Nelíbím se sama sobě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.2.12 09:41

Nelíbím se sama sobě

Ahoj holky, mám sama se sebou velký problém.. Po porodu (pol roku zpět) si připadám hrozně.
Najednou nemám skoro žádná prsa, třepí se mi nehty, akné je můj každodení boj, povyslé břicho, širší boky další můj nepřítel :roll:
Přítel do mě ze srady šije, dokonce i moje máma kdykoliv mě vidí tak se začne smát jakej mám „pupek“ (bývala jsem štíhlá).
Už jsem vážně něštastná, kdykoliv se podívám do zrcadla tak jen rychle učesat a pryč.
Chtěla jsem začít cvičit, plavat jenomže u nás je velký problém se někam dostat, šla jsem ke kadeřnici a s výsledkem vůbec nejsem spokojená.
Jím 3× denně, vím že to není dobře, ale častěji prostě nestíhám.
To se mám vážně smířit s tím, že lepší to už nebude, a dál s ironickým úsměvem kývat na jejich urážky? (samozřejmě prý ze srandy) :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lilišák
12.2.12 09:49

vubec, vsechno jde kdyz se chce. cvicit muzes i doma nebo venku, na to nikam dochazet nemusis ;)

a s tim jidlem to zkus nejak udelat, treba si dopredu vecer udelat svacinky na druhej den :?:

• Citovat
  • Upravit
9821
12.2.12 09:51

musíš vměnit postoj k jídlu a chtít vše změnit
tedy: začni jíst 5 - 6 x denně
cvičit mužeš i doma, třeba si pořid rotační disk a cvič - stojí kolem 200 - 300 kč a pomáhá !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
12.2.12 09:54

Já to mám taky tak..teda jen ze strany rodiny, přítel by si to nikdy nedovolil 8) , ale mě to je fuk, koupila jsem si pár věcí jako činky, ten rotační disk a nějaké blbosti a každý večer cvičím. Dělám to ale pro sebe a ne proto, že budu poslouchat řeči moji mamky nebo ségry..to je mi úplně fuk, však ony taky nemají postavy modelky :roll:

• Citovat
  • Upravit
Tarfinka
12.2.12 09:56
Dita01 píše:
musíš vměnit postoj k jídlu a chtít vše změnit
tedy: začni jíst 5 - 6 x denně
cvičit mužeš i doma, třeba si pořid rotační disk a cvič - stojí kolem 200 - 300 kč a pomáhá !!!!

Prosím tě, tobě ten rotační disk nějak viditelně pomohl? Já totiž cvičím jenom pár týdnu a změny vidím jen trošku a nikoho kdo by stím měl zkušenosti neznám, tak se chci zeptat :think:

• Citovat
  • Upravit
5615
12.2.12 09:56

Ahoj, já jsem měla podobné stavy, ale začala jsem si ze sebe dělat srandu a to i před těmi, co si mě dobírali, a měla jsem pokoj. Když to budeš brát s humorem, nikdo do tě rýpat už nebude. Já jsem říkala: „ženská bez břucha, hrnec bez ucha, ženská bez řiti, zahrádka bez kvítí“ anebo „co byste chtěli, už mi není dvacet, jsem zasloužilá matka, tam mám nárok“ :mrgreen:
Hlavně to neber tragicky, protože o dokonalost těla tady vůbec neběží. Vypadá to, že jsi po porodu krátce, tak dej tělu času, ono se všechno upraví. Raduj se z miminka, teď jsi především maminka a ne královna salónů. Za čas se dáš do kupy. Já jsem se na sebe vrhla až s nástupem do práce a koupila jsem si spoustu hadříků, ze kterých mám radost. Na mateřské jsem volila hlavně pohodlné oblečení ke kočáru.
PS: břicho se mi zatahovalo nejmíň půl roku. Měla jsem ho totiž v těhotenství obrovské.
Tvoje krása a ženskost je teď v mateřství :kytka: :kytka: :kytka:

Příspěvek upraven 12.02.12 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.12 09:57

Holky moc Vám děkuju.. Já už se musím začít snažit a něco dělat :roll:
Ne jen kvůli nim abych jim dokázala že na to prostě mám, ale hlavně kvůli sobě chtěla bych mít dobrej pocit sama ze sebe ;) ty jejich narážky se snažím ignorovat, ale když se pak sama na sebe podívám je to šílená změna a tím, že jsem furt zavřená doma s maličkou tomu moc nepřidává :roll:

• Citovat
  • Upravit
Tarfinka
12.2.12 09:59
CokeLady píše:
Tarfinka píše:
Já to mám taky tak..teda jen ze strany rodiny, přítel by si to nikdy nedovolil 8) , ale mě to je fuk, koupila jsem si pár věcí jako činky, ten rotační disk a nějaké blbosti a každý večer cvičím. Dělám to ale pro sebe a ne proto, že budu poslouchat řeči moji mamky nebo ségry..to je mi úplně fuk, však ony taky nemají postavy modelky :roll:
Já taky nechápu, že ty lidi nekouknou nejdřív na sebe. Sestra má cca 100 kg a je jí to jedno, jí sladkosti a nemá absolutně žádný pohyb… ale mně pokaždé řekne, jestli jsem nějak nezprasila. Máma má na hlavě 5 chlupů zničených barvením a říká mi, že mám řídký vlasy. Nebo mě nezapomenou upozornit, že mi odrůstá gel na nechtech, hvězdy jasný :pocitac: :D :D

