Nemám ráda neteř

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2847
8.7.20 09:42

Mas dost sebereflexe, tak bych to na odbornika nevidela. Ja tajy nemusim vsechny deti, ale chovam se k nim slusne, dostanou svacinku a kdyz je za co, tak i pochvalim. Omez kontakt, pak se treba budes i tesit. Co 1× mesicne? Jo a to ze te svagrova kopiruje si nadtav jako ze ti vlastne chvali tvuj vkus, lichoti. Rada schazet se nekde na hristi je taky dobra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
8.7.20 13:44

Proc by jste mela byt blazen, nebo neco pretrpovať? U dospelych lidi Vam taky nekdo sedne nebo ne. A s tim oblecenim by mi to taky vadilo, nejste blazen, jste jen uprimna. Radujte se ze svych deti sveho zivota, a netrpte co trpet nemusite. Omezte styky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.20 06:50

Zakladatelka

Abych to uvedla na pravou miru: Nechovam se příliš familiérne, spíš tak nějak neutrálně, rekla bych. Jako že nejsem furie, ale nijak nedávám podněty k tomu, abych byla oblíbená příbuzná aka teta. Děkuji za reakce, že ne každý nam musí být sympatický - ať dítě nebo dospělý. Ja proste odjakživa nemam rada ani cizi deti, které jsou tlusté. Je to hnusne? Ano, je, ale je to ve mne, i kdybych si nakrásně namlouvala opak. Dokazu se s nimi skamaradit a mít je „rada“, pokud projevi nejakou detskou roztomilost, nicméně obecne mi pohled na dětskou obezitu vadí. Co je ale pravda, na deti svagrove asi trochu zarlim. Jsou to takové ty vlezle deti, které za každým chodi, i když to neopetuje, a svagrova je rada, kdyz se jich zbavi, takže jdou z ruky do ruky a na naše děti už nemají pribuzni - tchanovci a spol. cas, ruce, energii. Například prazdniny u babičky jsou výhradně rezervovany jejím dětem, přestože bydlíme stejne daleko, máme stejne časově možnosti atd. :( A ano, přála jsem ji kluka, protože mi právě proto, že tak chtela holku, a narodil se syn, pripadala, že byla taková ta matka, co ji dite (kluk) nebere a čeká na děvče a vynahrazuje si to až s dcerou. Ten malej (je o rok a půl starsi) je takový chudak trochu.
Zkrátka a dobře, nejsme nejak naladěný na stejnou vlnu a přenáší se to i na vnímání deti + je mi ta malá ne moc detsky sympatická. :oops:

• Citovat
  • Upravit
19216
9.7.20 07:46

@solip hele já těch malých děti nemám rada :lol: třeba synovec je fracek bez mantinelu - maminka bez autority a otec vše dovolí. Od jedny z party jsou děti na pěst. Kluk uknouranej a holka demolicni četa - matka aby měla klid tak nic neřeší. Kamarádka má kluka a on je strašně osklivej. Snad z toho vyroste, ale ještě když do toho slinta, tak na nej fakt nechceš sahat. Na druhou stranu díky jiné kamarádce začaly tikat moje hodiny. Měla tak strašně roztomilou dceru, ze až když jsem si ji chovala, tak mi došlo, ze už je čas na vlastní. Můj syn je samozřejmě nejkrasnejsi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
9.7.20 15:12
@Anonymní píše:
Abych to uvedla na pravou miru: Nechovam se příliš familiérne, spíš tak nějak neutrálně, rekla bych. Jako že nejsem furie, ale nijak nedávám podněty k tomu, abych byla oblíbená příbuzná aka teta. Děkuji za reakce, že ne každý nam musí být sympatický - ať dítě nebo dospělý. Ja proste odjakživa nemam rada ani cizi deti, které jsou tlusté. Je to hnusne? Ano, je, ale je to ve mne, i kdybych si nakrásně namlouvala opak. Dokazu se s nimi skamaradit a mít je „rada“, pokud projevi nejakou detskou roztomilost, nicméně obecne mi pohled na dětskou obezitu vadí. Co je ale pravda, na deti svagrove asi trochu zarlim. Jsou to takové ty vlezle deti, které za každým chodi, i když to neopetuje, a svagrova je rada, kdyz se jich zbavi, takže jdou z ruky do ruky a na naše děti už nemají pribuzni - tchanovci a spol. cas, ruce, energii. Například prazdniny u babičky jsou výhradně rezervovany jejím dětem, přestože bydlíme stejne daleko, máme stejne časově možnosti atd. :( A ano, přála jsem ji kluka, protože mi právě proto, že tak chtela holku, a narodil se syn, pripadala, že byla taková ta matka, co ji dite (kluk) nebere a čeká na děvče a vynahrazuje si to až s dcerou. Ten malej (je o rok a půl starsi) je takový chudak trochu.
Zkrátka a dobře, nejsme nejak naladěný na stejnou vlnu a přenáší se to i na vnímání deti + je mi ta malá ne moc detsky sympatická. :oops:

No, ale tak snad i ze svého posledního příspěvku vidíš, že ti pravdepodobne prostě vadí svagrova a ne ta malá holka. Ta za svou obezitu nemůže, pokud je opravdu obézní. A ty se nad to buď budeš muset povznést nebo to opravdu svagrove narovinu říct - že ti přijde, že je malá na svůj věk až moc silná a že jí to může do budoucna přinést zdravotní potíže. Pokud se svagrova urazi a nebude se s tebou chtít kvůli tomu stýkat, budeš tím mít vyřešený i vztah se svagrovou. Já jsem asi jiná než ty, já se na „vyženěných“ příbuzných snažím najít pozitiva a negativa prostě vetsinou přecházím. A synovce a neteř od svagrove mám stejně ráda jako neteř od mé vlastní sestry, ačkoliv ani jeden z nich není dokonalý, ale to ani moje děti a oni se k nim také chovají slušně. Jsem šťastná, že mám rodinu a tím myslím celou rodinu, i tu, kterou jsem získala svatbou, takže si nekazim dny přemýšlením o tom, co je na nich špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.7.20 16:01
@Anonymní píše:
Ahoj, vim, že to tu obrovský schytám, ale už nevim kudykam. Dokonce jsem uvažovala o psychologovi, ale co mu rict? Že nemam rada 2,5lete dite? Vždyť je to tak iracionální! Jde o to, ze jsem se za skoro 3 roky nejak nesmirila s tim, že svagrove, se kterou se nemame moc rady, to vyšlo. Strašně chtela holku, furt o tom mluvila a ma ji a teď, když prijdou k nam (min. jednou za 14 dni), me na te male vsechno irituje - jak si narozdíl od sveho staršího brasky vsechno vydupe, jak je jakoby „roztomila“, což mi teda nepřijde, má asi 25 kg, je taková celá obrovska, kulatá, ruzova. Ale hezky mluvi na svuj vek a je sikovna, to zas jo. A vsude musi byt, i kdyz ja s ni byt nechci (leze za nami i na WC). Vadi mi, ze ji svagrova oblika podle me dcery (což sama mezi řečí rekla). Dceri jsem koupila nové saticky a botky v 50 km vzdáleném OD a na další návštěvu přišla stejne oblecena a obuta! A o tom to je! Vubec to nedává smysl. Jak pisu, taky mám dceru, krasnou, sikovnou, takže není důvod žárlit! Uz nevim, co s tim, ale navstevu vzdy pretrpim, holku se snazim mit radeji, ale ne, nejde to! Jsem blazen. Resim nesmysly. Ja to vsechno vim, ale neumim si pomoct. Ted o vikendu zase prijdou (syn ma narozeniny) a ja zas budu jakoze v pohode, ale nejsem. Mám navštívit psychologa? S nikým jiným problem nemam. Nechapu to.

Ano, psychologa navstiv. Mas averzi na svagrovou. Dobre, to bych i pochopila. Ale averzi na malou holcicku nechapu. Hledas na ni chyby. Podivej se na sve deti. Treba taky nejsou dokonale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9478
9.7.20 16:38
@Kelsey píše:
Ano, psychologa navstiv. Mas averzi na svagrovou. Dobre, to bych i pochopila. Ale averzi na malou holcicku nechapu. Hledas na ni chyby. Podivej se na sve deti. Treba taky nejsou dokonale.

No, to by se na ty děti musel kouknout někdo jinej. Třeba švagrovka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14113
24.3.21 13:32

Docela vy me zajimalo, jak to tady dopadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2847
26.3.21 09:02

Precetla jsem jen prvni stranku, omez kontakt, je covid, idealni situace. Stejny oblikani ber jako ze jsi pro ni modni guru a urcujes trend, nebo kupuj na treba vintedu. Maji krasne veci, i znackove a nebude to neco, co muze nekde koupit. Chapu, ze ti to vadi. Co by mohlo jeste pomoct, je brat malou jako neter manzela a ne dceru svagrove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
26.3.21 14:31

Já si zase myslím, že i když to málokdo přižná, tak prostě nejsou všechny děti roztolilé a všechny děti nám příjdou užasné..
Jenom se to rpsotě neříká.. a je to jakoby,, strašném, a le zajímalo by mě, jeslti někdo opravdu uipřímně řeknem, že každé dítě mu přišlo roztomilé, žádné mu nelezlo na nervy :mrgreen:
Ona nepíše, že ji nenávidí, prostě ji nemusí.. A já napíšu, že za celý život jsem to takto měla se svěma dětmi, že jenom otevřelo pusu, a kroutily se mi palce, protože strašně vřeštělo.. Kamarádka měal sourozence, a občas ho hlídala a bylo to šílené.. V rodině mi žádné dítě nevadí, jak napsala ona, ale taky některé jsou pro mě víc roztomilejší a hezčí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14113
26.3.21 17:03

@Janasas jenže ona tu holku nesnáší primárně proto, že nesnáší svoji švagrovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
26.3.21 17:09

@Pidulka1991 tak pokud ji to nedává najevo, tak prostě jsou to jenom pocity.. Já kolikrát i tady čtu a nebo jsem slyšela, jak maminky o durhých dětech říkají, že jsou to smradi, a lezou jim ne nervy..
Pokud ji to nedává sežrat jsou to její osobní myšlenky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25539
26.3.21 17:24

Děti mám obecně moc ráda, ale přiznám se, že některé extra nemusím ;) neteří mám více, některé miluju, některé beru.. prostě beru, tečka. Je to i o častosti kontaktu a vztazích v rodině… děti od švagrové a bráchy - a ona naše - navzájem milujeme jako vlastní :srdce: ale ne s každým sourozencem se holt tohle podaří ;)

a dětská obezita je opravdu hnusná (ona teda i ta dospělácká :lol: ), akorát že za ni to dítko obvykle fakt vůbec nemůže, na vině jsou hlavně rodiče a jídelní zvyklosti doma, příp. tam, kde dítě tráví čas (typicky mě taky vykrmovala má zlatá babička :mrgreen: ony to dělají „z lásky“, ale přitom je to medvědí služba..)

nemyslím, že má panovat všeobecná povinnost MILOVAT všechny děti v rodině, ono to totiž ani nejde přikázat ;) to buď JE, nebo Není.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová