Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
… a vzhledem k tomu, že během spaní si na obličej připlácne nejbližší hadr v okolí, mi šnůrka přijde jako prd ![]()
Svíticí dudlík je dle mě dobrý marketingový tah.
Když jsem ho za těhotna kupovala, tak jsem si říkala, jak je to super vynález. Nadšení mi vydrželo jen do té doby, dokud jem nezjistila, že ta kompatibilní část na miminu svítící není, takže stejně musím v noci rozsvítit, abych nacpala dudlík tam kam patří. ![]()
Na šňůrku na dudlík nenechám dopustit, ale věřím tomu, že se na tom dítě může uškrtit. Malý si dudlík několikrát ve spaní zalehl a zkončil se šňůrkou okolo krku. Jako protiopatření jsme zavedli cvakat ten klips co nejníž na dítě a doprostřed tělíčka.
U nás doted ještě po starším synovi mám přebytky kosmetiky, kterou jsem na malého dostala. používám jen oleje, takže nějaké nivey apod jsem schovala do šuplíku. co jsem naopak hodně využila byl kojící polštář, ne ten s PES kuličkama, ale pohankový, je těžší a používám ho jako zábranu v posteli, když s námi mladší spí.
@růženín píše:
U nás doted ještě po starším synovi mám přebytky kosmetiky, kterou jsem na malého dostala. používám jen oleje, takže nějaké nivey apod jsem schovala do šuplíku. co jsem naopak hodně využila byl kojící polštář, ne ten s PES kuličkama, ale pohankový, je těžší a používám ho jako zábranu v posteli, když s námi mladší spí.
Tak to používej ty…a budeš mít pleť jako miminko ![]()
Pro me je nejvetsi zbytecnost asi kojici polstar… koupila jsem ho jako tehotna, nepouzila, az ted si s nim syn hraje (jsou mu 3 roky). mame druhe mimi, 3 mesice, polstar nechavam synovi na hrani ![]()
Koukám, jaká se tu rozběhla debata, ale být ve stejné situaci jako zakladatelka debaty, tak jsem z těch rad úplný jelen
Každému vyhovuje něco jiného, nakoupila bych si minimum věcí a potom si pořizovala, to co bych potřebovala průběžně. Je pravda, že s novorozencem v kočárku se dost špatně obíhájí obchody, ale já jsem skoro všechno objednávala přes net a v pohodě. Zkus se poptat kamarádek, které už mají děti, jestli se něčeho nepotřebují zbavit, mě se takhle sešla spousta věcí, že jsem ani všechno nevyužila.
PS: místo kojícího polštáře jsem používala normální polštář a super, a ty kulaté nůžky na nehty mi taky přijdou v pohodě, přitom jak se malá pořád mela, tak bych jí neměla odvahu stříhat špičanými nůžky a třeba v zavinovačce se mi strašně líbila, tak tam byla celé dva měsíce než z ní vyrostla.
@ii12 Ahoj
Já jsem za příspěvky v této debatě moc ráda. Některé věci jsem vůbec netušila
.
A jak říkáš, hodně jsem „zapojila“ rodinu a kamarádku. Takže se mi sešly drahé věcičky co nemusím kupovat. Např. koj. polštář, nosící šátek, nosítko..spousta oblečků, židlička
Takže pokud je to půjčené nebo darované, vůbec mi nevadí, že by to mohla být zbytečná věc
.
Co se ale chystám koupit, je minimum věcí do lékárny (měsíc před), nový kočárek, zavinovačku, postýlku, pár látkových plen..nevím, moc toho naštěstí nebude, takže to zatím „nehrotím“
. Jak už tu bylo od pár lidí napsáno, to co mimi opravdu potřebuje, je hlavně
, mít co jíst a být přebalené ![]()
Po mých zkušenostech bych pořizovala minimum věcí. Bez čeho se neobejdeš určitě - kočárek, v případě potřeby v něm novorozenec může spát i doma, než se rozhodnete, jakou postýlku, několik kusů oblečení - body přes hlavu jsou super, trička - pokud se narodí v létě, na zimu zbytečné, čepička, mikina (bez kapuce, ta je ležícímu jen pro zlost…) Máte- li auto, autosedačku, jednu lahvičku se savičkou pro novorozence, „prdelkovou mastičku“, jednorázové podložky (na přebalení - pračka+deka+podložka). K tomu oblečení - jen základ, mi všichni radili, ať kupuju věci od vel. 62, že menší nevyužiju. Malý měl nakonec 2 kila a ze všeho mi „vyplaval“ ještě v 5 měsících… Takže minimum, dokoupit až podle mimča, za pět měsíců je mi krásná teplá bundička k ničemu, když je venku 30°C… Taky dudlík v životě do pusy nevzal…takže stačí koupit až po narození, když víš, že potřebuješ, totéž odsávačka, další lahvičky - nakonec jsem kojila, 1 lahvička na odstříkané mlíko a hlídání bohatě stačila, přecházeli jsme rovnou na hrníček s pítkem. Místo hrací deky jsme měli piknikovou+povlečení. Monitor dechu jsem neměla, takže netuším, kupovat ho nebudu ani teď. Leda by mě upozornili, že má problémy s dýcháním. Chůvičku jsem neměla, ale to jsme byli v garsonce, teď jsme v domku se zahradou, takže teď ji pořizovat budu. Bryndáčky jsem používala, až když se učil jíst sám. Pro mimčo mi stačily látkové pleny - jedna při kojení, druhá na odříhnutí. Původně jsem chtěla dávat bavlněné plenky, ale byl silný exematik a stačila kapka a celý se mi osypal - takže tohle taky počká, až se mimčo narodí. Pár plen mám + 1 balík jednorázových.
Každý to má asi jinak, ale dítě nepotřebuje kvanta věcí. Potřebuje pozornost, lásku, péči, přitulit se k mámě a cítit, že je a absolutním bezpečí, napapané, přebalené a chtěné…
DUDLÍK - záleží, zda ho prcek veme…jsou děti, které ho nechtějí.
Takže koupot tak jeden (který se mi líbí a myslím si, že je pro mné dítě nejlepší) a čekat ja to dopadne. ![]()
Měla jsem sadu dudlíků (dostala jsem jich mraky nepoužitých, sama jsem si koupila…) a nakonec oba kluci měli nejraději obyčejné latexové dudlíky (kytičky) z lékárny…
![]()
Za mě největší hloupost klasická nosní balonková odsávačka, vůbec nic nebrala, pořídila jsem pak tu na vysavač a super ![]()
@UŽIVATELKA32 Vidíš a já zas zahodila tu na vysavač a zůstala u té nejjednodušší na pusu.
@j.a.n.i1 píše:
@UŽIVATELKA32 Vidíš a já zas zahodila tu na vysavač a zůstala u té nejjednodušší na pusu.
Ta nejjednodušší na pusu se mi taky osvědčila nejlíp… je levná a dobře se reguluje tah, nedělá kravál…