Čas s vnukem

Anonymní
4.7.20 12:25

Čas s vnukem

Jedna z babiček párkrát do roka projeví zájem, že by si syna školkového věku vzala na noc na hlídání. Ze syna pak leze, že babička měla moc práce a on se díval na televizi a vlastně ani nic nedělali, uvařila mu něco, co nemá rád. Tohle je prakticky vždycky stejný scénář. Budiž, doma telku nemáme, jednou za čas klidně ať si lenoší. Co mě ale zaráží, že babička se ozve dobrovolně, ještě se ujišťuju, jestli jí to opravdu nevadí, že hlídání až tak nepotřebuju, jenom jsem ráda, kdyby si syn budoval vztah i k ní. Ona sice chodí do práce, ale jinak prakticky žádné povinnosti nemá. Nevaří, je sama, takže nějaký náročný úklid nebo prádlo nemusí řešit, je poměrně mladá a v kondici. A tohle podává, jak si s vnoučkem udělají moc bezva den a jak jí máme být vděční, že si najde čas i když by nemusela. A pak slyším, že babička si rovnala dřevo a mu pustila televizi. Popravdě po poslední návštěvě už ani nemám chuť ho tam vozit. Na otázku proč ho nevezme aspoň třeba na hřiště mi odpoví, že přece nepotřebuje pořád dělat program speciálně pro něj. Hmm, jako nepotřebuje, ale když už jednou za čtvrt roku je s babičkou, očekávala bych nějakou iniciativu. :zed: Jak byste na tohle reagovaly? Už mám chuť ji nějak odpálkovat. Naši pomoc třeba se zahradou rezolutně odmítá, že si to chce udělat po svém. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22074
4.7.20 12:32

Jestliže si ho babička vezme párkrát do roka na přespání, pak opravdu nechápu, proč máš potřebu jí určovat, jakým způsobem by měla s vnukem ten jeden den trávit. Ať se potěší jeho přítomností, o tom to snad je.

Aktivní zábavu podle svých představ si mu vymýšlej sama, na to máš celý zbytek roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.7.20 12:33

Řekla bych jí na férovku, že se syn u ní nudí a vy máte naplánovaný zajímavější program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.7.20 12:34
@BohunkaP píše:
Jestliže si ho babička vezme párkrát do roka na přespání, pak opravdu nechápu, proč máš potřebu jí určovat, jakým způsobem by měla s vnukem ten jeden den trávit. Ať se potěší jeho přítomností, o tom to snad je.Aktivní zábavu podle svých představ si mu vymýšlej sama, na to máš celý zbytek roku.

Jestli kluk sedí u TV a babka pobíhá po zahradě, tak si jeho přítomnost moc neužívá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
4.7.20 12:39

Babička ale nemá povinnost plnit tvé očekávání!
Babička a vnuk si tráví čas po svém, dítě tam netrpí, všichni nejsou akční. Nech to být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.7.20 12:40
@Anonymní píše:
Jedna z babiček párkrát do roka projeví zájem, že by si syna školkového věku vzala na noc na hlídání. Ze syna pak leze, že babička měla moc práce a on se díval na televizi a vlastně ani nic nedělali, uvařila mu něco, co nemá rád. Tohle je prakticky vždycky stejný scénář. Budiž, doma telku nemáme, jednou za čas klidně ať si lenoší. Co mě ale zaráží, že babička se ozve dobrovolně, ještě se ujišťuju, jestli jí to opravdu nevadí, že hlídání až tak nepotřebuju, jenom jsem ráda, kdyby si syn budoval vztah i k ní. Ona sice chodí do práce, ale jinak prakticky žádné povinnosti nemá. Nevaří, je sama, takže nějaký náročný úklid nebo prádlo nemusí řešit, je poměrně mladá a v kondici. A tohle podává, jak si s vnoučkem udělají moc bezva den a jak jí máme být vděční, že si najde čas i když by nemusela. A pak slyším, že babička si rovnala dřevo a mu pustila televizi. Popravdě po poslední návštěvě už ani nemám chuť ho tam vozit. Na otázku proč ho nevezme aspoň třeba na hřiště mi odpoví, že přece nepotřebuje pořád dělat program speciálně pro něj. Hmm, jako nepotřebuje, ale když už jednou za čtvrt roku je s babičkou, očekávala bych nějakou iniciativu. :zed: Jak byste na tohle reagovaly? Už mám chuť ji nějak odpálkovat. Naši pomoc třeba se zahradou rezolutně odmítá, že si to chce udělat po svém. :nevim:

Mně tam nesedí to, že ty se ujišťujes a ona zas prohlásí, že máte být vděčni? :nevim: tak kde je pravda? Ta náplň by mi asi nevadila, spíš ta komunikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.7.20 12:41
@Anonymní píše:
Jedna z babiček párkrát do roka projeví zájem, že by si syna školkového věku vzala na noc na hlídání. Ze syna pak leze, že babička měla moc práce a on se díval na televizi a vlastně ani nic nedělali, uvařila mu něco, co nemá rád. Tohle je prakticky vždycky stejný scénář. Budiž, doma telku nemáme, jednou za čas klidně ať si lenoší. Co mě ale zaráží, že babička se ozve dobrovolně, ještě se ujišťuju, jestli jí to opravdu nevadí, že hlídání až tak nepotřebuju, jenom jsem ráda, kdyby si syn budoval vztah i k ní. Ona sice chodí do práce, ale jinak prakticky žádné povinnosti nemá. Nevaří, je sama, takže nějaký náročný úklid nebo prádlo nemusí řešit, je poměrně mladá a v kondici. A tohle podává, jak si s vnoučkem udělají moc bezva den a jak jí máme být vděční, že si najde čas i když by nemusela. A pak slyším, že babička si rovnala dřevo a mu pustila televizi. Popravdě po poslední návštěvě už ani nemám chuť ho tam vozit. Na otázku proč ho nevezme aspoň třeba na hřiště mi odpoví, že přece nepotřebuje pořád dělat program speciálně pro něj. Hmm, jako nepotřebuje, ale když už jednou za čtvrt roku je s babičkou, očekávala bych nějakou iniciativu. :zed: Jak byste na tohle reagovaly? Už mám chuť ji nějak odpálkovat. Naši pomoc třeba se zahradou rezolutně odmítá, že si to chce udělat po svém. :nevim:

Bože, dej tchyni svátek 8o
Jednou je to jeho babička, nijak mu neubližuje, vidět ho chce, prostě s ním tráví jinak čas než bys chtěla.

Pro dítě je to celkem poučná věc, že se netočí úplně všechno kolem něj a že si babička přerovná dřevo, když potřebuje.

Když já jsem byla dítě, moje prababička se starala o hospodářství. Fakt si nepamatuju, že by moji rodiče na mně vyzvídali, kolik procent času věnovala prababička našéí zábavě a kolik procent králíkům. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
4.7.20 12:42
@terien píše:
Jestli kluk sedí u TV a babka pobíhá po zahradě, tak si jeho přítomnost moc neužívá :lol:

Pokud je to pár dní v roce, tak ho to rozhodně nezabije. A babička z toho může mít potěšení i tak – do toho jí nikdo nemá co mluvit. Neřeknu, kdyby se jednalo o 3 dny každý týden, ale takto…? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.7.20 12:42
@terien píše:
Jestli kluk sedí u TV a babka pobíhá po zahradě, tak si jeho přítomnost moc neužívá :lol:

Já zapomněla, že tam jezdí tazatelka tajně koukat celý den za plot :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.20 12:43
@BohunkaP píše:
Jestliže si ho babička vezme párkrát do roka na přespání, pak opravdu nechápu, proč máš potřebu jí určovat, jakým způsobem by měla s vnukem ten jeden den trávit. Ať se potěší jeho přítomností, o tom to snad je.Aktivní zábavu podle svých představ si mu vymýšlej sama, na to máš celý zbytek roku.

Ale ona si ho může klidně vzít třikrát týdně, prakticky nic jí v tom nebrání. :nevim: Spíš to na mě působí tak, že jí je na obtíž i těch pár dnů do roka, jenom asi chce působit, jak nám moc pomáhá. Než že by se jím nějak těšila. Nechápu proč to dělá. :nevim: Neboj se, jinak vymýšlím. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
106614
4.7.20 12:43
@Anonymní píše:

A jakou iniciativa by tak byla podle tvých představ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
4.7.20 12:44

A já to Teda trochu i chápu, moje babička zase vždycky zapnula telku pro sebe a čuměla celý den. To byla taková nuda!! Zeptala bych se syna jestli chce jet i když ví, jak to pak vypadá. Jinak bych to neřešila a užila si čas pro sebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
4.7.20 12:47
@Anonymní píše:
Ale ona si ho může klidně vzít třikrát týdně, prakticky nic jí v tom nebrání. :nevim: Spíš to na mě působí tak, že jí je na obtíž i těch pár dnů do roka, jenom asi chce působit, jak nám moc pomáhá. Než že by se jím nějak těšila. Nechápu proč to dělá. :nevim: Neboj se, jinak vymýšlím. :mavam:

Třikrát týdně jí ho nedáváš – tak co řešíš? Ona z toho má nejspíš radost, a jestli chce působit, že vám pomáhá, no tak ji přitom nech, no… :nevim: Co Ti to udělá?

Kluk se párkrát do roka na pár hodin zašije před televizí a babička bude spokojená, jak je užitečná a důležitá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6424
4.7.20 12:49

Já myslím, že syn z toho má i tak dobrý pocit, že se babička zajímá, vztah se dá budovat i bez aktivního programu. Navíc telka je pro něj zajímavá, když jí doma nemá. Holt to babička jinak neumí. Pokud je syn v pohodě, tak bych jim nebránila se takhle vídat. Když jsem byla malá, babička s dědou mi taky žádný program nevymýšleli, protě jsem jen byla s nimi. Dřív to vůbec nebývalo zvykem, že by prarodiče ten čas s vnoučaty nějak aktivně trávili a vztah jsme měli dobrý. A ty buď ráda, že máš večer aspoň občas volno. A ty ho pak nevyslýchej a nenaváděj proti babce.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14636
4.7.20 12:49

Pokud syn sám neprotestuje, že tam nechce, tak by mi to bylo fakt úplně šumák, co tam spolu dělají, tím spíš, když je to jednou za čas :nevim: Zas tak špatně mu tam asi nebude, proč by si nechávala dobrovolně dělat doma cirkus od nudícího se školkového děcka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová