Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kfětoslava píše:
Já koukám, co tu píšete, ještě vlastní neteř ano, ale cizí neteř (rozuměj manžela) ne, cizí děti fuj, jen vlastní, vadí mi, když se na mě pověsí, uvědomujete si si, že mluvíte o 2 leté malé holčičce? Vy jste dospělé dámy a představte si, že by se někdo ošklíbal nad vašimi dětmi nebo nesnášel vaše děti, někdo z rodiny.Ta malá holčička nikomu neškodí, pouze má ráda svoji tetu a teta tady zakládá diskuzi, že neví, jak přetrpí sobotu v její přítomnosti
Ještě bych pochopila, kdyby šlo o otrávenou puberťačku, co dělá naschvály, puberťáky je občas náročné mít rád i svoje vlastní, ale tolik nenávisti k dvouletému capartovi, to mi hlava nebere. Souhlasím, že je tím zastřený problém s jeho matkou. Jinak zakladatelka ani jednou nereagovala na dotaz, proč jí vadí, že se švagrové taktéž povedl kluk i holka. Asi náročný citlivý dotaz.
jaká nenávist proboha
láska vs nenávist nic mezi není? já jsem prostě k neteřím a synovcům neutrální. mám svoje děti ke kterým mě poutá mateřská láska, ale ta na cizí děti jaksi nefunguje.
@Ravedd píše:
jaká nenávist probohaláska vs nenávist nic mezi není? já jsem prostě k neteřím a synovcům neutrální. mám svoje děti ke kterým mě poutá mateřská láska, ale ta na cizí děti jaksi nefunguje.
Ano máš pravdu, mateřská láska je jen ke svým dětem, mateřskou lásku po zakladatelce nikdo určitě nechce, holčička má svou matku.
@Kfětoslava píše:
Ano máš pravdu, mateřská láska je jen ke svým dětem, mateřskou lásku po zakladatelce nikdo určitě nechce, holčička má svou matku.
a každý dítě má svojí matku která ho miluje tak proč by to dítě měl milovat každý.
nerozplývám se pokaždý když kolem mě projde někdo s kočárem ve kterým je mimino a stejně tak nemám ráda všechny děti. děti v parku jsou taky děti, tak bych je měla mít ráda? ![]()
se synovci si pohraju a klidně je i pohlídám (pokud to teda není denně) ale nevím proč bych měla tolerovat že mi vlezou na záchod nebo že po mě polezou, mazlím se se svými dětmi a synovci mají na pomazlení svojí mámu
Problém je tady -
Jde o to, ze jsem se za skoro 3 roky nejak nesmirila s tim, že svagrove, se kterou se nemame moc rady, to vyšlo. Strašně chtela holku, furt o tom mluvila a ma ji a teď, když prijdou k nam (min. jednou za 14 dni), me na te male vsechno irituje.
Je naprosto jedno jaká je to dítě i kdyby bylo sebe víc super tak by bylo špatně to jak je dokonalá. Na každém dítěti se dá něco najít. Jedno je moc malé druhé velké třetí neumí má nočník další se zase boji další zase moc akcni.
Jediné řešení je přerušit kontakt. Není povinnost se vídat. Já bych to tak udělala pokud by mě to iritovalo.
@Ravedd Kde píšu, že ho má milovat? Já se tady zarážím nad tím, jak jí to dítě vadí, jak ho nemá ráda, dvouleté dítě
a jak jí tady některé uživatelky přizvukujou. Jedna napsala, že by mohla mít ráda pokrevní neteř ale ne od manžela, já nevím, jestli to některé tu po sobě čtete A jak by vám bylo, kdyby někdo z rodiny takhle smýšlel o vašem malém dítěti, které se ničím neprovinilo, jen tím, že má rádo svou tetu
@Kfětoslava
Tak snad každá (většina) máme dost rozumu, aby jsme věděli, že všichni naše děti milovat nemůžou. A pro někoho jsou naše děti nesnesitelné.
