Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky.
Byla jsem tak spokojená, protože moje dcerka už asi od měsíce v noci krásně spala. Ještě nedávno spala v kuse 8 hodin. A ejhle. Už asi 14 dní je vše jinak. Sice spí těch 8 hodin, ale jen díky tomu, že ji od 2 od rána podávám každou chvíli dudlík a musím jí držen nožičky a ručičky, aby s nimi nemohla máchat. V klidu zase zabere tvrdým spánkem a cca do půl hodiny až hodiny je to to samé. Je slyšet jak vyplivne dudlík pak začne šustit peřinka a když tam nakouknu, tak zvedá nožičky a máchá rukama a má u toho zavřené oči. Zkoušela jsem počkat, ale to se probudí a je pak problém ji uspat. Už mám oči jako angorský králík.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Může to mít spojitost s růstem zoubků?
Děkuji ![]()
Taky mi to děla malej..s tím rozdílem, že od narození
ale u nás je to břicho, pořád trpí na prdy.co zkusit zavinovat?
Jinak malá taky tohle dělávala, ale jen při první usínání a protože zavinutí jí vadilo, tak jsem ručičky držela.. Když začala kolem půl roka lézt, tak zase lezla ze spaní, to byl taky mazec, ale to přešlo samo, to samý, když začala chodit, najednou spala hrozně neklidně.. Taky se to srovnalo samo..
Já jsem prostředního přestala zavinovat ve 2m a v 5m zase začla, protože najednou zas mydlil rukama a rval si dudlíka z pusy. Zavinovala jsem pak cca do 8m, kdy to definitivně začal odmítat.
@Lauřík00 píše:
Může to mít spojitost s růstem zoubků?
Mohou to být zoubky, může to být reakce na očkování nebo jen změna, která za pár dní přejde.
Zlepšuje se to postupně nebo zhoršuje?
No jo, jenomže to bych jí musela zavinou nenápadně během noci
, jinak by jí ranila mrtvice. Taky mě to napadlo a zkusila jsem to. Řvala jako blázen. Tak asi budu muset vydržet. Snad to brzy přejde, ale pokud až začne chodit, tak se léta nedožiji
.
@Lauřík00 zkus ji položit na bříško.
Nebo jí dej tvé tričko u nás to pomohlo.
Prcek si pohrál a ožužlal triko a spinkal v klidu.
@Jankap
No řekla bych, že je to stejný. Ale možná spíš zhoršuje. Zkoušela jsem i bříško, ale to když se začne kroutit, tak se hned probudí a je vymalováno ![]()
Nám fyzioterapeutka doporučila dávat jí spát na polštář. A opravdu se to moc zlepšilo. Ony jsou ty děti v něm stabilnější.
@Lauřík00
Tyhle věci je možné řešit homeopatickou léčbou. Koukala jsem, odkud jsi. Pokud budeš chtít, tak napiš SZ, pošlu ti kontakt na svého homeopata.
Moje zkušenost je, že spánek dítěte se hodně mění. Je - bohužel - normální, že se máma občas nevyspí, ale často se to za pár dní zlepší. Pokud ovšem nějaký problém přetrvává, tak je dobré ho řešit. Ale ne cestou klasické medicíny, ta na to nemá prostředky.
Můžeš ještě zkusit dát jí k sobě do postele. Některým dětem to pomůže.
Zalezi, zda je to od briska ci ceho
U nas se takhle mala kroutila na prdiky a pomohla probiotika
Mmch zavinuta by se taky zblaznila
![]()
Jo u nás to taky bylo pár týdnů, co blbě spal, vystrkoval si dudlíka z pusy, přetáčel se, máchal rukama a nohama, tím se budil. Pak pro změnu přestal chtít dudel úplně, což celou situaci ještě zhoršilo, když si nemohl podudlat před spaním, protože prostě nechtěl
ale posledních pár dnů se to zlepšuje, sice sebou mele celou noc, ale jestli se vzbudí, tak rychle zas sám usne ![]()
PS jednu noc jsem mu dala taky polštářek a spinkal na něm daleko líp, ale nechci ho na něj zatím zvykat, je moc malý podle mého názoru na polštářek