Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Děkuji všem za zprávy a rady
, šlo mě o to zda tu mám někoho kdo měl podobný problém nebo řešil také své mléko a umělé. Nevím zda většina pochopila, že bohužel se mi mléko netvoří jak má a snažím se to nevzdávat a proto kojim (odstříkávam) i na doporučení doktorky a musíme dokrmovat aby vůbec prospíval a najedl se, když mu to já nemůžu dát komplet ve své stravě. Jak říkám, třeba teď se mi vytvořilo v obou prsou 60ml během 4hodin, což fakt není moc a kdybych ho měl kojit každou hodinu tak se asi nenaji. Navíc ze začátku to tak bylo a furt zvracel a byl neklidný a uplakaný jen. Tak asi tak. 🙂 Děkuju a přeji všem hezký večer. 🍀 🤗
@Velryba černá píše: Více
Nemyslím si, ale názor každého 🙂určitě vám váš názor neberu.
Já to vidím jinak a s kým jsem se bavila, tak též měli určitě ty 2hodiny pauzu, kvůli trávení. Řekli mi to jak v porodnici, tak holky a doktorka 🤷🏼♀️. A smíchání po tak krátké době starého mléka a nového mléka a ještě když trpí bolestmi bříška fakt není dobrý už jen na to trávení. V tomhle na doporučení doktorů dám..ale jak říkám, názor nikomu neberu 🙂 🙂 🍀
@Míša-993 píše: Více
Ale ty nechápeš, že miminko si vytáhne, co potřebuje a místo 120 najednou, které vyzvrací, si vezme každou hodinu 40 a bude spokojený…a odsáté množství fakt neodpovidá množství mléka v prsech…neřeš to a koj na požádání a zbytečně mu necpi láhev s um, jestli chceš kojit…
@Míša-993 a mně zase sestra i na neo JIP říkala, že si doma uděláme pohodu, bude se kojit, jak potřebuje a už nebude potřebovat odsáté mléko…naštěstí už jsem byla zkušená matka a i kojení jsem si vybojovala poprvé, i podruhé, i když oba porody byly složité operace…když budeš takhle vše moc řešit, tak ho odstavíš a už se mu nebude chtít pít z prsu, z láhve mu to poteče samo a hlavně tím stresuješ zbytečně sebe, i miminko, děti nejsou hodinky…
@Anonymní píše: Více
Kojila bych ráda, ale když nemám co, nevím co je na tom k nepochopení, že se mi to mléko netvoří jak má 🙂a když mi po každém kojení pláče, vzteká se a je neklidný, tak asi vážně není spokojený a najedený.
Snažím se mu aspoň ze sebe pak dát aby měl prostě moje mléko když to jde 🤷🏼♀️. Toť vše.
Já pro to dělám maximum a rozhodně nenechám tady dítě hladovět, když už jsme zkusili co šlo a prostě neteče. Ukončila bych tuto debatu protože každý si tu povedem tu svoji.
Přeji hezký večer. 🙂 😊
@Anonymní píše: Více
Tak rozhodně po zjištění u doktorky kdy sama viděla kolik si malej vezme z prsa a kolik ještě vyblinkal, nebylo normální a proto sama řekla dokrmit UM a navíc to UM má i kvůli kolikám a křečím bříška🤷🏼♀️…jak jsem psala výše, kojila bych ráda kdybych měla co když by si řekl, ale po kojení mi pláče, je neklidný, vzteká se a neusne, takže asi vážně není něco v pořádku a tím spíš se nebudu já stresovat, že nedostane co má, že je hladovy a stresovat i jeho. Takhle mi spí v noci klidně 3-4h já mezitím můžu odstrikat, udělat mu dávky aby měl něco ze mě potom přes den aspoň..takže jak jsem psala výše ukončila bych tuto debatu, protože každý si povedeme svoji. 🙂Děkuji za rady a přeji hezký večer. 😊
@Míša-993 Chtěla jsi názory, ale jedeš si svoje. Pozvi si dobrou laktační poradkyni a popiš jí svůj problém. Bude schopna ti vysvětlit a nastínit, co a jak a hlavně proč. Ne všichni doktoři dávají dobré rady ohledně kojení. A je stále spousta porodnic, kde radí kojit po 3 hodinách. Tak to prostě je…
Jinak ano, měla jsem to dost podobně. A díky tomu přešel syn někdy v 5 nebo 6 týdnech na UM, protože se mi mléko ztratilo úplně.
Pokud chceš fakt kojit, tak si opravdu pozvi laktační a na lahev se vykašli. Z lahve to půjde vždycky líp a nebude se chtít snažit u prsu. Postupně se u prsa začne vztekat víc a víc, protože ví, že dostal něco, kde to jde samo. Jsou výjimky, kdy dítě akceptuje prso i lahev, ale většinou až když jsou starší a mají návyk. Většina případů skončí s dokrmem flaškou stejně na UM. To je fakt..
Nemít dceru, tak bych se i já na lahev vykašlala, ale bohužel… dostala jsem z porodnice blbou radu a už se to vezlo. Vím, té je to má chyba a nebylo to nedostatkem mléka. Přiznám si to.
Zakladatelko, ja to asi mela podobne. Vypil si z prsa strasne malo a to jsem ho přikládala klidně co hodinu. Odstrikavala jsem po kojeni a bylo to vždy par kapek jen…Laktacni tady byla a nepomohla… Tak kojim + dokrmuji lahvi uz 7 měsíců. Nechci teda nabádat k davani lahve ale nam to kojení nenarusilo. Já bych naopak nedávala kojit dlouhodobě s cevkou
@Míša-993 ty si fakt jedes furt to svoje, to uplne brni v ocich
proc se ptas, kdyz rady jen bojkotujes? A doktorky o kojeni obvykle vedi uplne kulove, pripadne maji informace z minuleho stoleti, napr. o tech pauzach mezi kojenim. Mas za to, ze se ti netvori dost mleka - proc asi?? Mleko se tvori poptavka - nabidka a kdyz neni poptavka=dite nekojis dostatecne casto, NENI MLEKO! Vim, ze je to tezke v sestinedeli a u prvniho (?) ditete, ale zapoj logiku. Anebo prestan kojit.
Jinak caste zvraceni mohlo byt z toho, ze mu vadila nejaka potravina v tve strave. Kdyz tolik nekojis, uz tolik nezvraci.
Jinak nemluvim jen tak, prvni dite nedonosene, krmeni prvnich 2,5 mesice kombo kojeni-odstrikavani-UM, ale dite se zazracne rozhodlo zahodit flasku, 14dni mi visel na prsu, nez se srovnala laktace a pak kojen do 2 let, nez jsem ho odstavila. To jen ze zkusenost mam a nekecam.
@Míša-993 čím častěji budeš kojit, tím více mléka se Ti vytvoří, nevím, proč si nenecháš poradit a nezkusíš to…udělej si s ním pohodu s každým pláčem a budete v pohodě oba, um netřeba ![]()
@JezinkaBezinka píše: Více
Mám podobnou zkušenost, jen dítě bylo jen mírně nedonosene a kombo s dokrmem jsem jela jen pár týdnů…UM měl teda jen jeden den, pak jsem zvládla odsat dost svého mléka, ale s pořádnou elektrickou odsavackou a dost přísným režimem s velmi pravidelným odsavanim…pak naštěstí začal dokrm nějak odmítat a a já už toho taky měla plné kecky, raději jsem kojila casto, nez se patlat s odsavackou a lahvemi..vím, že hlavně večer měl období, že jsem ho na prsu měla snad několik hodin v kuse, podrimoval u toho, ale každou chvíli pocucal…naštěstí u prvního dítěte jsem si to mohla dovolit, tak jsem s ním holt „bydlela“ na sedačce. Blil taky, snad do roka, i když s postupem času méně a méně. Kojila jsem téměř 2 roky.
Druhé dítě mělo podstatně lepší rozjezd, ale blilo ještě víc, pomohlo vysadit mléko v mě stravě.
Jinak teda a i dítě s porodní váhou 2.38kg neměl nikdo potřebu vážit častěji než obden (rodila jsem. v zahraničí, to je úplně hloupá uchylka českých porodnic a doktoru, před a po každém kojeni
)
Vypada to, že zakladatelka je na dobré cestě k brzkemu ukončení kojení, ale holt nutit ke změně ji nikdo nemůže, když nechce ![]()
Jsou teda samozřejmě i případy, kdy kojení s s prikrmem funguje dlouhodobě, ale tohle úplně nevypadá no…
@Beruska999999 to s tim vazenim jsi mela super! Syn teda mel jen 2kg, takovy pidi drobecek doma, a me to vazeni u kazdeho kojeni ze zacatku hodne uklidnovalo. Ze proste vim, ze pil, jestli chapes. A joo, vecery na me taky vzdycky visival, cumlal, ja cumakovala na serialy a kolem sebe oblozeni napoju a svacinek
To BYLA jeste pohodicka
A taky hodne blinkal, i druhy syn, proste mimca nektera jsou blinkaci, holt se to musi prezit…
Blby je, ze ta psycho masaz vCR uz od porodnice je silena. S druhym synem jsem si mohla vybrat dobrou malou porodnici a odd. sestinedeli, to bylo silene! Miminka rvouci po mame a kontaktu a kojeni nacpaly sestry Espumisanem, vzdyt jedine mozne je ze je boli brisko! Me rekly, at hlavne nekojim driv nez za 3 hodiny a mohu chodit pro kapicky 6× denne! Musela jsem vazit pri kojeni a psala tam vykony jen ty kazde 3 hodiny
Jednou jsem se prokecla, ze pil i pred hodinou a detska doktorka na me vykulila oci a rika, ze to prece nemuzu, ze misto toho mam prijit pro Espumisan! Vlastne ted jak to pisu mi to prijde jako huste skryty tyrani miminek, moje dite asi jako jedine celou porodnici ani jednou nezaplakalo…
@JezinkaBezinka píše: Více
To jste měli smutný v porodnici ![]()
Já teda jsem ty zápisy o kojení psala odhadem, protože jsem na to neměla sílu. Ale šestinedělí taky hrozný, jen jedna sestřička úplně super ![]()
Já si s kojením užila ve 3M dítěte, když jsem brala antibiotika, to mléko bylo tím cítit a do toho asi růstový spurt. Ale zvládli jsme to. Kdekdo, včetně doktorky a tchyně, mne přesvědčoval, že to nepůjde.