Největší pomocník v domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2483
12.7.26 23:49

@rmot je to málo :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
12.7.26 23:55
@Hanča1234 píše: Více

Ale zase podle tvého avataru by se ti to přeci mohlo líbit - on to v podstatě je takový přírodopisný dokument ze života zvířátek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
12.7.26 23:58

@rmot obávám se, že i ten šimpanz má větší IQ než ty co tam jdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
13.7.26 00:12
@Hanča1234 píše: Více

To se myslím nedá vyloučit :) Viděl jsem tedy jen různé části na internetu a myslím, že jsem asi žádný díl neviděl celý, ale i podle toho jsem nabyl dojmu, že vrcholem intelektuálního výkonu některých účastníků je nezapomenout při chůzi střídat nohy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
13.7.26 06:36
@Anonymní píše: Více

Pojízdný vysavač? Měli jsme dva a byl to obr pomocník. Některé se sami vysypou do svého koše. Sušička. Stejně se to prádlo tam musí naházet, vyndat a složit. A vylivat zásobník i zásobník na prah. Takže je to zase jiný druh práce. Horkovzdušné fritéza? Hodím tam naložené maso s bramborem zapnu a čekám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
13.7.26 07:32

Určitě sušička a robotický vysavač, nejlíp i s vytíráním, nejlepší věc na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
13.7.26 11:08

Jednoznačně sušička, poté co jsme si ji pořídili jsme kompletně změnili přístup k praní.
Až na moje formální oblečení a asi deset kousků oblečení přítelkyně oblečení nežehlíme ani neskládáme. Ze sušičky jde oblečení přímo do šatny kde máme asi 15 košů a krabic a prostě neřešíme nic, většinu oblečení máme z bambusu nebo nekrčících materiálů a už vlastně jen jednu středně velkou šatní skříň, kde jsou ty věci co musí být složené.. vyžehlené.

Když o tom přemýšlím tak vlastně velký zlom pomocníka v domácnosti bylo právě vytvoření šatny, tedy universální místnosti kde je všechno oblečení. A prostě v pokojích máme mnohem více prostoru pro naše zájmy a koníčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
13.7.26 11:39

@Aduš8 jaký prosím máte ten robotický vysavač? Taky nad ním uvažuji a chci takový, co se obslouží sám (vysype se, dá si čistou vodu, špinavou vylije). Mám nějaké tipy, ale chtěla bych i nějaké reálné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17476
13.7.26 18:49

Paní na úklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 19:09
@Aletheia píše: Více

ty jo, dokonce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 19:11
@rmot píše: Více
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.26 23:05

Robotický vysavač

Protože žiju v domě se dvorem a zahradou sám a do práce chodím 15 dní v měsíci (děti 9a12 bydlí zejména u mámy v bytě asi 5 minut chuzí od domu kam mají přístup kdykoli chtějí) musím všechno zvládnout sám. A to i když se jeden z kočičích bráchů někde porve a má to nad okem jakoby dostal pěstí.

Protože starost o děti, práce na domě, na dvoře i zahradě a jakákoli další práce zabere spoustu času a já mám rád doma normální pořádek, čísté prádlo, umyté nádobí, čisté wc, koupelnu a tak… je to opravdu někdy náročné. Už jsem přemýšlel i o tom, že bych si jednou za měsíc zaplatil někoho, kdo by mi tu udělal pořádný úklid.

Já sám nežehlím. Nepotřebuji to. Prádlo se mi suší na sušáku venku nebo uvnitř a to i po dětech. Na tu trošku nádobí co potřebuji nebo co potřebují děti není nutná myčka. Vaření na jednoplotýnkové indukci je ok a ani to není problém, když na to příjde. Největší potíž mi dělalo vysávání a dodnes dělá i čistota oken.

Vysávání bylo jednou za čas malým Eta vysavačem a… však to znáte… trubka, hadice, tu zase šňůra už nestačí tak zase do jiné zásuvky. Zkrátka jsem uvažoval o robotickém vysavači, ale… ty peníze.

Nutno podotknout, že od odchodu manželky před sedmi lety na mě zůstalo vše co se peněz, dostavby domu i domácnosti týká a přibyly samozřejmě další výdaje na děti, i když jsou často u mě (za čož jsem opravdu moc rád :srdce: :srdce: ) a tak dál. Zkrátka si nemohu dovolit onemocnět, dovolenou, naráz dokončit dům a konečně zkolaudovat, ale to jen konstatuji.

Nedávno jsem v Lidlu neodolal pokušení a koupil si robotický bezsáčkový vysavač SilverCrest SSRA E4 za asi 1700,– Kč. Byl v akci :D a výplata byla ten měsíc jedna z těch, které ve mě vyvolají pocit klidu a možnosti žít lépe než jen při zemi. Nutno dodat, že jeho koupi ovlivnil i přítomný syn :D, který byl hned pro koupi. A dnes na něj nemohu dopustit (vlastně na oba :D ).

Po porodních potížích (vysál toho víc než já-častěji jsem jej musel vyprazdňovat a čistit, vždy čištění i namotaných věcí na hlavním kartáči, občas něco namotal do kolečka, odtraňování překážek, volných kabelů…) je „Rovy“ neodmyslitelný člen domácnosti a já mám super pocit z mnohem lepší čistoty domácnosti. Vysává klidně i několikrát denně, lze ovládat aplikací (a to i ručně) a vydrží, na jedno nabití, na sdandartní sací výkon jezdit 110 minut.

Vřele doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný