Nemá žádný režim

Anonymní
10.1.13 16:30

Nemá žádný režim

Holky moc prosím o radu, nevím co jsem udělala špatně :-(

dcera má 13 měsíců a prostě, co zažívám poslední dva, tři měsíce, je děs. Jsem už totálně unavená, vyčerpaná, bez chuti do čehokoliv.

První problém je u nás spaní. Vstává kolem 10-11 (jo, taky jsem si říkala, bylo fajn si taky přispat jenže). Celý den je pak na h..no. Když vstane v 11, tak jdeme do obchodu a rovnou vařit oběd, tím, že vstává tak pozdě po obědě samo, že nespí, a jde spát v 5, a spí do 6. Večer už pak neusne, tak kol 22-23. Já tím pádem nemám klid ani večer, ani třeba na žehlení. Pokud přes den neusne vůbec, tak o půl 7mé už spí, ale tak do 9ti a pak do půlnoci „otravuje“.

Další problém je jídlo. POřád kojím, ale poslední dobou nejí nic, jen chce pořád prso. Ale nemá ani tak hlad, spíš pořád tahá, až mě to bolí. Nabídnu jí jídlo, nechce, nedám jí nic, ale pořád se mě drží za nohu a řve, že chce prso.

Jsem už úplně total zničená. :zed: Kolikrát už na ní jsem protivná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
801
10.1.13 16:34

Tak to já jsem v tomhle asi zlá matka, ale režim určuju já - prostě mám nastavenej budík mezi 6.30 - 7 hod a mládě pokud ho můj budík nevzbudí nechám spinkat max do 7.30. Vím, že když spí déle nejde spát v poledne, ale třeba ve tři odpol a pak neví kdy jít večer spát. Ono mu to teda nedělá velký problém, uznávám, že může být nevzbuditelný dítě, ale to já naštěstí nemám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
10.1.13 16:38

Natáhnout budíka a vstávat maximálně o půl 8.Taky se připrav že to nebude hned, ale do týdne by to mělo být OK. Jako tohle bych nesnesla, nechápu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.13 16:41

Natáhnout budíka sme zkoušeli, je protivná jak osina v zadku. Pak spí dopo i odpo a večer to samé. :roll:

• Citovat
  • Upravit
801
10.1.13 16:42

@K.Black
Já jsem hlavně extremně pomalá a vstávat v jedenáct, tak neobědváme, nejdeme ven atd, atd… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65400
10.1.13 16:43

Jasně že bude pár dní protivná…
Vstát kolem 7-7.30 a spinkat po obědě a pak až večer…
srovná se to uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
10.1.13 16:45
@Rona píše:
@K.Black
Já jsem hlavně extremně pomalá a vstávat v jedenáct, tak neobědváme, nejdeme ven atd, atd… :-)

hele mě vadí když kluk vstává v půl 9, už tak mám pocit neuplného dne :mrgreen:

@Anonymní píše:
Natáhnout budíka sme zkoušeli, je protivná jak osina v zadku. Pak spí dopo i odpo a večer to samé. :roll:

jak dlouho jsi to zkoušela?

• Citovat
  • Upravit
6661
10.1.13 16:46

Režim jí musíš udělat ty, nic jiného s tím asi neuděláš. Hned to nebude a pár dní potrvá, než se to u vás srovná, ale malá si zvykne a bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 16:47
@K.Black píše:
jak dlouho jsi to zkoušela?

Zkoušeli jsme to jeden prac. týden, kdy jsme vstávali s chlapem, když šel do práce. Je tak protivná už od rána, že je to děs. :roll: Ale zkusim to znovu, díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
23847
10.1.13 16:49
@Anonymní píše:

dcera má 13 měsíců a prostě, co zažívám poslední dva, tři měsíce, je děs. Jsem už totálně unavená, vyčerpaná, bez chuti do čehokoliv.

První problém je u nás spaní. Vstává kolem 10-11 (jo, taky jsem si říkala, bylo fajn si taky přispat jenže). Celý den je pak na h..no. Když vstane v 11, tak jdeme do obchodu a rovnou vařit oběd, tím, že vstává tak pozdě po obědě samo, že nespí, a jde spát v 5, a spí do 6. Večer už pak neusne, tak kol 22-23. Já tím pádem nemám klid ani večer, ani třeba na žehlení. Pokud přes den neusne vůbec, tak o půl 7mé už spí, ale tak do 9ti a pak do půlnoci „otravuje“.

Další problém je jídlo. POřád kojím, ale poslední dobou nejí nic, jen chce pořád prso. Ale nemá ani tak hlad, spíš pořád tahá, až mě to bolí. Nabídnu jí jídlo, nechce, nedám jí nic, ale pořád se mě drží za nohu a řve, že chce prso.

Tak ona nějaký režim má, ale tobě nevyhovuje, tak ho holt změň, co na to napsat :mrgreen: Začala bych s nekompromisním vzbuzením třeba v 7.00 nebo v kolik plánuješ a pak aby furt měla co dělat (mytí, snídaně, „pomáhá“ ti uklízet, procházka, nákup, oběd) Prostě jde o to ji dopoledne utahat tak, aby usla po obědě. Prvních pár dnů bude kdo s koho, tak nevyměkni ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
10.1.13 16:51

Taky bych nenechala tak dlouho spát, trošku jí ten režim srovnat. Jako v 7 je brzy, ale tak okolo 9 už je celkem snesitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
10.1.13 16:55

Možná bych u dítěte který vstává takhle extremně pozdě začala pomalu - nejdřív třeba týden aby vstávala v devět a jestli se povede tak ještě posunout směrem dolů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.1.13 17:09
@Anonymní píše:

Zkusila bych jí to ranní spaní jednoznačně zkrátit, to je teda síla… Nechala bych jí pospat max do 8. nebo 9., aby to zas nebyl takový šok a pak jí korigovala i to odpolední spaní. Kdyby byla pak třeba v 6.-7. večer ospalá, uložila bych jí už na noční spánek. Ono to nějaký čas potrvá než si zvykne, ale rozhodně stojí za to vydržet. Takhle z toho musíte být na palici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
10.1.13 17:10

Náš také ráno rád vychrupuje, ale budím ho mezi osmou a půl devátou - tedy záleží také na tom, jak spím já, ze začátku těhotenství jsem spala s ním, ale to bylo něco jiného. Večer chodí v devět. Přes den spí tak hodinku.
Ve „vašem věku“ jsme stávali o půl osmé, osm, chodil na dvě tři hodiny odpoledne a večer okolo osmé, ale to mu trvalo i hodinu než usnul :think:
Někdy se mi také nechce budit, to bych kecala, ale jinak je to pak na prd, snídaně v deset, následně nechce obědvat,..Den by měl mít nějaký rytmus, ale jednoduché to nebylo. Nám se třeba ani po půl roce nepovedlo, aby spal před osmou, ale zase do deseti tady nestrašil ani na silvoše :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
10.1.13 17:16

Ahoj,
tak to jsi mě-zakladatelko, dost vyděsila 8-) Mám to dost podobně, s tím rozdílem, že malé je 5,5měsíce…ach jo, děsím se vstávání v 7h, a tak si spaní do 10h užívám s ní. Večer to mám dost podobně, usne tvrdě a spí až do rána, ale to taky až kolem 23-24h-pak spí do těch 10h…Když vstaneme později, tak oběd kolem 12-13h, jen pro mě a přítele, zatím jen kojím, po obědě chvilku relax, kojení, tak ve 14h nejdříve vyrazím na procházku-podle počasí, teď jak je hnusně, tak max.1h, někdy 2h…někdy jdeme ke kamarádce, nebo jinam, to může trvat déle, obvykle venku spinká, v kočáru usne dobře. Když nikam nejdeme, spí doma, ale usíná u prsu, když spí mám klid na úklid, žehlím jak kdy, někdy když má dobrou náladu večer, nebo když chrní. Koupat chodíme tak v 19:30-20:30, poslední dobou dávám kaši na noc, takže po koupání je kaše, pak bud chce ještě prso, tak dám, usíná, ale v 22h je zase vzhůru…no a takhle to je stále dokola. Málokdy se stane, že se vzbudíme v 7h, to je opravdu pro mě vražedný čas-prostě jsem zvyklá na mic 8h spánku…Vím, že je to moje chyba, kdybych chodila spát já dříve, budím se dříve, ale prostě jsem na to takle navyklá a představa, že v 7h v zimě! straším mě teda ubíjí. V létě si to i představit dokážu, přec jen je lepší počasí, dá se dělat víc věcí a dítko bude i starší…podotýkám, že chrní v posteli s náma…ach jo, vůbec se mi nechce zavádět nějaký jiný režim, i když vím, že to dělám pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí