Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevím, co je bundeska. Ale na dojíždění až do porodu zhruba půl hoďky nevidím nic nebezpečnýho nebo nevhodnýho, pokud máš to auto k dispozici.
Asi tak, já jsem se dovezla autem i sama do porodnice, synátor byl na světě za cca 2 hodiny:-)
Záleží, jak se cítíš. Taky jsem jezdila sama a přišlo mi to samozřejmé.
Ke konci jsem byla nesoustředěná a řízení jsem nechtěla riskovat, neměla jsem moc naježděno, tak jsem cestovala busem - z vísky střediskové do maloměsta akce na větší část dne
Až na úplně poslední kontrolu jsem se s mužem domlouvala, jestli by mě tam vzal (to už bych tam asi zůstávala na vyvolání), ale porod nastal dřív.
Asi nemas jinou moznost.Ja teda jsem hodne mala a ke konci mi neslo ridit, nevesla jsem se k volantu abych zaroven dosahla na pedaly. ![]()
@Pocahonta píše:
Asi tak, já jsem se dovezla autem i sama do porodnice, synátor byl na světě za cca 2 hodiny:-)
Jůva
muž asi bude v zahraničí jak mám termín porodu… takže si dělám srandu, že se tam dovezu sama
mám to 5 min autem… takže asi je to reálné jak vidím
![]()
Řídila jsem vždy až do porodu. Není v tom problém, pokud nemáš kontrakce.
Jezdila jsem vždy až do porodu,
OT: co jsou to ty bundesky?
Co přesně by se mělo stát? Asi záleží jak se cítíš, ale pokud je ti dobře tak co řešíš? Nevím, já se odvezla I do porodnice, u druhý dcery jsem ještě v den porodu jezdila, teď při třetím těhotenství jezdím taky denně, vozím do dkoly/školky odpoledne po krouzcich. Jezdila bych do doby než bych začala mít strach, že se něco stane.
Taky jsem se vozila na kontroly do porodnice sama… jezdila jsem cca 25 minut. Stejně jsem týden přenášela ![]()
@ivašot. píše:OT: co jsou to ty bundesky?
Vedlejší silnice ![]()
I já jezdila do poslední chvíle, doktor cca 30km. Hlídat si nabitej telefon a popřípadě volat rychlou (při překotném porodu např.).
Vzhledem k tomu, že jsem nedosáhla na volant, tak mě musel někdo vozit. Vždy se nějaký člen rodiny uvolnil z práce, bylo to v přímé linii a ze zákona omluvené.
Ja jezdila sama na vsechny kontroly…cesta je vic jak 30 minut, proboha proč bys to sama nemela zvladnout?
![]()
Ahoj, jsem 3 týdny před porodem, teda termínem porodu, kdo ví kdy přijde
zvládly jste to některé taky samy až do konce? Já to beru jako samozřejmost, ale popravdě taky přemýšlím, aby se něco nestalo no 
Každopádně, mám nyní dojíždět autem cca 30 minut cesty na kontrolu každý týden. Po „bundeskách“ teda, naštěstí. Detail je, že se mnou nemá kdo jet, takže musím sama. Otec dítěte je v práci a nemůže. Myslíte, že je to dobrý nápad