Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nebyla jsem v Podolí, ale zaujalo mne, co chceš dělat s těma košilema? To je používáš i doma? Měla jsem dvě s knoflíčky od vietnamce a na tech pár dní v pohodě. Až skoro škoda. Pokud se nepokydáš polévkou, tak jedna na den stačí parádně..
Musí to být košile? V porodnici jsem se ptala a prý je jim jedno, co budu nosit, takže jsem nosila obyčejná pyzama. Ale potřeba triček byla veliká, to máš pravdu. Hodně moc se mi samo spouštělo mléko, na všech trikach jsem měla úplně koláče, nestačilo mi to ani schnout. Pak mě bolely prsa, tak jsem si je mazala bepathenem a z některých triček už se to nevypralo, tak jsem je vyhodila.
Vlastni jen na porodní sál
takže jedna letní kosile s pár knoflíčky nahoře stačí, tzn. ať není ke krku, na odd šestinedělí dávají erar, na standart pokojích dávají teda dost obnošené a velké velikosti ale já je plně využila i při návštěvách protože mi bylo úplně fuk jak vypadám!!! Měla jsem totalne jiné starosti než řešit toto ![]()
@pedigka díky. No já právě budu rodit v období, kdy už asi budou dost vedra a soukat se do pyžama s tou giga vložkou se mi chtít moc nebude
navíc asi půjdou očistky atak, takže se pravidelným výměnám oblečení nevyhnu asi ani tam dole
navíc by to mělo luftovat
@Zkai tak to jsi měla kliku, já se právě bojím, jak píše @pedigka že budu mít spotřebu větší. A taky narovinu přiznávám, že jsem prostě frfňa a vietnamce nechci, už jen kvůli tomu, že u sebe budu mít neustále mimi a nevím čím to barví apod..ale rozumím, že to asi stačí
Příspěvek upraven 28.05.19 v 09:05
@Celia rodila jsem v Podoli v únoru a nadstandard žádný volný nebyl a ani se prej za těch 5 dní neuvolnil.
Na porodnim boxe je potřeba mít svou vlastní košili, která ještě tam letěla rovnou do koše. Na pokoji ve stolech byl jeden andelicek, ale v jakém stavu byl netuším, měla jsem zásobu svých košil. Potom tam byli jedny poporodni kalhotky a jeden balík poporodnich vložek. Každopádně doporučuji si vzít vlastní příbor a teploměr pro mrnouska na koupání.. kdyby tě cokoliv zajímalo klidně se ptej ![]()
@Celia
Ano, mělo by to luftovat. To máš pravdu. Na „větrání“ bude košile lepší, ale přiznám se, že já košile nesnesu, vůbec se v tom necítím, proto radši volím slabé bavlněné pyžamo.
Taky budu rodit v létě, takže asi ve vedrech
. I když asi je to jedno, když není vedro venku, tak je v porodnici stejně vedro, protoze hodně topí.
Rodila jsem v prosinci. Na porodním sále jsem měla košili, ale skončilo to císařem a probrala jsem se na jipce v andělíčku. Na šestinedělí jsem dostala erární, jednorázové kalhotky a balík porodnických vložek. Ta jejich schytala první den to nejhorší a druhý den jsem se převlékla do vlastní. Myslím že za těch pět dní mi stačili 3 košile celkem.
Jinak já je koupila v tesku v F&F, měla jsem na nich i vánoční motiv. 😀
Na porodním sále jsem měla dlouhé tričko, ale nakonec jsem rodila nahá, protože mi při těch kontrakcích bylo takové vedro, že jsem to tričko ze sebe sundala a ještě jsem přítele prosila o obklady na čelo.
Na odd. šestinedělí jsem nosila jejich košile, některé byly bílé obnošené, jiné hezké se vzorem. Ale bylo mi to teda úplně jedno, co mám na sobě.
A asi je to trochu mimo téma, ale k jídlu jsem na odd. šestinedělí dostala balíček šunky, na které bylo datum spotřeby před 3 dny (bylo léto). To mě tehdy docela šokovalo. Snad to bylo ojedinělé, ale na druhé straně - paní, co jsem jí to potom říkala, vůbec nevypadala překvapeně.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.