Neklidný spánek u ročního klučiny

85
8.12.13 22:36

neklidný spánek u ročního klučiny

Dobrý den maminky, chtěla bych trošičku poradit :-) synovy je rok, a já stále kojím, bohužel jsem si synka naučila usínat u prsa a v době kdy mu rostli zoubky se to ještě zesílilo takže vlastně ani jinak neusne, to už musí být opravdu unavený. V noci se budí tak 4-5× stačí že jen cítí že jsem u něj a zase spí. Rady tipu nechat ho vyřvat on usne nejsou pro mě, nemám to srdce ho nechat jen tak řvát, ano občas zkouším jestli to na mě jen nehraje ale když vidím že vstává tak jdu k němu. Ted ho trápí rýma a začal špatně spinkat tak se chci zeptat zda to muže souviset s tou rýmou nebo něčím jiným. V noci sebou hrozně mele, převrací a pláče u toho. budí se protivný a po odpoledním spánku snad i unavený :-( Nevím rozhoduji se zda zavolat doktorovy a poptat se co s tím :-/ Nebo mu mám něják změnit režim? nevím, poradte co jste dělali vy? :-) děkuji předem :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2691
8.12.13 22:38

Nerostou mu stolicky? nebo proste nejaky zub? me kluk takhle blbe spi kdyz ho trapi zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
8.12.13 22:41

No nevím, má dva zoubky dole, a dva nahoře, ty mu vyrostli před čtrnácti dny. Na jiný zub to nevypadá :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
8.12.13 22:44

TOU RÝMOU TO BUDE TAKY…Naše beruška ted měla rýmu a úplně vyšilovala…rozhodně bych mu vyvýšila spaní..k otázce-pokud ti usínání u prsa vyhovuje, nech to tak…
pokud ne, nech ho v postýlce, sedni si vedle postýlky na stoličku, hlad ho, povídej mua snad usne… ;)

• Citovat
  • Upravit
10264
8.12.13 22:45

@hana 3 Máme doma skoro to samé, jen holčičce je 14 měsíců a noci už byly natolik šílené, že jsem dneska první noc nekojila během noci. U prsa teda od 8 měsíců neusíná, to jsem nechtěla naučit, přesněji usíná mi u prsa na denní spaní. Večer kaše + trochu UM, spinkat - usne hezky, ale pak se budí, pobrekává, někdy to bývalo i co hodinu, nebo častěji.
Dnes chci tedy druhou noc bez kojení. Minulou noc jsem skutečně nechala vyplakat, pak cucnout čaje a usla. Sice za hodinu znovu pláče, ale marné. Takto už jsem fungovat nemohla.
U kojených dětí to bývá často, a v kombinaci s rýmou to asi žádný větší problém nebude.
Přeji pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
8.12.13 22:50

@Sandra752 No neříkám že bych nebyla ráda kdyby se to odnaučil :-) ale nemám to srdce nechat ho řvát :-/ a tak si říkám, že sem si ho to naučila tak musím vydržet dokud nepřestanem kojit :-) malej je vztekloun a když mu prso nedám řve až se dusí a nakonec začne blinkat :-( Vím že až budem přestávat kojit bude to boj ale moje mamka přeučila mě i moje bratry z prsa na láhev a usínalo se u sunaru z láhve a to nás prý pak přešlo takže doufám že i u nás to tak něják bude probíhat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.12.13 22:52

Ahojky měla jsem 4 děti, každé dítko je jiné, je jasné že když je mimi nemocné, nejhorší je rýma nemůže dýchat vždyt pro dospělého je to protivné natožpak pro dětátko. Mužou mu i lézt zoubky ale hlavně kojené děti často usínají u prsu a vůbec kolik mu dáš lásky když je dítě takové bude když bude větší dítě nebo dospělý. Je fakt že moje poslední děcko kluka jsem i uspávala a taky vyrostl a je hodný, když se prej nechává děcko hodně plakat je když je větší vzteklejší taky jsem pro to nikdy nebyla. At jste zdráví hodně, hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
8.12.13 22:55

Ahoj, to máte zoubkama. Dcera do roka spala celou noc i při plném kojení se nebudila - nakojila jsem ji v 10h večer a pak ji ráno v 7h budila. V roce začala se budit. Vždy když se ji prořezávají zoubky skrz dásničku, není to ještě vidět. Teď se to např. zklidnilo, ale zoubek už se ji řeže nahoře. Tathle to měla i v roce, pak ji vyrostly trojky - vždy v noci zlobí, když ty zubky nejsou vidět, jakmile je to vidět nahoře, tak se zklidní. Já to totiž poznám dle toho, že v okamžiku růstu zoubků, zřejmě nějaký vliv hormonů, ji začne se dělat atopický ekzém na tvářičce. Pak se ji zklidní a za chvíli je zoubek venku. Vždy to následuje - ekzém, pak neklidné noci, pak se vše zklidní a kouká zoubek. Máme 14měs. a kouká nám půlka stoličky, takže máte čas už i na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
8.12.13 22:58

@nick 123 Děkuji :-) právě nemužu se dívat na to jak pláče, ano je vzteklý a když mu přes den něco nedovolím tak brečí taky ale dost rychle pochopí že mu to stejně nedovolím a příjde se pomazlit ale když chce prso a já mu ho nedám tak na mě kouká a pláče a ten jeho pohled nesnesu tak radši jdu a dám mu napít a říkam si že někdy se to určitě odnaučí a když ne ted tak za pul roku, za rok :-) Hlavně že je spokojenej. právě proto mě trápí ten jeho boj :-D jako kdyby měl špatné sny, nebo se něčeho bál :-( nikdo na něj nekřičí ani se u nás nic nezměnilo tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
8.12.13 23:02

@Osmanka že by zoubkama? hmmm no první zoubky měl dole, ted před 14 dny mu vyrostly nahoře. krom spánku mu nic není, ze spánku se budí protivný to ano, přes den se budí víc unavený jak před spánkem ale jinak žádné příznaky nemá :nevim:, předtím pořád vyhledával chladítka, víc si žádal kojení přes den, ani oběd nechtěl ale prso pořád. No tak nevím někdy si říkám at už je má venku všechny že každý zub se projevuje jinak :-D tak děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
8.12.13 23:03

Jinak radu nemám. Dcera se mi odstavila v 10měs. sama - při kojení dělala blbosti a chtěla pak napít z lahve i po kojení. Ona je taková divočejší, vyleze sama na palandu ve 14měs., tak nemohla okolí při kojení sledovat a s lahvičkou v ruce už to měla lepší :-).

V noci při pláči dáme loknout mlíčka z lahve, přijde mi, že se ji to jako zchladí a zklidní a spí třeba 2hod., pak se zase probere. Dám ji k nám do postele. Ale vše je otázka času, vše se dítě jednou odnaučí. Syn mi spal pár měsíců v posteli taky při růstu zoubků, nebo při nemoci a tak, vše se odnaučil, stejně v 5ti letech spí sám v pokojíčku a to od 2let. Takže vůbec nevadí prcka na chvíli ňuňat v posteli, když se vyspíte. Potřebujou víc cítit maminku, když rostou zoubky :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
8.12.13 23:09

@hana 3
První zoubky jsou úzké a rychleji vyletí, stoličky pak se déle tlačí a není to vidět, jak se to tlačí dásní. Syn měl už v 15měs. 16zoubků, takže fakt určo hlavně zoubky. Kamarádka mi tvrdí, že i rýma se může přidat k růstu zoubků, že to s tím může mít spojitost. Já nevím, možné to je. Rozhodně se neboj v noci ňuňat s malým, vše se odnaučí časem, nebo můžete pak zkusit to uřvaní třeba po 3měs. Ale pokud má bolesti, tak uřváním se podle mě budete jen vzájemně stresovat. Neuznávám takové to nikdy nedat dítě do postele. Když má horečku, tak taky se mnou spal a vždy jsme ho to pak odnaučili. Já měla i kontrolu nad ním, jak mu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
8.12.13 23:09

@Osmanka Panejo na palandu :-D no šikulka :-D malej teda zatím zkouší jen stul a podobně ale když vidí jídlo tak všechno nechá a běží a dělá hamham :-D a při kojení ho nesmí nikdo rušit to si pak sedne a začne křičet :-D on je to takovej klaun :-D tak uvidíme třeba se vytlačí zoubek a já si vzpomenu na Vás že jste měla pravdu :-D Děkui a at malá krásně roste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí