Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lžeš sama sobě, problém máš se švagrovou a přenášíš ho i na neteř.
@Anonymní píše:
Lžeš sama sobě, problém máš se švagrovou a přenášíš ho i na neteř.
Nerikam, ze ne. Udělala nam spoustu ne úplně košer veci. Ale mě fakt irituje i ta malá. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, vim, že to tu obrovský schytám, ale už nevim kudykam. Dokonce jsem uvažovala o psychologovi, ale co mu rict? Že nemam rada 2,5lete dite? Vždyť je to tak iracionální! Jde o to, ze jsem se za skoro 3 roky nejak nesmirila s tim, že svagrove, se kterou se nemame moc rady, to vyšlo. Strašně chtela holku, furt o tom mluvila a ma ji a teď, když prijdou k nam (min. jednou za 14 dni), me na te male vsechno irituje - jak si narozdíl od sveho staršího brasky vsechno vydupe, jak je jakoby „roztomila“, což mi teda nepřijde, má asi 25 kg, je taková celá obrovska, kulatá, ruzova. Ale hezky mluvi na svuj vek a je sikovna, to zas jo. A vsude musi byt, i kdyz ja s ni byt nechci (leze za nami i na WC). Vadi mi, ze ji svagrova oblika podle me dcery (což sama mezi řečí rekla). Dceri jsem koupila nové saticky a botky v 50 km vzdáleném OD a na další návštěvu přišla stejne oblecena a obuta! A o tom to je! Vubec to nedává smysl. Jak pisu, taky mám dceru, krasnou, sikovnou, takže není důvod žárlit! Uz nevim, co s tim, ale navstevu vzdy pretrpim, holku se snazim mit radeji, ale ne, nejde to! Jsem blazen. Resim nesmysly. Ja to vsechno vim, ale neumim si pomoct. Ted o vikendu zase prijdou (syn ma narozeniny) a ja zas budu jakoze v pohode, ale nejsem. Mám navštívit psychologa? S nikým jiným problem nemam. Nechapu to.
A ja to asi chápu máš problém se švagrovou možná žárlíš ale nevím vylivat si to na malé holčičce??? ![]()
Jeste dodavam, ze jinak mam deti moc ráda. Vetsinou se a kamarádům i s těmi úplně cizími, dokážu je zaujmout hrou, blbneme, je to v pořádku. Z téhle mam osypky. A ona za mnou porad (snad o to vic) chodi. ![]()
Moc nechápu co řešíš, že švagrové to vyšlo? Pokud chápu dobře, tak má syna a dceru a ty taky. Nejsi povinna mít neteř ráda a už vůbec ti nemá co chodit na záchod. 😀 že jí stejně švagrová oblékla je spíš úsměvné, nemá vlastní fantazii a inspirovala se tebou. Nezvi si je domů, ale choďte někde na hřiště s kavárnou a ani o ní nebudeš vědět.
@Kiresha16 Ja ji to nedávám najevo. Chovám se k ni normalne, hezky, ale prostě mi vadí. Jsem divna.
Sobotu zas pretrpim.
Jéje, na psychologa se vykašli. Člověk nemůže mít rád každýho, a že ti nesedne dítě, se může stát taky. Mě některý ultravlezlý a otravný děti taky pěkně lezou na nervy.
@Petkaelik Štve me, jak furt mluvila o tom, že druhé dítě MUSI byt holka a taky že jo. Pak to začalo. Stejně oblečená, všechno jak pres kopírak.
I kočárek musela mít stejný.
@Anonymní píše:
Jeste dodavam, ze jinak mam deti moc ráda. Vetsinou se a kamarádům i s těmi úplně cizími, dokážu je zaujmout hrou, blbneme, je to v pořádku. Z téhle mam osypky. A ona za mnou porad (snad o to vic) chodi.
Dle mne to nevyřešíš, dokud nedokážeš přijmou švagrovou a potažmo i neteř takovou jaká je. Prostě se nad vše povznést. Klidně zkus i toho psychologa, ale nečekala bych zázrak. Pokud tě obě tak iritují, tak omez kontakt na nutné minimum. Však nemusíš být pokaždé doma, když mají přijít.
Já bych řekla, že máš problém jak s matkou, tak s dcerou.
Já mám v okolí taky holčičky co nemusím. A většinou mi vadí to co píšeš. Že jsou jakože roztomilé, ale vlastně na pěst ![]()
Ale řekla bych, že větší problém máš s její matkou. Ideálně si to ní vyříkej a omezte kontakt.
S tím stejným oblékáním holčiček, asi ti to kazí radost, když si své malé princezně pracně pořídila šatičky, tak to tvá švagrová pořídí také a to bez práce. Říkáš, že neteř je šikovná a hodná. Pokud spolu holčičky dobře vycházejí, budeš se muset s averzí stáhnout.
Taky nemám ráda neteř. Je to protivný, rozcapeny spratek. Prostě ji ignoruju. Z mého pohledu je silně nevychovaná. Všichni ji pořád ustupují. Synovec mi nevadí.
@Pruhovaný_mýval Dik. Ale normalni to asi nebude.
Ona je sice prototyp dítěte, ktere odjakživa nemusím, ale dite!!! ![]()
Nemusí ti být každý člověk sympatický, já to mám s detma jako s dospělýma, některé mi sedí jiné ne.. Ale ty máš v sobě nějakou zast, proč ti vadí, že svagrove to vyšlo a má dceru, když ty sama ji máš taky, moc tě nechapu. K čemu ti je zatěžovat si hlavu takhle negativním myšlením.
Ahoj, vim, že to tu obrovský schytám, ale už nevim kudykam. Dokonce jsem uvažovala o psychologovi, ale co mu rict? Že nemam rada 2,5lete dite? Vždyť je to tak iracionální! Jde o to, ze jsem se za skoro 3 roky nejak nesmirila s tim, že svagrove, se kterou se nemame moc rady, to vyšlo. Strašně chtela holku, furt o tom mluvila a ma ji a teď, když prijdou k nam (min. jednou za 14 dni), me na te male vsechno irituje - jak si narozdíl od sveho staršího brasky vsechno vydupe, jak je jakoby „roztomila“, což mi teda nepřijde, má asi 25 kg, je taková celá obrovska, kulatá, ruzova. Ale hezky mluvi na svuj vek a je sikovna, to zas jo. A vsude musi byt, i kdyz ja s ni byt nechci (leze za nami i na WC). Vadi mi, ze ji svagrova oblika podle me dcery (což sama mezi řečí rekla). Dceri jsem koupila nové saticky a botky v 50 km vzdáleném OD a na další návštěvu přišla stejne oblecena a obuta! A o tom to je! Vubec to nedává smysl. Jak pisu, taky mám dceru, krasnou, sikovnou, takže není důvod žárlit! Uz nevim, co s tim, ale navstevu vzdy pretrpim, holku se snazim mit radeji, ale ne, nejde to! Jsem blazen. Resim nesmysly. Ja to vsechno vim, ale neumim si pomoct. Ted o vikendu zase prijdou (syn ma narozeniny) a ja zas budu jakoze v pohode, ale nejsem. Mám navštívit psychologa? S nikým jiným problem nemam. Nechapu to.