nejspíš autem či autobusem, letecky by to bylo moc drahé.
Včera jsem se bavila se známou, ta říkala, že byli před pár lety v Italii, 2+2 (dospělí a děti), autobusem, plná penze, bydlení v kempu v chatce, za 13000.
Tak holky, pojďte se pochlubit (a možná i poinspirovat, zda čekat na lastminute), kam se vám podařilo jet nejlevněji s celou rodinkou na dovolenou:-), a taky zda se lastminute vyplatil, jak jste byli spokojení atd.
Posledni dva roky nejsou uz lasty tak vyhodne. Kor s dvemi platicimi detmi. To se vic vyplati first minute. My jsme pred mnoha lety chytili na last 10 dni na kypru za 10 tis. na osobu /letecky, 3*, polopenze/. Ale ono se to celkove velmi spatne porovnava. Zalezi na miste, standardu sluzeb, terminu apod. Mam zkusenost, ze nabidka lastu pro 2+2 byva velmi omezena. Ale zalezi na tom, jak jste narocni. My hodne, a tak uz mame nakoupeno na first minute. Mimochodem, ten nas koupeny hotel je uz vyprodany…
Děti mají 3 a 5 let. My budeme hledat dovolenou tak týden před plánovaným odjezdem, kdyby náhodou děti onemocněly (vloni se nám to stalo 3dny před odjezdem, jižní Morava, měli jsme ubytování zaplacené dopředu. Naštěstí jsem sehnala za nás náhradu a nepřišli jsme o všechny peníze).
Pokud neseženeme výhodný last minute, jedeme autem. Takže nás nic netlačí)
Dominikánská republika SUPER LAST MIN., All in.,koupeno na letišti 12hodin před odletem za 14 900,–
@danik Ono je to nejlepší, teda pro ty kteří mají letiště kousek:)
@danik
ja bych s takhle malyma detma jela asi jedine autem (pokud pomijim letadlo)- zastavis, kdy potrebujes, nacasujes, aby co nejvic cesty prospaly, kdyz je treba klidne se udela hodinova prestavka na vybehani a jidlo ![]()
nemluve o tom, ze vyber ubytovani je pak daleko sirsi.
@Ali-Ali manžel chce taky jet autem, ale já mám z toho strach. Manžel nikdy ještě tak daleko neřídil, jeli bychom sami, neznáme přesně cestu… ![]()
@danik neni se ceho bat, my jsme jeli pred trema rokama autem do jizni Francie, taky jsme takhle daleko autem ani jeden nikdy nebyli a v pohode. Cestu najdes nebo se zeptas, v rizeni jsme se stridali a byl to skvelej zazitek. Ubytovani jsme hledali teda az na miste, nebot jsme byli zatim bez deti. Ale z netu jsem vedela, ajke jsou kde moznosti. Ted bych si ubytko zaridila sama pres net, s cestovkama nejezdime.
@danik
Autobusem k moři si to s takto malými dětmi tedy taky neumím představit, to je dlouhá cesta, sama jsem i jako dospělá měla problém vydržet na záchod, ale třeba by byl i v autobuse nějaký… No ale další věc je, jak je zabavit, pro mě by to byla hrůza a ne dovolená..
Můžete si pořídit nebo půjčit navigaci, autem byste to měli určitě pohodlnější, můžete zastavit kdy chcete a děti můžou být i hlučnější. ![]()
@danik píše:
V létě bychom chtěli vyrazit i s dětmi na dovolenou k moři (Italie, Chorvatsko). Nejspíš autem či autobusem, letecky by to bylo moc drahé.
Včera jsem se bavila se známou, ta říkala, že byli před pár lety v Italii, 2+2 (dospělí a děti), autobusem, plná penze, bydlení v kempu v chatce, za 13000.Tak holky, pojďte se pochlubit (a možná i poinspirovat, zda čekat na lastminute), kam se vám podařilo jet nejlevněji s celou rodinkou na dovolenou:-), a taky zda se lastminute vyplatil, jak jste byli spokojení atd.
Tak přeji at´ něco vyberete a užijete si to.. jet autobusem s 3 a 5 letym bych se nebála… my teda letos k moři asi nepojedem, dáme dovču po Čechách, ale většinou sme dřív splašili lastminute dovču za super cenu..my ani jinak k moři nejezdíme, autobusem do hotelu s polopenzí kolem 7-8 tisíc na jednoho, děti do 12 let zdarma
poprvý sme jeli, když staršímu byli cca 3-4 roky…