Jojo, mám úplně to samé :mrgreen: já už to ingnoruju..sice nemám super postavu, ale aspoň se o svoje tělo starám..zato ony..to by bylo vyprávění na hodiny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.12 10:03

Moc Vám děkuji za povzbuzení a za rady ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
101
12.2.12 10:05

tak to má asi tak každá ženská, že se nelíbí sama sobě - vždyť která z nás taky vypadá jako photoshopový krásky na titulkách časopisů, že?
Jinak některé věci mě po porodu trápily také a spravilo se to až tak po roce - nehty, akné a vlasy. Je to ještě krátká doba a hormony ještě pracují.
No as váhou se buď smiř a nebo prostě se sebou něco dělej - cvičit opravdu můžeš kdekolik a kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.2.12 10:08

ahoj,
no po porodu to prostě hitparáda není, co si budem říkat. já měla vždycky super postavu, odmala jsem dělala balet, takže vysportovaná, štíhlá.

po porodu mám pár kilo navíc, ale skoro bych řekla, že mi to akorát prospělo, břicho mi taky visí, strie na gigantických prsou, přítel na to břicho někdy v žertu upozorňuje, že ho máme teď stejný :mrgreen:

ALE já jsem hlavně zjistila, že to jestli se sama sobě líbím, opravdu strašně souvisí s psychickým stavem - prostě mě nic nemůže rozházet, jsem spokojená, proto se sama sobě líbím i když realisticky vidím, co by bylo třeba vylepšit a i když tolik kilo jsem nikdy neměla. Strašně jsem se coby těhotná a mamina psychicky uklidnila a tobě bych to taky moc přála

No každopádně jsem si včera říkala, že nějaký cvíčo na ten pupek by mi neškodila a že možná jsem i ještě trochu přibrala, protože se hrozně cpu :oops: navíc mě bolí záda, takže cvičení opravdu potřebuju. ale dokopat se, že jo..

třeba pokud se dokopeš ke cvičení a podaří se ti zlepšit postavu, tak pak se i budeš psychicky cítit líp :nevim: a ty kecy bych jim zatrhla, ať se jdou vycpat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
12.2.12 10:11

Upřímně, to je hledání důvodů, proč nezačít cvičit atd. ;) Já to tak taky měla, vždycky bylo vše daleko, nebyly peníze a další a další důvody, proč se sebou nic nedělat, ale zároveň každý den bědovat u zrcadla jak jsem hnusná.Dostala jsem se prostě na mateřské do jakéhosi autopilota a dělala jsem věci kolem malého a domácnosti a na sebe kašlala.Až už jsem jednou řekla dost - šla jsem ke kadeřnici, zajela ke kožní, páč se mi po porodu rozjel ekzém, našla si zumbu ve městě (15 km), hodlám začít chodit do toho samého města občas na plavčo, dala se do hubnutí atd.atd.

Prostě jednou dojdeš do bodu, kdy už se budeš opravdu tak nesnášet, že z toho budeš mít blbou náladu, budeš otrávená, budeš prudit okolí.No a pak se to zlomí a najednou všechno půjde, stačí překonat tu první „lenost“ něco dělat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.2.12 10:13

Na to jak zhubnout jsou rad mraky..Určitě brzy na něco přijdeš..
Ale ohledně srandistů, kteří ti pijou krev..
Oplácela bych jim stejnou mincí..Také bych jim bodře připomínala ,že : Jé ahoj mami, páni, ty máš novou vrásku na čele..ha ha..no nic, nezlob se, je jasný ,že už to nebude jako dříve - prostě nikdo nemládne..ha ha..
nebo..
Miláčku, tedy ve vaně zase bylo tvých vlasů..né aby z tebe byl za chvíli Kojak..ha ha..né že by mi na tom záleželo, to já jen tak z legrace..ha ha..

a podobně..On si to ten člověk pak uvědomí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.2.12 10:23
Lizbeth píše:
Oplácela bych jim stejnou mincí..Také bych jim bodře připomínala ,že : Jé ahoj mami, páni, ty máš novou vrásku na čele..ha ha..no nic, nezlob se, je jasný ,že už to nebude jako dříve - prostě nikdo nemládne..ha ha..
nebo..
Miláčku, tedy ve vaně zase bylo tvých vlasů..né aby z tebe byl za chvíli Kojak..ha ha..né že by mi na tom záleželo, to já jen tak z legrace..ha ha..a podobně..On si to ten člověk pak uvědomí..
:mrgreen: :mrgreen: hezky jsi to vysypala z rukávu, máš s tím nějaký zkušenosti..?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
12.2.12 10:24
Lizbeth píše:
nebo..
Miláčku, tedy ve vaně zase bylo tvých vlasů..né aby z tebe byl za chvíli Kojak..ha ha..né že by mi na tom záleželo, to já jen tak z legrace..ha ha..a podobně..On si to ten člověk pak uvědomí..

tak to je úpplně přesně napsáno. Já to taky tak dělám s těma, co rádi rejpaj. A věř mi, že ti největší rejpalové (co samozřejmě vždy rejpaj jen tak ze srandy) mají největší komplexy, takže když jim oplatíš nenápadně stejnou mincí, tak je to strašně naštve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová