Nemám doprovod na kontroly v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78269
29.10.19 21:59

@JancaS84 on by ti nevěřil, kdyby jsi mu doma přetlumočila slova lékařky?
mně právě „fascinuje“, kolik lidí občas jde s jedním dítětem? oba rodiče, sourozenec a babička, divím se, že ještě neberou sebou sousedy a psa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
29.10.19 22:11

@NinaU. @dana.dv to není o neschopností ale třeba já jsem 7 týdnů nemohla skoro chodit a první 2 týdny po porodu absolutně ne á jít až k dr to bych nedošla takže asi 4 den co jsme byly doma mě chlap odvezl ani sedět jsem nemohla nároční takže řídit vůbec… Šílí mě více jak hodinu (2 šití)…na víc si chlap vzal paragraf na mě a byl týden doma na tom nevidím nic špatného ne každá může po porodu skákat bohužel…
Jinak na gynde semnou byl jen na screeningu jinak sama většinou autobusem doktorku mám daleko a nejsem takový řidič..
Ale pokud nemáš problém s řízením tak proč ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
29.10.19 22:13

Oni totiž existují i otcové, kteří si to volno vzít můžou a rádi té mamině s dítětem pomůžou. Však ono tahat to vajíčko s dítětem taky není žádná paráda. Na tom fakt nevidím nic špatného nebo nesamostatného. Možná jen závist okolí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78269
29.10.19 22:14

Já se na kontroly vozila také sama, ale měla jsem to jen 5 km, do porodnice jsem se chtěla zavézt také sama, ale rodina to nedovolila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
29.10.19 22:16

Já měla na screeningu ve 22 tt partnera (otce dítěte) mamku a sestru. Všichni se chtěli podívat. Asi jsme teda divná rodina ;)
Na první prohlídku miminka vyrazí i partner a i kdykoli jindy bude moct, sám bude chtít si to zkusit. Však je to otec. Ježíši asi jsem nesamostatná a on blbec, že vůbec chce něco takového zažít co. :potlesk:
No, spíš takovou situaci, když budu fakt potřebovat budu brát jako samozřejmost nikoli jako bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
29.10.19 22:52
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem 3 týdny před porodem, teda termínem porodu, kdo ví kdy přijde :lol:
Každopádně, mám nyní dojíždět autem cca 30 minut cesty na kontrolu každý týden. Po „bundeskách“ teda, naštěstí. Detail je, že se mnou nemá kdo jet, takže musím sama. Otec dítěte je v práci a nemůže. Myslíte, že je to dobrý nápad :roll: zvládly jste to některé taky samy až do konce? Já to beru jako samozřejmost, ale popravdě taky přemýšlím, aby se něco nestalo no :roll:

Na kontroly jsem s jezdila vždy sama, přes 100km tam a 100km zpátky, taky každý týden. Vše vždy v pohodě a cítila jsem se na to. Navíc v autě mu bylo hodně dobře a prckovi taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
30.10.19 00:26

Jasně, když to zvládáš není problém. Já se odvezla i k oboum porodům a po nich zas domů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
30.10.19 00:40

Představte si, že někteří tatínkové si volno brát nemusí, protože pracují až odpoledne nebo z domu, tudíž mají dopoledne spoustu času zavézt ženu na kontrolu, doprovodit ji k pediatrovi nebo dokonce chodí s dítětem na plavání!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
30.10.19 07:15
@dana.dv píše:
Na kontroly jsem jezdila autem taky sama, obcas s sebou i 5letou dceru… V cekarne vetsinou tehotne s doprovody. Po porodu jsem sama jezdila s mimcem k detske doktorce. Vetsinou tam je opet s kazdou novopecenou maminkou i tatinek. Nechapu, ze maji tatinkove tolik volna z prace!! Muj manzel si dovolenou setri, aby mohl byt pres leto s nami…

Nenapadlo tě, že plno tatínku si šetří dovolenou na to, aby mohli být 1. Tyden/týdny života svého miminka taky doma???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
30.10.19 08:19

@Pidulka1991 ehm, pojem “otcovska dovolená” jsi už slyšela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
30.10.19 08:49

Mě od 38-39tt vozil manžel, já se totiž skoro nedosáhla přes břicho ani na volant, jak to bylo nepohodlný. jsem malá a musela jsem sedět hooodně daleko, nemluvě o tom, že jsem neměla odhad při parkování atd. já byla celkově v těhotenství nějak mimo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
30.10.19 08:54

@dana.dv manžel chodil na propustky na kontroly se mnou cca od toho 38-39tt, kdy mě předali do rizikové poradny (ta hodinka týdně nikoho nezabila) a po porodu měl týden rodičovské dovolené a týden svojí. a v šestinedělí se mnou jezdil k dr s mimčem první měsíc, fakt bych se zašitou pipulou nezvládla řídit, táhnout mimino a ještě hlídat staršího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
30.10.19 09:36
@skorotehotna píše:
@Pidulka1991 ehm, pojem “otcovska dovolená” jsi už slyšela?

Ano. Pointa??? To se nějak vylučuje s tím, co jsem psala???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
30.10.19 09:38

@Pidulka1991 Že na první týden s miminkem si nemusíš plácat dovolenou:) tudíž myšlenka " plno tatínku si šetří dovolenou na to, aby mohli být první týden života svého miminka taky doma" nedává moc smysl, když na to nepotřbeuješ šetřit dovolenou:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.10.19 09:51

@stinga já brala akorát toho psa, ten cekal venku. U kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí