Nemám doma klid, vysoká škola
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@g.sandova píše:
@karinka srs dobrá. Jakš to dělala při studiu praktické s praxí? Byla jdibuz v nemocnici zaměstnána?
Ne, nebyla. Jak jsem psala, bylo to studium na 3 roky, kazde pondeli a utery. V pondeli byla praxe, od 6 do 13 hod v nemocnici a potom 2 hodiny teorie a v utery teorie od 12 do 19 hod. Mela jsem plny uvazek v praci tzn 15× 12 hod smeny. Mela jsem ale spoluzacky, ktere pracovaly v nemocnici a nektere mely zaplacene stud. volno. Ja do nemocnice nechtela, kdyz jsem chodila na ty povinne praxe, kazde pondeli, do nemocnice, kde jsme vystridaly vsechna oddeleni, tak jsem vedela, ze v nemocnici rozhodne pracovat nechci. Neni tam cas na ty lidi, je to hlavne o papirovani. Pacienty spis lepe pozmaji osky, nez sestry. Nyni pracuji v domove se zvlastnim rezimem, coz je fajn, ale, jednou chci delat terenni sestru a na to potrebuji vysokou skolu. Jinak, me prace moc bavi, vidim v ni smysl, pomahat lidem. Nejblizsi je mi skupina senioru a u te chci zustat. To studium prakticke sestry bylo pro me vic narocnejsi, nez vysoka. Bylo to vse nove, ty latinske nazvy, aplikace injekci, odbery krve. Na vysoke se v prvnim rocniku hlavne opakuji latky ze stredni. Jsou tam i nezdravotnici, tak je to proto o opakovani. Ja nejsem nejaky chytrolin, takze, kdyz jsem to zvladla ja, tak to zvladnou i jini. Je ale fakt, ze jsem se musela hodne ucit po nocich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karinka ja právě dělám „osmičky“, takže bych asi musela jinam na zkrácený úvazek, nevím, jestli by mi tady povolili zkrácený.
Já bych ráda zůstala ve zdravotnictví, sociální služby bych zvažovala později. No uvidíme, jestli se mi bude chtít opustit práci nebo jestli se rady domluvím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
@karinka ja právě dělám „osmičky“, takže bych asi musela jinam na zkrácený úvazek, nevím, jestli by mi tady povolili zkrácený.
Já bych ráda zůstala ve zdravotnictví, sociální služby bych zvažovala později. No uvidíme, jestli se mi bude chtít opustit práci nebo jestli se rady domluvím
Mela jsem spoluzacku, ktera pracovala v nemocnici v kanclu, osmičky a domluvila se s nemocnici tak, ze si, bud brala na ty pondelky dovcu a v utery koncila v praci driv, aby stihla vyucovani nebo, po skole, v pondelky, sla do prace a byla tam az do vecera., Nebo, sla do prace o vikendu, jako sanitar, ale, to ji uznali az po 1 roce studia
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechny svoje školy jsem dělala při zaměstnání.
Jednu školu 220 km od domu. Pak dvě najednou v dojezdu od jedné ke druhé asi 80 km. Při dítěti, při venčení psa, při částečném podnikání po příjezdu ze zaměstnání - firma vzdálená 30 km… Zvládli jsme s rodinou občasné výlety i víkendovou pomoc mým rodičům na zahradě. Manžel pochopitelně nevařil (stará škola, dnešní kluci se v domácnosti asi zapojují víc).
Poslední titul jsem dodělala před padesátkou. Ale spát jsem chodila mnohdy před druhou ranní a vstávala kolem v 6 h. a nábytek jsem leštila opravdu málokdy.
Každý má jinou energii. Zvládneš to, když budeš chtít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit