Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak to me moc mrzi, koukala jsem prave, ze mate buldocka, taky jsem mela, holku, to jsou takovy nunanci, ty pejsci..
Je to hnusny, ze to nekdo udelal
chudak pejsek!!
Danielo, nečetla jsem celou diskuzi, každopádně pesanovi držím palce! Nám otrávili dva psy, v rozmezí roku a půl. U prvního jsem to ze začátku moc neřešila, protože mu bylo 9, příznaky otravy večer neměl, jen byl tulivější a ráno jsme ho našli, jak dodejchával (švýcarský salašník). U druhýho (labrador) během dne moc nežral, odpol se mu hůř vstávalo (to jsem si ještě dělala prdelky, že v noci běhal za fenama, tak je grogy…) a pak to šlo ráz na ráz, během hodiny padal ke straně a pak už ani nevstal, odvezla jsem ho na veterinu (cesta asi 10minut) a tam už ho z auta musel vyndávat brácha…
udělali mu odběry, napíchali ho vším možným a stejně to nepomohlo. Od prvních příznaků to trvalo necelých 8 hodin…
Bavila jsem se s veterinářkou a říkala, že to vypadalo nan otravu lékama, psovi prý stačí platíčko Ibalginu…
DRŽ SE!!! ![]()
Aramis:to je taky hrozný:-(Já nedokážu pochopit,proč to někdo dělá..to musí být psychopat.
Myslíte,že bych mu mohla zkusit dát něco najíst?Sám se nenají ani nenapije,tak nás napadlo zkusit rozvařit rýži a dát mu jí stříkačkou.Tak mu dáváme i vodu zatim.Nemůže mu to nějak ještě ublížit?
3 dny nic nejedl,je hrozně zesláblej ![]()
Mám bohužel taky tuhle zkušenost
, naštěstí se mi z toho pes dostal, ale poškodili se mu nervy u močového svěrače, tak vlastně pořád pomalu čůral, naštěstí byl venkovní, tak to tak moc nevadilo, vozila jsem ho na kapačky a pak si pamatuju, že jsem se snažila dávat mu trochu jogurtu a piškoty, no asi po třech dnech snědl první sousto, to jsem byla fakt šťastná jak blecha. Jinak játra pokud nejsou zasažená celá se dokážou obnovit, Šuhaj měl žluto kolem očí a bral na to Simepar a spravilo se to!
Držím moc palce, aby to dobře dopadlo!
Otázka je, když se to děje třikrát do roka, jestli to vůbec už někdo někde hlásil nebo jestli si to jen pejskaři řeknou mezi sebou. Za telefon by to určitě stálo, navíc když byste to měl od veterináře písemně, už kvůli těm dětem. To aby měl člověk strach pustit je ven si hrát. ![]()
No to je síla
co kdyby to olízlo dítě
některý lidi by zasloužili fakt kopat do zadku
![]()
Tam jsou detska hriste a policajti to neresi?A i kdyby nebyla…
Urcite tam zajdi a trvej na sepsani protokolu.To je uroven v tomhle state.
![]()
At se z toho pejsek dostane ![]()
Pejska je mi moc lito. Snad se z toho vyhrabe.
Ale prijde mi divny zpusob traveni psu tim, ze neco nastrikam do travy, cekala bych, ze to spis mohl byt nejaky herbicid nebo postrik proti necemu. Osobne, kdybych chtela travit psa na sidlisti, tak asi spis udelam navnadu z masa. Krom toho na sidlisti by to bylo zcela necilene - ikdyz jsou lidi, co skodi zcela necilene, me desne stvalo, jak mi nicili moje pokusy o pestovani kytek u panelaku.
Herbicid nebo postřik proti něčemu to nebyl,tu trávu tady nikdo takhle neudržuje,maximálně jí město poseče,kdyby dělali postřik,byla by tu cedule atd..to by si nikdo nedovolil jen tak.Navíc to by pes asi neolízal,ty postřiky páchnou.Tohle bych viděla na něco bez zápachu,nebo ta nemrznoucí směs třeba,ta je sladká.Fakt nevim:-((
Je fakt,že to mohlo být i v nějaké návnadě,sice psa hlídáme jak to jde,ale stačí když se člověk na chvíli otočí ![]()
Uvařila jsem mu rýži,ale nenažere se,má jakoby zatuhlou čelist
Manžel mu to musel páčit silou a vždy mu dát trochu na jazyk.Sežral dohromady tak jednu lžíci.
Ještě nás napadlo,jestli by to nemohlo být ztuhlé svastvo,jako v křeči..že by to nemuselo být od nervů ![]()
Je to hnus toto, a můžu potvrdit, že je toho víc. Nevím co si tihle lidi léčí tím, že tráví psy. Když jsme měli před měsícem nemocného psa, taky nejprve napadla veterináře otrava(odešly jí játra), že má poslední dobou víc případů
Nakonec se u nás nepotvrdila, byla to rakovina. Je smutné přijít o výborného přítele a ještě smutnější, že je to kvůli nějakému blbci
. Pes se dá bohužel otrávit mnoha způsoby, ať už je to nemrznoucí směs, nástrahy na hlodavce, různé postřiky, léky… Ve vašem případě opravdu záleží na tom jaký druh jedu to byl, něco psi ještě rozchodí i když třeba s většími či menšími následky(poškození jater, ledvin, CNS), něco je bohužel pro organismus natolik agresivní, že člověk už nezmůže nic. Jak jsem psala, budu držet palce ať se z toho pesan vyhrabe. Kapačku dostal, léky na podporu zřejmě taky, tak už je to jenom na tom, jak se s tím chudák popere.
Díky moc za podporu ..je to člen rodiny a je to hrozný:(
Nejhorší je,že mu nemůžeme nijak pomoct,jen koukat a čekat.
Veterinář říkal,že poškození CNS by se dalo léčit nějak,ale pokud je to v mozku už s tím nic neudělá.Pořád je tu i naděje,že je to jen svalstvo a bude to za pár dní ok..těžko říct ![]()
Manželovi někdo před 4lety otrávil staforda,prý taky jen ležel nemohl chodit,měl křeče,vypadal že umře a za 3 týdny se z toho vyhrabal..tak pořád doufáme,že se z toho může ještě dostat.
ZelvaVeruna píše:
Tak to me moc mrzi, koukala jsem prave, ze mate buldocka, taky jsem mela, holku, to jsou takovy nunanci, ty pejsci..
Je to hnusny, ze to nekdo udelalchudak pejsek!!
Buldočci jsou mazlové ![]()
držím mu palce ať se z toho dostane..stát se tohle mému psovi vůbec nevím co bych dělala..je to hnus čeho jsou někteří lidi schopní.. ![]()
Zkusila bych mu dát najíst, zase si myslim když má chuť k jídlu, tak by to mohlo být na dobré cestě. A zdá se vám lepší?
Holky já tohle tak nesnáším!! fakt! Já tuhle viděla někde jak ubližujou kočce ty mě vzal takovej vztek já tam bejt, já bych lidi snad ukopala v tu chvilku! mě vadí i když někdo mučí slepici, jsem hrozná a agresivní v momentě. ![]()