Cestování na dlouhé vzdálenosti v těhotenství

8
29.10.19 16:41

cestování na dlouhé vzdálenosti v těhotenství

Zdravím holky,
prosím, pokud některé cestujete na delší vzdálenosti, může to přinášet problémy se zdravím? Otoky novou, žilní problémy? Ráda bych pracovala co to ještě půjde a k tomu potřebuji každý měsíc cestovat, respektive řídit automobil, jedna cesta okolo 800-900 km, následné popojíždění a cesta zpět. Tedy poměrně hodně času za volantem. K doktorovi jdu až v půli listopadu a nechci ho otravovat s kde čím po telefonu. Děkuji moc za rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2045
29.10.19 16:46

Pokud se cítíš dobře a máš pohodlné auto a možnost dělat cestou kratší přestávky, klidně bych jezdila. Něco jiného je absolvovat cestu ve starém Cliu nebo novém velkém a pohodlném autě. A navíc jestli jsi na takové ježdění zvyklá a není ti špatně, není podle mě důvod nejezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35997
29.10.19 16:47

Záleží jak se cítíš. Ke konci těhotenství bych to asi nedělala, taky bych se asi bála jet sama, ale řídila jsem docela dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
29.10.19 16:54

@usagi Tak já u obou těhotenství od 5. měsíce nemohla řídit, obě děti rády kopaly do solaru zevnitř a potom co jsem díky kopanci skoro najela do svodidel (syn kopl tak silně že se mi zatmělo před očima) jsem si řekla že radši za volant už nesednu a to jsem jezdila jen krátké trasy, tak 30 minut max. Třeba švagrová řídila v pohodě dokud se vešla za volant (8 měsíc) pak už si mohla vybrat buď dosáhne na pedály nebo nebude břicho mačkat volantem. Napíšete jak dlouho jste těhotná, ale třeba v prvním trimestru může být problém s pozorností za volantem, všechny ženy z mého blízkého okolí zažilo takovou tu únavu že se po 12h spánku vzbudily a mohly by spát dál. Já nebyla výjimka. Zrovna tohle bych asi s doktorem řešila jestli je to konkrétně pro vás vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.10.19 17:14

Jsem dvacátý týden, nevolnosti a únava je pryč, otoky nohou a ani žilní problémy zatím, naštěstí nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
29.10.19 17:24

Mně bylo první 3-4 měsíce tak špatně, že i jako spolujezdec jsem měla kolikrát co dělat. Takže to jsem moc neřídila… teď už mi špatně není (19tt), tak zase jezdím a problémy nemám ani při delší jízdě - koupila jsem si podložku do auta pro těhotné, aby mě netlačil pás na břicho (jsem prcek, takže se mi soukal nahoru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
29.10.19 17:27

Pokud nejsi výmaz, tak klidně ;) Já jsem byla totálka, nastartované auto s klíčkem v zapalování, když jsem byla hodinu na nákupu, savo v nádrži na aviváž při praní…jestli se dokážes soustředit a neusínáš na povel, tak jezdi :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
29.10.19 18:18

Hele ale těch 800km na jeden zátah a sama bez střídání? To je celkem dost i na netehotnou. Nebo si to nejak rozdělis na někde prespis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.19 18:25

Teď jsem ve 37 tt a do nedávna, zhruba do pulky 3 trimestru jsem jezdila s přítelem kamionem kamkoli po ČR. Ve 2 trimestru jsem byla i v Belgii, Německu, Holandsku. Teď už by jsem si to netroufla. Ale dokud jsem byla v pohodě tak klidne. Řídím do teď. Musím.

• Citovat
  • Upravit
29.10.19 18:26

Jestli ti otékají nohy Detralex a mazat Alpou nebo Lioton 100000.D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
29.10.19 18:31

Ja obcas jezdila tak tri hodiny rano a pak tri hodiny zpatky…zpocatku v pohode, ale jsem hodne spava, kdyz jsem tehotna, takze jsem pak musela nekde zastvaovat a zdrimnout si. Navic s kavou to clovek nemohl moc prebijet, takze kolikrat jsem zkoncila na benzince, zalomena v aute… :D no denne by se mi moc nechtelo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.19 11:33

Ahoj, s kámoškou jsme hodně cestovaly, teda spíš jsme si naplánovaly cestování po Evropě na léto a ona se mi stala pupkáčem (jo chytře jsme si říkaly že vyrazíme i nemocné a tohle nás při placení dopředu nenapadlo). Ale daly jsme to. Střídaly jsme se v řízení a byly 3 tejdny na cestách a ona už měla docela panděro. Trpěla teda na křečáky a křeče. Ale doktorka jí doporučila Detralex a punčochy si pak taky brala, aby jí to nebolelo. Záleží fakt, jak se cejtíš. Chce si to občas odpočinout a protáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
24.2.25 10:48

Zdravím :mavam: máte někdo zkušenost s létáním ve 3. Trimestru? Zaplatily sme si dovolenou a teď sem zjistila, že sem těhotná. Let by vycházel cca 31 TT. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí