nekaká a nekaká

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
244
11.2.06 17:44

nekaká a nekaká

Maminky,
máte zkušenost? Můj 5ti měsíční plně kojený syn už týden nekaká. Párkrát za den ho chytí bolení bříška, to se všelijak kroutí a tlačí, ale bez úspěchu. Jinak je veselý a chová se jako obvykle. Cvičila jsem s ním, ale pořád nic. Je to normální? Co mi radíte?
Předem díky,
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3624
11.2.06 18:02

Nekaká

Ahojky Pett,

u plně kojených dětí je to obvyklé. První syn taky asi týden nekakal, tak už jsem volala dr. a ta mě uklidnila…že je to prostě normální. Jsou prý i případy, že dítě cca 10 dnů nekakalo. Pokud je dítko v poho, nic ho netrápí, tak vydrž, ono to tam jednou pošle…a bude to pěknej fičák :lol:

papa Veronika Adámek a Berunka Ema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
11.2.06 18:05

Ahojky!

Tento problém jsme měli s první dcerkou. Taky nám nekakala přes týden, paní doktorka nám vysvětlila, že je to tím, že děťátko spotřebuje vše z maminčina mlíčka. :)

Jestli „prdí“ tak si myslím, že je to v pořádku, ale raději kontaktuj lékaře, aby Ti to potvrdil.

Mějte se pěkně.

Ahoj Xeňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
11.2.06 18:08

Ahoj!

Neboj se ničeho. To se stává. Ale lékaři zavolej, aby si měla klid v duši. Hlavně, že má dostatek počůraných plínek :D Za čásek se zase pokaká - připrav se na pořádný rozstřel… :D

Andilek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.2.06 18:21

Neboj , zrovna pred tydnem jsem to same resila s moji doktorkou. Pry je nutne posuzovat celkovy stav ditete, zda je spokojene, nezvraci atd. Pry jeji deti kakaly jednou za tri nedele. Honzik kaka jednou za tyden a pak to stoji za to. On jde pod sprchu, jeho obleceni komplet do pracky, moje vetsinou taky :lol: Tak kakani zdar.

• Citovat
  • Upravit
18
11.2.06 18:24

Zapomnela jsem se prihlasit, ale hlavne jsem nenapsala ze se to pochopitelne tyka jen plne kojenych deti. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
11.2.06 18:54

HOlky,
díky za uklidnění.
Když se nevykaká ani zítra, zavolám v pondělí doktorce.
Pěkný večer
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
11.2.06 20:15

Ahojky,
tento stav je u plně kojených dětí zcela normální , zpotřebují všechno mlého takže jim nezbyde na stolici . Dokonce se udává i 14 dní v normě. Tenhle problém jsme měli zhruba od 4 měsíců také , vše se upraví po zavedení pevnější stravy. Jinak aktuálně je výborná švestková šťáva od Hippu , po lžičkách , začít 4 lžičky denně, případně naředit. Ikdyž nemusí být stolice častější , bude víc prdíkovat a uleví se mu. V krajním případě po domluvě s dětskařkou podat 1 lžičku Lactulosy, ta se nevstřebává do krve pouze prochází zažívacím traktem a je to zaručené . Je volně prodejná
Apolena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
11.2.06 20:33

Ahojky,
zkus jej udržet co nejdéle na bříšku.. nějak zabavit… to mu pomůže tlačit..
Jednu dobu sa dcerka jinak vykakat neuměla.. jen na bříšku… nevím čím to bylo… Ani už si nepamatuji, kolik jí bylo přesně měsíců :-)
Ale jak se to déle zaseklo, tak pak už neměla sílu to vytlačit sama… tím položením na bříško se dlouho nic nedělo a pak lavina… :-)
A komplet převlékání, když se stačila překulit na záda :-)
Rektární rourku jsme nemuseli nikdy naštěstí použít…
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
12.2.06 11:12

Ahojky,

tak já tedy budu trochu oponovat…

Náš (do 6,5měs plně kojený) Pavlík měl problémy s kakáním mezi 5. - 6. měsícem taky. Předtím jsme bojovali s prdíky a pak přišlo toto. A u něj nebyla pravda, že by prostě všechno mlíčko spotřeboval. On, jak byl streslý z toho předchozího prdíkového období, jakmile ho začalo bolet bříško, začal nervačit a když mimčo nervačí, tak mu nejde kakat ani tlačit.

Někdy pomohlo chování, někdy cvičení a někdy i rektální rourka.

Jakmile jsem začala přikrmovat, během měsíce se proces kakání uvedl do naprosté pohody a teď už s tím problém nemá.

Jinak ještě jeden „fígl“, hodně nám pomáhalo rozbalit a pevně přitisknout pokrčené nožky k bříšku (držet zespodu za stehna, kolínka ohnutá). Pak na chvilku povolit a opět opakovat. Nám při tomto „cvičení“ Pavlík vždycky tlačí… (jízda na kole u nás nefunguje :lol: )

Peťula + Pavlík 8měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.2.06 20:43

AHOJ MAMINKY, NENI TO MOC KE CHLUBENI ALE MUJ SYNATOR SPATNE KAKAL UZ OD NAROZENI (TED MA 6M) A NAPR. PO NAVRATU Z PORODNICE NEKAKAL 14DNI!!! BRISKO MEL MEKOUCKE, BYL KLIDNY A P.DOKTORKA SICE KOUKALA, ALE UBEZPECOVALA, ZE SE TO MUZE STAT. PROSTE VSECHNO MLICKO SPOTREBUJE BEZE ZBYTKU :wink: I V PRUBEHU NASLEDUJICIHO PULROKU BYLY TYDENNI PRESTAVKY OBVYKLE, TAK JSME SI NA NE ZVYKLI A NEDELALI SI HLAVU. STAV SE ZMENIL PO PODAVANI PRIKRMU, TO KAKA I 2X ZA DEN :) VZDYCKY JE ALE LEPSI SE PORADIT S LEKAREM, ABY V TOM PRECE JEN NEBYL NEJAKY ZADRHEL. KAKANI ZDAR!

• Citovat
  • Upravit
6545
13.2.06 20:47

Pakliže je dítě spokojené a bříško ho netrápí, nepláče a nekroutí se, je to v pořádku a není třeba se vůbec znepokojovat.
Pokud by však plakalo, to, že nekakaá, by ho bolelo a dělalo to potíže, je situaci nutné řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14221
13.2.06 21:55

Ahojky Pett.

Holky jiz vse popsaly.
Mne prdolka nekakal i 8 dni. Pry je v norme i 14. Jak ktery dr. se k tomu postavi.
Kdyz uz jsem myslela, ze ten muj prcek je z toho neklidny - mozna jen ma predstava - pomohl dve - tri lzicky stavy HIPP - svestkove - ovsem redene. A vykakal se hnedka.
Vyskousej.

Hodne zdaru. Eva a Kubik 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
13.2.06 22:03

Ahoj,

mě prcek kaká docela dobře, ale někdy má místo žlutého kakání zelené. Je to jenom občas, ale stejně mě to znervózňuje. Prohlížím každou plínku a zkoumám jestli je to žluté nebo do zelena. Nemáte to někdo taky?

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
14.2.06 13:50

Ahoj holky,
tak hurá, už jsme vykakaný. Pomohly cviky popisované v tomto fóru, tedy stehýnka pevně přimáčknout na bříško, vydržet a pustit. Toto několikrát opakovat a bylo to.
K zelené stoličce - taky jsme ji někdy mívali a navíc s hlenem. Nic to není, barva stolice je často ovlivněna stravou matky. Pokud dítě dobře prospívá, je veselé, prostě se chová jako vždycky, o nic nejde.
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky