Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Aduš8 „Pravá láska se pozná tak, že se nestydíš jít na ulici za chapadlo se svou příšerkou.“ To byl nějaký vtip na FBOn mě obdivuje, koukal na fotky a říkal, jak mi to sluší, jak je to pěkný, jaký mám hezký šaty… Jenže já to tak nevidím, chodím v těchto vedrech v džínách a stahovacím tílku
Nerada se vedle něj ukazuju, už jen proto, že on vypadá furt stejně, neli lépe, ano, má plešku, kterou neměl, ale je to sexy svalnatý chlap. A od jeho váhy mě dělí jen 10kg…se svou stravou to budu mít hned. Má na lepší. Naposledy jsme rodila před 3 lety a to jsem se vykrmila na 100kg. Teď mám 86 při 173cm.
No,jsme na tom asi nějak podobně. Co ale znamená lepší? On miluje tebe,pro to,jaká jsi,ne jak vypadáš. Víš,problém by byl,kdyby u vás něco nefungovalo a přesto by ti mazal med kolem úst,ale jestli je vše v pořádku,nedělej si z toho nic. Já teď radím,ale užírám se podobnými myšlenkami. Dokud nebudeme sami se sebou spokojené,nikdy to nebude lepší. Já si sama sebe vážím za spousty jiných věcí,což třeba u tebe,vzhledem k tomu,co jsi prožila,je asi těžké. Právě o to těžší to máš.
Když ty potřebuješ jen ty hmatatelné věci a přitom pro nějaký ten sámeček na bocích nevidíš tu obrovskou bublinu ve které máš možnost žít. Plnou lásky a pochopení od tvého úžasného manžela který v tobě už dávno našel to co ty pořád ještě hledáš.
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, zrovna jsem si dneska říkala totéž: jak jsem zošklivěla. Po dítěti si připadám jak takový mrzáček. Jakoby vyprahlá, jakoby to dobré ze mě vzalo dítě. Prsa nemám, to jsem neměla nikdy a teď mi jen visí kůže. Celé tělo ochablé a vyhublé po kojení. Kůže jako by ztratila pružnost. Přibyly vrásky, póry a kruhy pod očima. Nemám na sebe čas - nechala jsem se hezky ostříhat, ale nezvládám si vlasy sama upravit, ani jiné upravy nestíhám jak bych chtěla.
Oblečená namalovana dobrý, jak jsem štíhlá, ledacos se schová, ale uvnitř vím, jak ubohá je skutečnost. Kolikrát závidím těm holkám, co mají krásnou pleť a ženské tvary, lesklé vlasy a plné rty. Přeju jim to a tuším, že ony zas mají svoje komplexy.
Zkoušela jsem brát imedeen na pleť a vlasy, bez výsledku. Nechala jsem si odstranit žilky na nohou a do týdne byly zpátky. Asi je mi souzeno vypadat a citit se blbě.
Miluju léto, letní oblečení a válení na slunci. Ale už 20 let řeším plavky, žádné mi kvůli chybějícím prsům nesedí a v plavkách se cítím strašně nejistá. A letos je to ještě horší s jizvou po císaři a s tou ochablou postavou. Zvazuju dokonce plastiku, muj muž je ale striktně proti a tvrdí, že mám psychický problém s kterým se musím vyrovnat jinak než operací. Bohužel bez jeho podpory jít nemůžu, není kdo by se postaral o dítě, když se po operaci stěží postarám o sebe…
Měla jsem kamarádku. Ta po odstranění obou prsů kvůli rakovině řekla: Dřív jsem měla malá prsa a po dětech mi visela. Ale aspoň jsem MĚLA NĚJAKÁ!
Je dobré se někdy zamyslet. ![]()
86 kilo při 173 cm je sice nadváha, ale ne nějaká šílená. Zakladatelko, máš vnímání anorektičky, což je vzledem k minulosti pochopitelné.
Cíleně si na sobě vyhledávej a „označ“ vlastnosti, pro které jsi dobrá a jedinečná. I to, že jsi porodila 2 (3?) krásné děti tomu super chlapovi, co tě má tak rád, že jsi zařídila byt, postavila dům, vyplela zahradu…A odměnuj se za každé shozené kilo, ovšem ne Nutelou, ale třeba kosmetikou nebo krásným oblečením…Jsi žena, tak at jsi krásná a upravená…Bude tě to motivovat ![]()
Děkuju a vím, jen nadváha. Ale spíš záleží na cm a na podílů svalů, takže ta postava vypadá vždy jinak. S těmi dobrými vlstnostmi a motivací je dost problém vzhledem ke zmíněnému. Ale aspoň si už uvědomuju, že obluda jsem jen sama v sobě a ve svých očích. Schováám se a stydím, ale okolí to tak nevnímá.
@Anonymní píše:
@pe-terkaDěkuju a vím, jen nadváha. Ale spíš záleží na cm a na podílů svalů, takže ta postava vypadá vždy jinak. S těmi dobrými vlstnostmi a motivací je dost problém vzhledem ke zmíněnému.Ale aspoň si už uvědomuju, že obluda jsem jen sama v sobě a ve svých očích. Schováám se a stydím, ale okolí to tak nevnímá.
Přesně tak. Takže zapracuj na sobě a začni se mít ráda. Je řada lidí, pro které jsi naprosto úžasná a jedinečná a nějaké kilo navíc naprosto nehraje roli. Stejně jako ty neřešíš mnželovu plešku.
Zapracuj na své úpravě, odměnuj se tímto způsobem. Hodně štěstí ![]()
@Ebbi77 Děkuju. Přesně na tohle přišla řeč na terapii. Zeptala se mě, za co bych se pochválila, že stačí jedna jediná věc v čem si myslím, že jsem dobrá. Dlouho jsem mlčela, pak pokrčila rameny a rozbrečela jsem se. Doma jsem nad tím přemýšlela…a hodně dlouho a myslím na to každý den. Přitom chci normálně s děmi ven, jít mez lidi, bavit se, sledovat děti, oblékat si hezké věci…naposledy jsme si byla koupit podprdu a nenacpala jsme se ani do největšího obvodu.