Nela nebo Sofie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15073
15.7.24 09:22

Obe jména jsou hezka, vybrala bych Sofii, Nella se v mem okolí často dáva i zvířatům. Jinak je škoda, ze čeština každé jmeno zprzni, Sofii se často říká Sofa, Sofča, Sofina, to je děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.24 11:34
@Bibi110 píše: Více

Diky za statistiku.
Koukam, ze jmeno Nela neni zas az tak caste jak jsem si myslela…

I me jmeno bylo v roce jejiho narozeni castejsi nez jeji a v roce meho narozeni dokonce vice jak jednou tak caste co dnes a ve skolce-skole-stredni- vysoke jsem se potkala pouze s jednou jmenovkyni.

• Citovat
  • Upravit
189
15.7.24 12:43
@Anonymní píše: Více

Rádo se stalo, taky mám radši čísla než dojmologii. Jako matka jednoho „super častého a trapného“ -áše mě to taky občas nenechá chladnou a vysvětluju, že fakt není tak častý, jak si lidi myslí, před pár lety se pohyboval až kolem 30. místa popularity a pořád klesá… Ale ve výsledku je stejně problém ještě jinde - v rozlišovacích schopnostech lidí, pro některé je rozlišení písmenek před koncovkou nad jejich síly. :mrgreen:
V mém ročníku mám přes 1000 jmenovkyň a za MŠ-VŠ jsem měla jmenovkyni ve třídě také jen jednou a ona tvrdí naprosto to samé. ;) Takže jak Sofie, tak Nela budou úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.24 15:09
@Bibi110 píše: Více

Tohle mě zaujalo tak jsem se podívala na sebe a dceru
Moje je údajně 35 v žebříčku mezi ženami a dcery 160. Přitom si nemyslím, že by byla nějak neznámá.

• Citovat
  • Upravit
1210
15.7.24 16:09
@Atisia píše: Více

Ze by byla az ta druha, o ktere vetsina lidi slysela. Hodne lidi by to treba i nahlas zminilo, a kdyz to clovek uslysi popadesate, bude to otrava. Ale jako samozrejme, dat se to da, proti gustu, nic spatnyho na tom neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
15.7.24 16:16
@p.Zv. píše: Více

Na škole jsme měli Lucku Bílou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.24 17:41

Ahoj, mám skoro 9 letou Nelu a neměnila bych. Mám ráda jména, která se dají užívat i v tom základním tvaru a to Nela splňuje úžasně. K tomu je variabilní, takže i plno hezkých oslovení. Když byla malička, byla to Nelinka a pořád je, Neloušek, Nelík. Teď je to i Neli, Nel, Nelka. A i ta Nela. Nemám ráda jména, která nejdou v tom základním tvaru přes pusu a dítě ho má spojené víceméně jen jako „nadávku“, když zlobí.
Masové mi nepřijde. Vždy byla všude jediná, jen jednou se na táboře sešly tři. :mrgreen: Ale to je prostě náhoda. V jedné třídě MŠ měli dvě Medy a dva Robiny, což ani jedno jako davovka bráno není a stejně se potkali…

• Citovat
  • Upravit
10024
15.7.24 18:32

Meda zacina byt celkem davovka, jenom v mem okoli jsou asi 4 male Medy (vekove do 4 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.7.24 18:58

Já bych byla pro Sofii. Zní mi to tak urozeněji 😀 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.24 11:04

Váhala jsem taky nad Sofii a Nelinkou, ale jakmile jsem šla kolem dětského hřiště a tam volali Sofko, bylo rozhodnuto, mě to tak trhalo uši, Sofco je taky děs. Dali jsme Nelinku a nelituji, krásné jméno, velmi variabilní Nelinko, nelusko, nelousku apod. Když je starší Nelko, Nelco, krásné jmeno a dcerka je spokojená se jménem :srdce:

• Citovat
  • Upravit
143
17.7.24 22:55

No mě tedy Sofko/Nelko a Sofčo/Nelčo nepřijde až tak rozdílné. Nevadí mi teda ani jedno, ja obecně nemám se zdrobnelinama problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 22:10

Záleží, jak to přijde autorce, jestli bude radši volat Sofko nebo Nelko. Určitě, ať se rozhodne podle svého pocitu

• Citovat
  • Upravit
2052
20.7.24 07:45

Docela by mě zajímalo, jak to nakonec dopadlo :). Zakladatelko, dej vědět ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.24 08:50
@Holkamodroocka píše: Více

Jeste mame 3 mesice čas, ale vice mene jsme byli rozhodnuti pro Nelu, nechame nakonec tu Nelu. I tady se mi ukazalo, ze to neni jednoznacne jedno nebo druhy a je to dle vkusu kazdyho. :) Díky. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2052
20.7.24 08:53

Každé jméno je krásné, když se hezky a s láskou vysloví. Přeji, ať už se rozhodnete jakkoliv, ať je holčička zdravá a v životě spokojená 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze