Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravim damy, v lednu nas ceka prvni mimco. Jsem celkem zhrzena a zmatena z vyberu kocarku. Chtela bych Neonato, korba pry dobra, ale na pristi rok uz bych prcka nedala do sportaku s fusakem. Takze korba pul roku, sportak na 3-4 mesice a pak co, koupit novy? Nemam vubec tuseni, jak co
prosim maminky Vase zkusenosti, nejlepe kdo ma zimni miminko, jaky mate kocarek. Moc Vam dekuji ![]()
Pokud chceš z kocarku používat sportak, tak vybirej hlavne podle sportovní verze. Zimní miminko narves do jakekoliv korby, tu mas na par mesicu, sportak pak pouzivas podstatne dyl. Ja hledala hlavne abych mela prostorný sportak a nemusela sem po roce kupovat novy kocar. Jestli planujes pak stejne koupit sportak zvlast, tak je zbytecne kupovat drahou kombinaci, kup bazarovej hlubokej a investuj do lepsiho sportaku.
Dcera narozena v listopadu, mela jsem hlubokou korbu peg perego a pak sportak britax.
Kočárek vybirej primárně podle sporťáku. Ten budeš používat nejdéle. Rozmysli si, v jakém terénu budeš nejčastěji jezdit, jestli potřebuješ aby byl lehce skládatelný a skladný (třeba do menšího kufru u auta). Ke sporťáku lze dokoupit korbu i kvalitní autosedačku (například Maxi Cosi jdou asi na většinu kočárků). Do korby se ti zimní mimco určitě vejde do jakékoliv. Nebo lze řešit koupí levného kočárku z druhé ruky na ježdění v korbě a potom investovat jenom do sporťáku.
Doporucuju se taky rozmyslet nad tim, jestli pak budes porizovat sportak nebo si vystacite s dvojkombinaci. Podle vaseho zivotniho stylu. Ja jsem povazovala sportaky za zbytecny dalsi kram a chtela jsem poradny kombinovany kocarek…dcera v nem do pul roku nechtela vubec jezdit, takze jsme vyhradne nosili a korbu bychom nevyuzili vubec (nastesti jsem nechtela korbu, ale kocarek s vloznou taskou pro male mimi kvuli mistu v byte a prakticnosti). Protoze ale casto nekde jezdime a narvat do auta dvojkombinaci a dalsi veci zacinal byt problem, tak jsme nakonec poridili mensi skladnejsi sportak a beru uz skoro jenom ten. Vejde se pohodlne do mhdcka (s tou dvojkombinaci jsem se sotva vesla a lidi kolem nemohli projit), Da se krasne slozit do auta kdyz nekam jedem, ale i kdxz s ni jezdim jen ja po doktorech, tak nenusim porad skladat a rozkladat dvojkombinaci, je lehci, takze se jde lip do kopce…no abych to shrnula dvojkombinaci beru jen do lesa, protoze ma paradni kola, ale jinak mi stoji na balkone a mala v nem spava tam (ale na to byl dost drahy). Planujeme vic deti, takze urcite vyuzity jeste bude, ale asi bych se tedka rozmyslela uz jinak. Jo a nekupuj hlavne trojkombinaci. Vajicka ke kocarku nevydrzi dlouho a hlavne jsou dost nekvalitni, takze vajicko urcite od firmy, ktera vyrabi autosedacky (pres adaptery si je nasadis temer k jakemukoliv kocarku)