Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky. ![]()
Tenhle dotaz bude spíš asi směrovaný jen děvčatům z Ostravy a okolí… Potřebuju poradit s výběrem optiky v Ostravě. Mám nárok na slevu na brýle od mojí dr. - dlouho jsem si brýle nekupovala (a teď to podle toho i vypadá
)a potřebovala bych si co nejdřív někde nechat udělat nové.
Už jsem byla v Triumphu, jelikož ho mám kousek od domu ale tam mi řekli, že nejnižší cena za to nejlevnější, co tam mají je 5000Kč (a to jenom za skla). ![]()
Jen pro upřesnění mám 6 dioptrií na každém oku, takže bud si vyberu hrubší obroučky, nebo bude potřeba ztenčit skla…
Každopádně mi mamka říkala že je nějaká optika u Nové radnice, kde nejsou moc drazí ale jinde mi to připadá podobné jak v Triumphu - o zn. Grand Optical apod. se ani nebavím ![]()
Budu moc ráda za každou vaši zkušenost. ![]()
Ahojky, mne kamaradka, která pracuje u očního lékaře říkala, že nejlevnější optika v okolí je ve Frýdlantě n. Ostravicí. je to už trošku z ruky z Ostravy, tak možná vyguglit a zavolat si tam…akorát neznám název a nevím, jestli je tam jediná… Moc jsem asi nepomohla ![]()
Ahoj, měsíc zpátky jsem kupoval brýle v Karolíně v Lunettes, měli akci 50% na skla, tak mě sklo vyšlo myslím na 500 kč/ks. Ale mám jen 1,5 dioptrie a vzal jsem si obyčka, dneska už bych si vzal s trochu lepší úpravou, protože je musím často utírat. Brýle mě stály 4500 (Armani), ale byly tam i levnější do 2 tis.
@lavazza2 já tedy spíš mám problém vybrat vhodné obroučky, at se v nich cítím dobře. vyberu vždy v karviné naproti poliklinice v rodinném baráčku a brýle obroučky tam sjou tak kolem 1000 a max. spokojená. naposledy jsem kupovala ještě v kravařích u opavy naproti pennymarketu přes cestu, taky dobrý výběr za dobré ceny. já tedy zničím drahé i levné brýle stejně, tkže vybírám obroučky max. do 1500 a na skla často vychytávám akce obě za cenu jednoho ![]()
Na nádražní, blízko plynáren bývala (nevím jestli pořád ne) celkem levná optika
Nedá mi to, abych jako optik nezareagovala, i když nejsem z Ostravy.
U brýlí, které mají 6 dioptrií, je potřeba tenčit vždy (pokud teda mají nejenom sloužit, ale i dobře vypadat) - hrubší obruby nevyjímaje.
Při těchto dioptriích je ideální použít lepší tenčení (tzv. index 1,67). Toto sklo se dá bez jakékoliv akce koupit bez potíží za 15oo,–/kus (vyráběné v ČR - to znamená neznačkové, skla od Roddenstocku či Essiloru budou mnohem dražší).
Pokud máte omezený rozpočet, je ideální si stanovit cenu, kterou jste za brýle ochotná dát a v optice na rovinu říct, „potřebuji brýle, mám na ně maximálně tolik a tolik, co mi za to můžete nabídnout?“ I pro optika je to mnohem jednodušší, má hned přehled jaká skla s jakou obrubou může zkombinovat tak, aby se vešel a zároveň hotové brýle vypadaly co nejlépe. Případně Vám rovnou řekne, že to není reálné.
Pokud chcete alespoň trochu slušné a kvalitní brýle o této síle, je reálné se bez jakékoliv slevy dostat na cenu 4500-5000,–.
Prosím o zachování anonymu vzhledem k povolání, ráda bych na těchto stránkách zůstala inkognito.
@kacaba379 Aha. Škoda že je to až Frýdlant a já auto nemám
Ale i tak děkuju ![]()
@Havran007 Armani? Tak to je luxus cena.. Nevíš jestli byla ta akce nějak omezená? Určitě si tam zavolám ale ![]()
V pořádku, ale děkuji za info
Už jsem s přítelem domluvená, že brýle budu mít k Vánocům a byl by rád, kdybych se do těch 5OOO vlezla
Tak snad nebude problém.
@Anonymní píše:
Nedá mi to, abych jako optik nezareagovala, i když nejsem z Ostravy.
U brýlí, které mají 6 dioptrií, je potřeba tenčit vždy (pokud teda mají nejenom sloužit, ale i dobře vypadat) - hrubší obruby nevyjímaje.
Při těchto dioptriích je ideální použít lepší tenčení (tzv. index 1,67). Toto sklo se dá bez jakékoliv akce koupit bez potíží za 15oo,–/kus (vyráběné v ČR - to znamená neznačkové, skla od Roddenstocku či Essiloru budou mnohem dražší).
Pokud máte omezený rozpočet, je ideální si stanovit cenu, kterou jste za brýle ochotná dát a v optice na rovinu říct, „potřebuji brýle, mám na ně maximálně tolik a tolik, co mi za to můžete nabídnout?“ I pro optika je to mnohem jednodušší, má hned přehled jaká skla s jakou obrubou může zkombinovat tak, aby se vešel a zároveň hotové brýle vypadaly co nejlépe. Případně Vám rovnou řekne, že to není reálné.
Pokud chcete alespoň trochu slušné a kvalitní brýle o této síle, je reálné se bez jakékoliv slevy dostat na cenu 4500-5000,–.Prosím o zachování anonymu vzhledem k povolání, ráda bych na těchto stránkách zůstala inkognito.
@PavlaHr @Taao Teda škoda že nemám auto a musím trčet v práci od 8mi do 17:00
Snad seženu něco v té Ostravě jak někteří napsali.
@lavazza2 mám brýle z grandu - z futura.. i s vylepšenými skly jsem dala 1100 kč
. Měla jsem tedy slevu od pojišťovny a chytla jsem akci ala věk
původní cena přes 4 tis. ![]()
@martina.se Tak to čumim
Ono u mně je problém to, že mám silné dioptrie, mít max 2ky, tak ty cenu jsou taky někde jinde no… ![]()
@Taao No jo no
Taky věřím. Zajdu asi tam co psal @Havran007 ![]()
@Havran007 Tak jsem tam volala a mají tu akci do konce roku, moc děkuji ![]()
V eiffel optic na Nové karolíně mají akci že zaplatíš jedno sklo a druhé máš zdarma. Já mám 8,5 dioptrie, takže to největší ztenčení a jedno sklo mě stálo 4 000,– a druhé jsem měla zdarma, s tou cenou, pokud máš více dioptrií a budeš chtít mít ztenčené skla a ne popelníky, musíš počítat.