Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tasa Je to tak, každému to nevyhovuje.
Letělo se nakonec až 4 den od koupi, takže to nebylo tak extra rychlé na balení. S dovolenou jsem svým pánem tak to u nás lze.
Nazdarek
Taky uz vyhlizite dovolenou? Koukam na ty ceny a pada mi brada. Mame nasetreno zatim 15 000 na letni dovolenou. Chteli jsme nekam k mori, ne Chorvatsko, nejlepe letecky, se stravou, dva dospeli a dite do 3 let. Myslela jsem, ze to bude bohate stacit, asi jsem z jine dimenze
Myslite ze by bylo realne sehnat neco za takovy peniz, min. tyden pred odletem, nejlepe srpen? Asi me poslete nekam, presto to zkusim, treba nekdo dobre poradi ![]()
Mně to přijde úplně nereálné. Každopádně budu sledovat diskusi, jestli někdo něco poradí, protože já jsem koukala na to, co by se mně líbilo a v září (protože to už je mimo sezónu) to pro dva dospělé a dvě děti vyhodilo cenu 78 tisíc, takže jsem radši ani cenu v srpnu nezjišťovala. Přijde mně, že ty ceny jsou stále vyšší ![]()
@Anonymní píše:
NazdarekTaky uz vyhlizite dovolenou? Koukam na ty ceny a pada mi brada. Mame nasetreno zatim 15 000 na letni dovolenou. Chteli jsme nekam k mori, ne Chorvatsko, nejlepe letecky, se stravou, dva dospeli a dite do 3 let. Myslela jsem, ze to bude bohate stacit, asi jsem z jine dimenze
Myslite ze by bylo realne sehnat neco za takovy peniz, min. tyden pred odletem, nejlepe srpen? Asi me poslete nekam, presto to zkusim, treba nekdo dobre poradi
chybí ti tam nula, ne? Kde žiješ? ![]()
Dobře, tak reálně potřebuješ min dvakrát tolik.
Za 15t. jsme byli u moře pětičlenná rodina! Bylo to nádherný!!!
Autem…
V dubnu…
Ne, nebylo to na koupání ![]()
@Amalthea píše:
chybí ti tam nula, ne? Kde žiješ?
Dobře, tak reálně potřebuješ min dvakrát tolik.
To si nemyslím, za 20 už to reálné bude, díte do 3 let by mohlo mít ubytko apod. i zdarma.
@entropy píše:
To si nemyslím, za 20 už to reálné bude, díte do 3 let by mohlo mít ubytko apod. i zdarma.
no nevím, zadala jsem cvičně na invii, i v těch nejméně žádaných destinacích jako je Egypt, Tunisko apod. v tuto chvíli vše kolem těch 30k (nejmíň asi 28k). A týden před odletem to o mnoho lepší nebude. Navíc letět do Egypta AI do tříhvězdy…
@entropy Na last bude mít dítě možná ubytování a jídlo zadarmo, ale letenku platit bude, to je cca 8-9 tisíc. Nejlevnější last, co se dá sehnat bude 3× cena letenky, za míň určitě ne. Takže do 30 tisíc na týden možná něco seženou, ale bude to nejspíš Egypt, Tunis. Za 15 tisíc v dnešní době asi ani Chorvatsko autem bez jídla. Je to nereálný.
No já myslím, že to jde, některé CK dělají vše pro děti zdarma, viz:
http://www.alexandria.cz/dite-zcela
Takhle malé dítě může mít i letenku zdarma, pokud cestuje na klíně.
Nehledala jsem nijak, jen první odkaz při hledání dítě zcela zdarma, a do Bulharska letecky all inclusive, dítě zcela zdarma, nabídka na 25 500 Kč (http://www.alexandria.cz/…xandria-club#…)
Což je, pravda víc, než 20 000, ale vzhledem k tomu, že jsem tomu věnovala asi tak 5 minut, tak věřím, že když budou vytrvale hledat a mít štěstí na hodně zajímavou nabídku, tak najdou i levnější. Případně můžou o něco slevit z nároků a vzít třeba polopenzi.
Pokud nic jiného, tak je možné číhat na výprodej levných letenek (dobrý vyhledávač je třeba https://www.kiwi.com/cz/), kterých je teď docela hodně, najít si ubytování přímo přes majitele objektu, nějaké ubytování v soukromí, v apartmánu, ne v hoelu, a zorganizovat si něco na vlastní pěst, to může být taky řešení.
Úplně namátkou, i přes „blbý“ trivago, seženeš apartmán pro 2 plus 1 už od 770 Kč/noc pro všechny v Chorvatsku, v Bulharsku je to ještě níže, od 330 Kč/noc
. V Bulharsku konkrétně je levně, takže i když nebudou mít all inclusive, neměl by být problém se najíst v restauracích. Je samozřejmě před sezónou, takže je otázka, jak budou vypadat last minute v srpnu. ![]()
@entropy Dítě zdarma má většina cestovek, ale ne na last, to Bulharsko z toho odkazu je ještě first moment a tato diskuze je o lastech. Dítě na klíně bez letenky může být do dvou let, pak už ne.
To nejlevnější Bulharsko z toho odkazu by je stálo 20 tisíc na týden, konec května a s polopenzí, což asi zakladatelka zrovna nechtěla, to rozhodně nebude na koupání. V sezoně all.in. už je to podstatně dražší, prostě 15 tisíc letecky pro tři s jídlem je nereálný.
@renap Patnáct určitě ne, psala jsem, že za 20 000 už snad něco seženou. Ale opravdu by to chtělo usilovnou snahu a kus štěstí. Jednoduché to nebude, ale zas ne úplně nereálné - záleží, jak jsou flexibilní a kolik „lovu“ můžou věnovat času. Předtím se tu zmiňovalo, že německé cestovky mají daleko výhodnější nabídky lastů, což jsem tedy nikdy nezkoumala, němčinu neovládám - ale i to může být cesta. Třeba tady: https://www.nacesty.cz/…-ally-resort?…
Pro celou jejich rodinu s odletem z Mnichova za 14 291 all inclusive letecky, květen, Turecko.
K tomu náklady na přesun do Mnichova. Srpnovou nabídku předvídat nedokážu, ale jako ty last last minuty na poslední chvíli také můžou mít zajímavou cenu…
Odkazem (pro květen je tam uvedeno LAST minute) jsem chtěla jen poukázat na to, že i bez velkého hledání jsem našla něco, co se blížilo požadované ceně pro 3, a to jsem se nijak nesnažila. Kdo víc googlí, víc najde
. I když koukám, že all inclusive se vztahuje jen na dítě (které toho opravdu asi moc nesní
, pro dospělé polopenze, to jsem přehlídla
).
A ano, květen a srpen bude rozdíl- proto jsem navrhovala trochu ustoupit z požadavků a zvolit třeba polopenzi nebo si dovolenou zařídit na vlastní triko…
S tím dítětem a letenkou máš pravdu, že potřebuje od dvou vlastní sedadlo, i když někdy může dostat alespoň levnější tarif.
A jinak:
https://www.nacesty.cz/dovolena?…
Např. pro 3 ceny letecky Mallorca 12 000 bez stravy, all inclusive za 19 245 Kč. Jako myslím, že najít se něco dá. Jestli netrvají na nějaké konkrétní lokalitě a jsou schopni odletět i odjinud.
S přítelem jsem byli autem(na plyn) v chorvatsku na 9 nocí, sehnali jsme si ubytko až na místě - apartman 1+1 kde byla manželská postel + jedna postel. za apartman 40euro noc, (snad to rikam dobře) a vyslo nas to na 14tis se vším vsudy za oba. tzn myslím že autem do chorvatska se to dá za tu cenu. Ale letecky a né do chorvatska myslím že potřebujete aspon 22tis. kamaradka letos koupila zajezd na zakyntos za 11 tis./os s polopenzí, letenka za 800 k tomu. (dítě by event. dostalo přistýlku zdarma, příplatek akorát za polopenzi + ještě letenka) a to myslím že do 30tis za takoou rodinnou dovču je jeste dobrá cena.