Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@skorotehotna píše:
@Pidulka1991 Že na první týden s miminkem si nemusíš plácat dovolenou:) tudíž myšlenka " plno tatínku si šetří dovolenou na to, aby mohli být první týden života svého miminka taky doma" nedává moc smysl, když na to nepotřbeuješ šetřit dovolenou:)
Určitě plno tatínku se těší, až dostane 70%platu + můžou přijit o benefity
… Takže ano, plno tatínku si šetří dovolenou na 1. Tyden nebo 1. Týdny života svého dítěte…
@Pidulka1991 To že to „plno tatínku nepovažuje za výhodu“ už je tvoje domněnka a názor, u mě to třeba využili všichni známý, kteří měli dítě ![]()
@Pidulka1991 Otcovská dovolená je ve většině firmách dávána za benefit, že se vyplácí ve 100% výši. Takže pak záleží na firmě. Ale myslím, že radši je lepší, když bude otec doma a prožije první dny, než v práci. ![]()
@skorotehotna To že to využilo plno tvých známých neznamená, že to dělají všichni. Plno mých známých to nevyužívá právě proto, že by přišli o benefity a radši si vezmou dovolenou. @Dragonetta v okolí máme 1 firmu, která dává otcovskou dovolenou benefitem a dává 2 nebo 3 dny, teď si nejsem jista…
@Pidulka1991 Tak taky že to plno tvých známých nedělá, neznnamená, že je to k ničemu a většina lidí to nechce. ono ne každý prostě preferuje peníze nad dítětem no.
@stinga píše:
@JancaS84 on by ti nevěřil, kdyby jsi mu doma přetlumočila slova lékařky?
mně právě „fascinuje“, kolik lidí občas jde s jedním dítětem? oba rodiče, sourozenec a babička, divím se, že ještě neberou sebou sousedy a psa
To mně taky fascinovalo. Já chodila povětšinou sama s dvojčaty. A to zase některým dr. vadilo. Naštěstí naší dětské to nevadilo.
A co se týče řízení, tak jsem řídila i s těmi dvojčaty v břiše. Ale třeba kolegyni jsem to pěkně zavařila, když jsem k ní přijela autem. Ona totiž nerada řídila, tak řekla manželovi, že ji to dr. zakázal. A vím, že to tak mělo víc ženských. Prostě nerady řídily i v normálním stavu, tak pak v těhotenství že na to necítily vůbec.
@g.sandova píše:
@stinga já brala akorát toho psa, ten cekal venku. U kočárku.
a nechtěl se taky podívat? není to diskriminace psů? ![]()
@skorotehotna
Přesně, peníze nejsou vůbec důležité, obzvlášť ne, když už je na světě dítě. ![]()
@stinga
Náš by se určitě podíval velmi rád, obzvlášť kdo má co k jídlu v tašce
ale asi by tu cekarnu pak už nikdo nepoznal.
@skorotehotna píše:
@Pidulka1991 Tak taky že to plno tvých známých nedělá, neznnamená, že je to k ničemu a většina lidí to nechce. ono ne každý prostě preferuje peníze nad dítětem no.
Fakt nechápu, co máš za problem
?? Psala jsem, že je to k ničemu?? Nedosazuj si svoje predpoklady do toho, co já píšu… Jinak je pravda, že peníze ve chvíli, kdy se narodí dítě, opravdu nejsou potreba
.. On nájem, hypotéka atd se zaplatí nějak samo
![]()
@Pidulka1991 Ne kazdej platí najem a hypotéku a ne kazdej potřebuje dovolenou na orvni týden dítěte, protože si vezme otcovskou. Ty z toho děláš něco, co si nikdo nechce vzit, protože je to nevýhodné, tak ti jen vysvětluji ze to tak není, a ze ty možná žiješ v bunline, kde to nikdo nevyužívá ale není to tak plošné.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem 3 týdny před porodem, teda termínem porodu, kdo ví kdy přijde
Každopádně, mám nyní dojíždět autem cca 30 minut cesty na kontrolu každý týden. Po „bundeskách“ teda, naštěstí. Detail je, že se mnou nemá kdo jet, takže musím sama. Otec dítěte je v práci a nemůže. Myslíte, že je to dobrý nápadzvládly jste to některé taky samy až do konce? Já to beru jako samozřejmost, ale popravdě taky přemýšlím, aby se něco nestalo no
Co? Jasně, že jsem jezdila ![]()
@skorotehotna a kde jsem psala, že to nikdo nevyužívá… Jako chápeš, že se hadáš naprosto zbytečně? jasne, že jsou lidi co neplatí nájem ani hypo, potom vydlej pod mostem asi… Ono za bydlení se platí, jestli to nevíš…ty zase děláš, že to využívá každý.. A hlavně nechápu, proč si měla potřebu reagovat příspěvek, kde píšu, že si tatínkové berou dovolenou (je jedno jestli skudli svoji nebo využiji státem otcovskou)…
@stinga píše:
a nechtěl se taky podívat? není to diskriminace psů?
@Pidulka1991 Psala si, že každej po tom touží, myšleno ironicky. nehádám s, e jen nepodsouvej lidem, že není jiná možnost než dovolená. A otcovská a dovolená je rozdíl, proto to píšu. Stejně jako nemocenská a dovolená je rozdíl, nevím, proč to schovávat pod jednu hromadu. Pointa byla, že ne každej táta ptořebuje šetřit dovolenou protože si nechce brát otcovskou, jak si to napsala ty. Že někdo neplatí hypoteku ani nájem ještě neznamená, že bydlí pod mostem
to je fakt vtipná představa. Končím tuhle zbytečnou debatu, pá.