Nemám menstruaci po vysazení Ha

38
2.9.21 09:53

Nemám menstruaci po vysazení Ha

Dobrý den, měla bych dotaz, zda jste to někdo neměl podobně, pokud ano, jak jste tuto situaci řešily?
Na začátku dubna jsem vysadila antikoncepci, MS jsem potom měla 8.-12.4., od té doby se MS ale už nedostavila. Gynekolog řekl, že pokud to nedostanu do 3 měsíců, tak že mám přijít.
20.7 jsem šla tedy na gynekologii, kde mi řekl, že je tam vše v pořádku, jen že děloha ještě není po HA ještě,,nastartovaná,, a píchl mi vyvolávačku. MS jsem dostala za 5 dní (25.-31.7) od té doby ale zase nic.
Brala jsem i gynex, který asi zřejmě nepomohl. Kdybych šla na gyndu, tak mi určitě zase píchne jen vyvolávačku, ale nevím, jestli je to správné řešení.
Je tu někdo, kdo to měl podobně, že mu po vysazení Ha nechtěla menstruace naskočit? A jak jste to řešily?
Předem děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.9.21 10:13

@Mamir Já jsem po vysazení HAK zas měla anovulační cykly, trvalo rok než se mi cyklus srovnal a mezitím jsem brala různé hormony a nic nepomohlo. Pak jsem pila kontryhelový čaj, nevím jestli pomohl ten nebo pomohl jen čas a tělo se srovnalo samo… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2844
2.9.21 10:20

Ja měl první cyklus 46, druhý 105, pak už se to začalo zkracovat a po roce jsem mela cykly 35-42. Vyvolavacku jsem si dat nikdy nenechala, doktor to stejně řešil až po roce, kdy mi chtěl ty cykly ještě zkrátit, ale to mi přijde nesmysl, hlavní je, že ms chodila pravidelne. Mám PCOS, určitě to s tím souvisí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neilika
2.9.21 11:03

Mela jsem uplne stejny problem, tehdy mi doktor napsal nejake prasky, ktere pomohly (Ms jsem dostala po temer 4 mesicich, na ultrazvuku se nedelo vubec nic, taky deloha jeste nereagovala), ale i tak to trvalo skoro 2 roky, nez se mi dal cyklus do poradku. Zajdi znovu za doktorem a neboj, potrva to, ale telo se zase nastartuje. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.21 11:48

Měla jsme to stejně. Vysadila jsem prášky (snažili jsme se o miminko) a ms si chodila jak chtěla. Často mi i úplně vynechávala, přišla po 14 dnech nebo naopak mnohem dřív a taky jsem různě silně/dlouho (3-klidně 14 dnů) krvácela. Někdy jsem musela i během noci si jít vyměnit vložku a jindy jen špinila. Neřešila jsem to nijak :) Po 1,5 roce jsem otěhotněla.

• Citovat
  • Upravit
423
3.9.21 13:58

Je to castne no, vetsinou pomuze cas (me se to srovnalo tak cca po roce az 1,5 roce, tehdy jsem nevedela ze jde delat i vic nez jen cekat). Ale je to ukazatel toho ze v tele neco neni v poradku (jasne ze neni zejo, ale i to ze to telo nezvlada samo po nekolika mesicich vyresit znaci problem). No muzes na to jit i aktivně, neco na podporu hormonu (getverra komplex, probiotika, doplnit vitaminy D a C, selen, zinek), zmena zivotniho stylu - pravidelny spanek, vyvazena strava s hodne zeleninou, pravidelný pohyb, hormonalni joga nebo fyzio. Nekourit, omezit alkohol, netoxicka domacnost. Vyber co ti nejvic vyhovuje / nejmene omezuje a zacni tam a pak zkus postupne pokracovat se zmenami dal. Uvidis ze za par tydnu ucitis zmeny, telo se nastartuje a bude moct zacit s opravami :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí