Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Obe jména jsou hezka, vybrala bych Sofii, Nella se v mem okolí často dáva i zvířatům. Jinak je škoda, ze čeština každé jmeno zprzni, Sofii se často říká Sofa, Sofča, Sofina, to je děs.
@Bibi110 píše: Více
Diky za statistiku.
Koukam, ze jmeno Nela neni zas az tak caste jak jsem si myslela…
I me jmeno bylo v roce jejiho narozeni castejsi nez jeji a v roce meho narozeni dokonce vice jak jednou tak caste co dnes a ve skolce-skole-stredni- vysoke jsem se potkala pouze s jednou jmenovkyni.
@Anonymní píše: Více
Rádo se stalo, taky mám radši čísla než dojmologii. Jako matka jednoho „super častého a trapného“ -áše mě to taky občas nenechá chladnou a vysvětluju, že fakt není tak častý, jak si lidi myslí, před pár lety se pohyboval až kolem 30. místa popularity a pořád klesá… Ale ve výsledku je stejně problém ještě jinde - v rozlišovacích schopnostech lidí, pro některé je rozlišení písmenek před koncovkou nad jejich síly. ![]()
V mém ročníku mám přes 1000 jmenovkyň a za MŠ-VŠ jsem měla jmenovkyni ve třídě také jen jednou a ona tvrdí naprosto to samé.
Takže jak Sofie, tak Nela budou úplně v pohodě.
@Bibi110 píše: Více
Tohle mě zaujalo tak jsem se podívala na sebe a dceru
Moje je údajně 35 v žebříčku mezi ženami a dcery 160. Přitom si nemyslím, že by byla nějak neznámá.
@Atisia píše: Více
Ze by byla az ta druha, o ktere vetsina lidi slysela. Hodne lidi by to treba i nahlas zminilo, a kdyz to clovek uslysi popadesate, bude to otrava. Ale jako samozrejme, dat se to da, proti gustu, nic spatnyho na tom neni.
Ahoj, mám skoro 9 letou Nelu a neměnila bych. Mám ráda jména, která se dají užívat i v tom základním tvaru a to Nela splňuje úžasně. K tomu je variabilní, takže i plno hezkých oslovení. Když byla malička, byla to Nelinka a pořád je, Neloušek, Nelík. Teď je to i Neli, Nel, Nelka. A i ta Nela. Nemám ráda jména, která nejdou v tom základním tvaru přes pusu a dítě ho má spojené víceméně jen jako „nadávku“, když zlobí.
Masové mi nepřijde. Vždy byla všude jediná, jen jednou se na táboře sešly tři.
Ale to je prostě náhoda. V jedné třídě MŠ měli dvě Medy a dva Robiny, což ani jedno jako davovka bráno není a stejně se potkali…
Meda zacina byt celkem davovka, jenom v mem okoli jsou asi 4 male Medy (vekove do 4 let).
Váhala jsem taky nad Sofii a Nelinkou, ale jakmile jsem šla kolem dětského hřiště a tam volali Sofko, bylo rozhodnuto, mě to tak trhalo uši, Sofco je taky děs. Dali jsme Nelinku a nelituji, krásné jméno, velmi variabilní Nelinko, nelusko, nelousku apod. Když je starší Nelko, Nelco, krásné jmeno a dcerka je spokojená se jménem ![]()
No mě tedy Sofko/Nelko a Sofčo/Nelčo nepřijde až tak rozdílné. Nevadí mi teda ani jedno, ja obecně nemám se zdrobnelinama problém.
Záleží, jak to přijde autorce, jestli bude radši volat Sofko nebo Nelko. Určitě, ať se rozhodne podle svého pocitu
Docela by mě zajímalo, jak to nakonec dopadlo
. Zakladatelko, dej vědět
![]()
@Holkamodroocka píše: Více
Jeste mame 3 mesice čas, ale vice mene jsme byli rozhodnuti pro Nelu, nechame nakonec tu Nelu. I tady se mi ukazalo, ze to neni jednoznacne jedno nebo druhy a je to dle vkusu kazdyho.
Díky. ![]()
Každé jméno je krásné, když se hezky a s láskou vysloví. Přeji, ať už se rozhodnete jakkoliv, ať je holčička zdravá a v životě spokojená 🍀