Já v okolí mám několik lidí co nemusí některé z mích děti. A co ![]()
@Netopirek píše:
@Kfětoslava
Tak snad každá (většina) máme dost rozumu, aby jsme věděli, že všichni naše děti milovat nemůžou. A pro někoho jsou naše děti nesnesitelné.
Já v okolí mám několik lidí co nemusí některé z mích děti. A co
Milovat ji nemusí, stačí, když ji nebude nesnášet
Ona je dospělá a dítěti je dva roky, pokud nevidíte rozdíl, je mi vás tady líto. Jinak se bavte, přeji příjemné popovídaní o strašné dvouleté holce, která má přijít na návštěvu, hrůza.
@Kfětoslava
A proč nemůže nesnášet? Ony malé holky nemůžou být protivné, neurvalé a otravné?
Prostě takové co nesnáší skoro každý?
Jenom protože je to malá holka prostě nemusí být trpěna její přítomnost.
Tak zakladatelko, pokud s Tebou tak hodně cloumá averze k dvouletému dítěti, tak za mě to na psychologa je. Docela dost to ovlivňuje Tvůj život a působí to hodně labilně.
Tak sama zakladatelka ví, že to úplně normální není a přišla se vypovídat a poradit, co s tím? To mi přijde jako dobrý přístup a snaha to řešit… Nikomu neubližuje, maximálně sobě, že to dusí.
S tímhle většina souhlasit nebude, ale sestřenice má uslintaného nevychovaného boxera. Fakt mi vadí. Ale sousedovic Ferda je moc milý voříšek, který mě může oblizat od hlavy k patě a ještě mu dám mlsku.
No tak tazatelka se ptá, zda má navštívit psychologa a já bych klidně napsala, že jo. Tam se chodí nejdřív s kravinama, který zakrejvaj něco hlubšího. A tohle zas taková kravina není. Vyrovnanýmu člověku jsou cizí děti u zadku. Tahle se žere, nesnáší malý děcko, jako nesnášej
pětiletý děcka svoje dvouletý sourozence, jo, je to fakt divný. A směrem k tý švagrovce je to jako žárlivost holek ze základky. Chtělo by to pořádně rozpitvat a pak odoperovat. Nenechávat si v sobě pěstovat žádný divný pocity, mohly by zdivočet a urvat se ze řetězu.
@Netopirek píše:
@Kfětoslava
A proč nemůže nesnášet? Ony malé holky nemůžou být protivné, neurvalé a otravné?
Prostě takové co nesnáší skoro každý?
Jenom protože je to malá holka prostě nemusí být trpěna její přítomnost.
Tak tobě bych doporučila toho psychologa taky ![]()
@lamicina píše:
Tak zakladatelko, pokud s Tebou tak hodně cloumá averze k dvouletému dítěti, tak za mě to na psychologa je. Docela dost to ovlivňuje Tvůj život a působí to hodně labilně.
Taky to tak vidím.
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Tak sama zakladatelka ví, že to úplně normální není a přišla se vypovídat a poradit, co s tím? To mi přijde jako dobrý přístup a snaha to řešit… Nikomu neubližuje, maximálně sobě, že to dusí.
S tímhle většina souhlasit nebude, ale sestřenice má uslintaného nevychovaného boxera. Fakt mi vadí. Ale sousedovic Ferda je moc milý voříšek, který mě může oblizat od hlavy k patě a ještě mu dám mlsku.
No takže seš vlastně taková rasistka ![]()
Já teda nechápu proč je naprosto nutné se stýkat každý týden s člověkem který mi leze na nervy byť je z rodiny. Co je to za masochismus. Až z toho vznikne patologicka nenávist k 2.5 letému dítěti protože se narodila jako holka má nadváhu a a vlezlo tetě na záchod a matka ji kupuje nevhodné oblečení. A jako důvod nenávisti se uvádí i růžová barva kůže. Fakt nad moje chápání.