Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Aghata píše:
No, tak evidentně to neví více lidíOstatně jako cokoliv jiného. Ještě by mě zajímalo, co lechtání s nevyvinutou nervovou soustavou dítěte dělá a od kterého věku se tedy lechtat už můžou?
Jak to souvisí s nervovou soustavou ti vysvětlovat nebudu to je složitější, můžeš si to najít v literatuře o CNS a Pediatrii. Co se týče věku..tak jako mimina rozhodně nelechtat a jako já celkově nechápu proč bych měla dítě lechtat, já to taky nesnáším, tak to nebudu dělat dítěti, umím ho rozesmát jinak…
@katule9 píše:
Jak to souvisí s nervovou soustavou ti vysvětlovat nebudu to je složitější, můžeš si to najít v literatuře o CNS a Pediatrii. Co se týče věku..tak jako mimina rozhodně nelechtat a jako já celkově nechápu proč bych měla dítě lechtat, já to taky nesnáším, tak to nebudu dělat dítěti, umím ho rozesmát jinak…
Katule děkuju za tvůj milý vstup do diskuse a poskytnutí informací, o které vůbec nestojím náhradou za ty, jejichž znalostmi se tu sice oháníš, ale interpretovat je nedokážeš. Musím říct, že mě to pobavilo skoro stejně, jako když se s dětma navzájem lechtáme ![]()
@Aghata píše:
Katule děkuju za tvůj milý vstup do diskuse a poskytnutí informací, o které vůbec nestojím náhradou za ty, jejichž znalostmi se tu sice oháníš, ale interpretovat je nedokážeš. Musím říct, že mě to pobavilo skoro stejně, jako když se s dětma navzájem lechtáme
Jak už tady bylo nepsáno..mimina nemají vyvinutý CNS tak co na tom nechápeš že se namají lechtat??To je přeci logické a není to třeba vysvětlovat ale pro ty co tedy neví:Při lechtání dochází ke špatné stimulaci nervových zakončení a dítě se pak v této oblasti může vyvýjet mnohem hůře, ale platí to u mimin jestly se lechtáš s třeba už 5 letými dětmi tak to samozřejmě nemá vliv, a pak je zde taky ta psychická stránka..
Hehe, tak jsem si vzpomela, ze lechtivost vyrazne klesa, kdyz clovek zahaji sexualni zivot. tak mas asi decko sexualne aktivni, nejspis masturbuje o plenku ![]()
Co je tohle zas za blbost?
Každopádně díky za Vaše příspěvky
Jen tak mě to zajímá, celá rodina jsme brutálně lechtiví, jen dceru /5 let/ od narození nepolechtá nic na světě. Nechápu ![]()
@katule9 takže když budu novorozence každý den lechtat na pravé noze, tak na ni bude kulhat?! ![]()
Ověřila bych, jestli nějak cítí dotek. Když se nedívá, sáhni na nohu, jestli si toho všimne. Kdyby ne, tak bych měla obavu, zda má v pořádku nervová zakončení.