Nejsem mateřský typ :(

Anonymní
19.2.16 11:53

nejsem mateřskej typ :(

Ahoj holky prosím o zachování anonymu stydím se za to. Mám synka je mu 6 měsíců miluju ho nejvíc na světě ale už od třetího měsíce jsem hotová z toho že jsem doma a nechodím do práce. Mateřskou si vůbec neužívám a nevím jak vydržím 3 roky být doma. Vždycky jsem si přála mít děti blízko od sebe ale ted si neumím představit být třeba 7let doma. Holky máte to taky některá tak? Našla jsem si brigádu ale díky kolegyni končím tak jsem zas z toho zas smutná a nevím kudy kam. Připadám si zbytečná a každý den ten stereotyp :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
19.2.16 11:55

Klid prcka muzes dat do jeslicek treba v roce a pul a jit aspon na polovicni uvazek pracovat :) utece to rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.16 11:56

A kdo říká že musíš být doma tři roky / potažmo sedm let? tak si zkrat mateřskou na minimum a jdi do práce a vydělávej jen na soukromou školku…nebo když se poštěstí tak jesle..tam muže být dítě od roka myslím, v soukromých jeslích i menší..
ale jinak s tak malým dítětem to nuda je, co si budem říkat..taky jsem první rok, rok a pul protrpěla, až pak se dá s dítětem dělat zábava, chodit hrát hry, tvořit atd..
tak bud se vrat do práce a najdi si jesle, nebo rok přetrp a pak to bude lepší.

• Citovat
  • Upravit
12072
19.2.16 12:01

No bóže, takových je! Zkus si najít jinou aktivitu a nebo dej později dítě do soukromé školky a jdi do práce. A neboj, se starším dítětem bude veseleji. :-) Člověk musí být pružný. Šílíš z toho být doma? Tak holt nebudeš mít děti brzo po sobě, ale vrátíš se brzo do práce, 2 roky si oddechneš a pak bude další. :-) Takovéhle věci nemá smysl plánovat, obzvlášť ne dřív, než si je vyzkoušíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
19.2.16 12:02

Tak já se doma se 6měsíčním dítkem nenudila bo už lozil a ted když vím že za chvíli budu muset jít do práce tak mi je dětí líto že budou ve školce od 6 do 16 a doma budou mít uhoněnou mámu ale každá to máme jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80174
19.2.16 12:03

Nestyd se, každý je nějaký. A líp bude, když si najdeš práci a synkovi bud hodnou placenou babičku anebo ho dáš do jesliček. Ale spíš bych brala tu placenou paní domu, je maličký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
19.2.16 12:05

@Šarlota4 spíše bych vzala chůvu, jelikož školka při rodičáku omezená :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.16 12:07

@inkakřivák Právě dávat na hlídání takhle maličkého se mi nechce :( Pořád si říkám že budu makat ještě celý život a pak na to budu vzpomínat ale prostě ten stereotyp ten mě ubíjí :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.16 12:08

Jsem teda teprve v sestinedeli, ale uz ted vim, ze ty tri roky budou „nelehke“. Navic jsme nove prestehovani, ja tady nikoho neznam…takze jsem jeste vice izolovana-najednou jsem mezi lidma jednou tydne, kdyz se vydam na cestu do obchodu do mesta. A ma napln dne, no, cekala jsem, ze to bude zle, ale ne tak. Navic perla ze vcerejska: konecne jsme se dostala do civilizace, sla jsem si neco koupit do jednoho obchodu a po nakupu jsem skocila jeste do vedlejsiho, jelikoz jsem mela jeste trosku casu na vlak. Projizdim mezi regaly s kocarkem, minu dve hrozne zaneprazdnene prodavacky, ktere na me vrhnou vrazedny pohled a „samy pro sebe“ me komentuji: „ja to nechapu, nejake bezcilne bloumani po obchodech s malym deckem. To nechapu, kdyby sla bud bez ditete nebo za necim konkretnim.“ No, tak jsem se na pate otocila a sla pryc. Jinak bych tu zenskou asi musela prejet kocarem :cert: Evidentne to byla nejaka zaslouzila nadmatka, anebo prestarla baba.

• Citovat
  • Upravit
13955
19.2.16 12:09

@Nikki5 to jo, ale u soukromich klubiku ( mam takovy kousek od nas berou od 18m) na to asi nikdo neprijde. Tim nenabadam k nejakymu podvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
19.2.16 12:17

Já to sice nechápu, já šla do práce ve 2 letech syna kvůli financím, jinak bych byla doma a ráda, ale každý je nějaký. Zakladatelko, tak choď někam cvičit i s prckem, udělej si kurz stroleringu třeba a veď cvičení, hodí to nějakou korunu a hlavně se dostaneš mezi lidi.
Nejsem žádná ekobiošílená matka, ale z dlouhodobých psychologických výzkumů vyplývá, že děti, které jsou nucené být bez matky v prvním roce života, z toho pak mají určité problémy ve vztazích s rodiči. Sice se říká, že šťastná matka = šťastné dítě, ale někdy je fajn myslet i na to dítě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
19.2.16 12:19
@Anonymní píše:
Jsem teda teprve v sestinedeli, ale uz ted vim, ze ty tri roky budou „nelehke“. Navic jsme nove prestehovani, ja tady nikoho neznam…takze jsem jeste vice izolovana-najednou jsem mezi lidma jednou tydne, kdyz se vydam na cestu do obchodu do mesta. A ma napln dne, no, cekala jsem, ze to bude zle, ale ne tak. Navic perla ze vcerejska: konecne jsme se dostala do civilizace, sla jsem si neco koupit do jednoho obchodu a po nakupu jsem skocila jeste do vedlejsiho, jelikoz jsem mela jeste trosku casu na vlak. Projizdim mezi regaly s kocarkem, minu dve hrozne zaneprazdnene prodavacky, ktere na me vrhnou vrazedny pohled a „samy pro sebe“ me komentuji: „ja to nechapu, nejake bezcilne bloumani po obchodech s malym deckem. To nechapu, kdyby sla bud bez ditete nebo za necim konkretnim.“ No, tak jsem se na pate otocila a sla pryc. Jinak bych tu zenskou asi musela prejet kocarem :cert: Evidentne to byla nejaka zaslouzila nadmatka, anebo prestarla baba.

tak můj manžel je doma 3× do měsíce a jednou v měsíci je pryč 14 dní, taky mě to doma zrovna nějak nebaví, ale snažím si najít zábavu, začala jsem např. teď šít a možná budu i ty věci prodávat, abych si trošku přivydělala ;) vždy počítám dny, kdy přijede a jelikož má řidičák, tak se celý víkend nezastavíme - jezdíme po návštěvách. Krom toho mám 2 kamarádky, co mají děti, ale moc se nevídáme a spolužačky už mají jiné zájmy, takže je tak nějak nezajímám :nevim: přitom slibovaly jak přijdou do porodnice a za náma se podívat, nesnáším když toho všichni naslibují a za 3 a půl měsíce nejsou schopny to dodržet :cert: jo a nemám ráda jen tak bezúčelné procházky, takže každý den se chodím projít do 2km vzdáleného obchodu a koupím třeba jen pečivo a taky bezcílně bloumám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
19.2.16 12:21

A podnikate neco? Ja s malou v 6ti mesicich chodila na plavani miminek a od 2 mesicu na ‚cviceni‘ miminek. Jo je to porad kolem miminka, ale potkala jsem se s jinyma maminka, popovidala a ten den uplne jinak utekl. Pak kafe s kamardkama, kolegyni z byvale prace. Vsude jsem brala malou sebou.

Kdyz je nuda a stereotyp tak proste pridat aktivity. Je i spoustu cviceni pro Maminky s miminkama at v satku nebo bez… v hodne mestech funguje fitmami je to venkovni cviceni po parkach a prcekje v kocare…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
19.2.16 12:22
@Anonymní píše:
Ahoj holky prosím o zachování anonymu stydím se za to. Mám synka je mu 6 měsíců miluju ho nejvíc na světě ale už od třetího měsíce jsem hotová z toho že jsem doma a nechodím do práce. Mateřskou si vůbec neužívám a nevím jak vydržím 3 roky být doma. Vždycky jsem si přála mít děti blízko od sebe ale ted si neumím představit být třeba 7let doma. Holky máte to taky některá tak? Našla jsem si brigádu ale díky kolegyni končím tak jsem zas z toho zas smutná a nevím kudy kam. Připadám si zbytečná a každý den ten stereotyp :(

Však nemusíš být doma tak dlouho, pokud Ti to nevyhovuje. Já jsem naopak doma ráda. Každá jsme jiná. Nebo můžeš třeba na částečný úvazek, abys přišla na jiné myšlenky a ne být doma do 3 let bezvýhradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
19.2.16 12:34

Pro mě byla ze začátku, když jsem nastupovala na MD, představa tří roků doma nepředstavitelná. V práci jsem byla mezi fajn lidma a pak jsem se cestou domů ještě zastavila třeba obhlídnout nějaké oblečení, kosmetiku apod. Ale teď jsem na rodičovské víc než rok a i když jsou dny stereotypní, dítě vyžadující pořád pozornost a čím dál víc náročnější na čas, nikdy bych se o ten čas s malým prckem neošidila. Nikdy se nevrátí. Zkus si najít sem tam hlídání a běž si zacvičit, najdi si nějaký kurz apod. Jak bude mimčo větší, jsou různé aktivity pro maminy s dětma, tak choď tam. Rozbiješ dny a nebudeš mít pocit stereotypu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí