Čas s vnukem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1950
4.7.20 14:02
@Anonymní píše:
To přesně popisuješ naši situaci! :palec: Jako syn se od ní vrací zklamaný, že nic nestihli a moc ho to nebavilo, ale příště se zas těší. Já jim do toho nekecám, ale svůj názor už jsem si udělala no, mrzí mě to. :nevim: Samozřejmě nahlas nic neříkám, ale vděčnost teda odmítám projevovat. Jsem to ale nevděčnice. :P

On se neumí zabavit sám? Pochopila jsem, že babička bydlí v domě, proč tedy nejde na zahradu? Nenabídne se babičce s pomocí? Moje děti koukají na telku rády, ale když je hezky, tak jdou sami ven. Je celý paf z televize, fakt pochybuji, že by ho tam babička držela násilím.

Já bych třeba za takovou babičku byla vděčná, jsou děti, o které se babičky nezajímají vůbec, co by ty moje za to daly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
4.7.20 14:19

Byla bych ráda, že si ho vezme a neřešila bych, jak spolu tráví čas, pokud s tím nemá problém syn a je spokojený…Některé babičky nejsou takové akční a i přesto jsou rády se svými vnoučaty a vnoučata s nimi…Přijde mi, že tchyni nemůsís a tak hledáš na ní mouchy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
4.7.20 14:21
@terien píše:
Jasně že nezabije, ale pokud jediný program s babičkou je nijaký, tak je to opravdu o ničem. My máme podobnou babičku, dcera už k ní odmítá jezdit úplně.

Proč o ničem? Je to přece o zájmu a o vztahu, není to o tom, že mu musí dělat aktivní program, aby se mu zavděčila. Moji prarodiče mě nikdy nevzali ani na hřiště a stejně jsem je měla ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.7.20 14:25
@ZuzaM píše:
Proč o ničem? Je to přece o zájmu a o vztahu, není to o tom, že mu musí dělat aktivní program, aby se mu zavděčila. Moji prarodiče mě nikdy nevzali ani na hřiště a stejně jsem je měla ráda.

Vztah bude mít chlapeček hlavně k televizi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
4.7.20 14:32
@terien píše:
Vztah bude mít chlapeček hlavně k televizi :lol:

Píšeš nesmysly. Ale možná u vás je to tak, že máte rádi jen za odměnu, za dobrý program, dobré jídlo, hezký dárek. Tak to je mi vás líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.7.20 14:34
@ZuzaM píše:
Píšeš nesmysly. Ale možná u vás je to tak, že máte rádi jen za odměnu, za dobrý program, dobré jídlo, hezký dárek. Tak to je mi vás líto.

A ještě za prachy :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.7.20 14:35

Pokud syn neprotestuje, tak bych to nechala být. Ale je to zvláštní. Hlavně když to není často ale jen jednou za čtvrt roku. Já trávím s neteří čas min. 3× týdně (pravda, zatím nepřespává, nejsou ji ani dva roky), ale aktivně (ale je fakt, že s ní to ani jinak nejde :mrgreen: ). Určitě až bude větší plánuji třeba, že bychom si udělaly filmový večer nebo něco takového, ale že bych ji posadila před televizi a šla dělat něco jiného? To opravdu ne. Max. jen třeba vyndat myčku nebo něco rychlého, co nepočká a je to běžný provoz domácnosti.
I chápu, že babička nejde nejde třeba na celodenní výlet nebo něco. Ale nějaká procházka lesem nebo do parku nebo něco, to by ji neuškodilo. Na druhou stranu, byla bych ráda, že si syna chce vzít a pokud je syn spokojený, nechala bych to tak a užila si volný večer ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.7.20 14:48
@ZuzaM píše:
Píšeš nesmysly. Ale možná u vás je to tak, že máte rádi jen za odměnu, za dobrý program, dobré jídlo, hezký dárek. Tak to je mi vás líto.

Terien je místní troll :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
4.7.20 15:33

Bratranec má podobnou babičku (bývalá tchyně mé tety), bydlela relativně blízko, u ní doma nesměl na nic sáhnout, aby náhodou něco nerozbil, musel sedět u televize a vařila mu polévky z pytlíku, případně koupila skladkosti. Nudil se tam. Někdy kolem 6 let si doma vymínil, že bude jezdit jen ke druhé babičce.

Nechala bych to na klukovi, jestli k babičce chce, tak ať jede. :nevim: A ty její řeči jedním uchem dovnitř, druhým ven. Případně na rovinu jí říct, že nechceš, aby jí vnukova návštěva obírala o čas, a pokud nechce, nemusí si ho brát. Třeba pochopí, jak některá její slova zní špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61171
4.7.20 16:21
@kaja00 píše:
Pokud syn neprotestuje, tak bych to nechala být. Ale je to zvláštní. Hlavně když to není často ale jen jednou za čtvrt roku. Já trávím s neteří čas min. 3× týdně (pravda, zatím nepřespává, nejsou ji ani dva roky), ale aktivně (ale je fakt, že s ní to ani jinak nejde :mrgreen: ). Určitě až bude větší plánuji třeba, že bychom si udělaly filmový večer nebo něco takového, ale že bych ji posadila před televizi a šla dělat něco jiného? To opravdu ne. Max. jen třeba vyndat myčku nebo něco rychlého, co nepočká a je to běžný provoz domácnosti.
I chápu, že babička nejde nejde třeba na celodenní výlet nebo něco. Ale nějaká procházka lesem nebo do parku nebo něco, to by ji neuškodilo. Na druhou stranu, byla bych ráda, že si syna chce vzít a pokud je syn spokojený, nechala bych to tak a užila si volný večer ;)

Hele ja když mela ve 20ti malyho synovce, tak jsem si s nim celej víkend hrála, delali jsme blbiny.. No a řeknu ti, že ve triceti s vlastníma detma mě to už vůbec nebaví :mrgreen: brali jsme ho teda i na výlety, to mě baví i s vlastníma :mrgreen: ale to hraní uz fakt ne..
Tak kdoví jaká jednou budu babička, 20 už mi nebude :mrgreen: třeba tchyne dělá s detma blbosti ale teda na konci víkendu uz je na ni vidět, ze se těší az odjedou :mrgreen: ikdyz je tam ma ráda. Ona už si je jako malý naučila na nošení, no doslova je nechala aby ji skakaly po hlavě :mrgreen: a čím jsou starší tak i ji to víc zmaha, už jsou těžký a když ji řeknou vem mě na ruku a letíme tak ona je vezme a letí :roll: :mrgreen:
S jedním to ještě šlo, ted uz jsou dva tak to není taková sranda..
Moje máma má zas víc fyzicky náročnou práci tak ikdyz tam děti má stejne často bere to víc odpocinkove :lol: no taky se ji tam ty děti schází 4,tak je nechává ať se zabaví sami a hlídá jen to nejmladší :mrgreen: ale to se taky mota hlavně kolem těch starších, to jr větší zábava nez di hrát s babičkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
4.7.20 16:29
@Anonymní píše:
To přesně popisuješ naši situaci! :palec: Jako syn se od ní vrací zklamaný, že nic nestihli a moc ho to nebavilo, ale příště se zas těší. Já jim do toho nekecám, ale svůj názor už jsem si udělala no, mrzí mě to. :nevim: Samozřejmě nahlas nic neříkám, ale vděčnost teda odmítám projevovat. Jsem to ale nevděčnice. :P

Tak já tady asi budu za divnou, ale v takovém případě mi ty rozpaky a trochu nechuť dávat dítě k babičce připadají přirozené :nevim: když pak člověk čelí na jedné straně řečem od babičky, která má potřebu dát najevo, jak zaměstnaná žena to je, a ze strany druhé zklamání dítěte, které se třeba těšili, že si s babičkou budou povídat, něco podnikat, a dostane akorát telku no… těžko říct, jak to řešit, asi bych zkusila příště babičku jemně nasměrovat k tomu, co syn dělá rád, ať to zkusí spolu. Neříkám, že mu má věnovat 100% pozornosti každou minutu, ale možná i krátká procházka nebo něco by tomu vztahu prospěla. Případně když syn dá najevo zklamání, tak i s ním probrat, co by příště chtěl jinak, a pak jemně přetlumočit. Babičku nelze vinit, ale zase pak ona nemůže čekat, že vnoučka to u ní časem neomrzí. Já z tohohle důvodů v dětství k jedněm prarodičům chodila bohužel jen na narozky a ukázat vysvědčení, neměli zájem, uměli se jen zeptat na známky. Dnes k nim přitom na kafe zajdu moc ráda, jako dítě jsem se tam hryzala nudou a radši tam pak ani nešla, když bylo na výběr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
4.7.20 16:53

Ridila bych se synem, pokud o tv referuje tak, ze si stezuje a u babi se mu nelibi, tak to bych babicku alespon trochu varovala, ze se to vyviji timto smerem. Jinak bych to neresila.
U nas probihalo neco podobneho, protoze tchanovci bydli v panelaku a moc akcni teda nejsou. Nasi jsou opak a vysledek byl, ze mi kluci zacali odmitat jezdit ke tchanovcum a chteli k nasim. Takze jsem musela byt uprimna a oni jim zacali nejaky ten program vymyslet. Ono snad i ti nejotrlejsi se po case u tv zacnou nudit :think:
Ale z hlediska toho, ze by mi vadilo, ze se decka obcas u te tv vali, to ne, to je mi jedno. Kdyz je to obcas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.7.20 19:17

@a12 taky nejsem extra akční, to neteř je :mrgreen: 20 mi teda už bylo, ale ke třicítce mám také dál, to je fakt. Je mi jasné, že až budu babička, bude to opět jiné. A taky jsem ráda, když neteři zamávám, ne že ne :mrgreen: Je to akční skoro 2 letá dračice, takže je to s ní náročný. Hlavně ji tu mám skoro denně, tak to je taky jiné. A k tomu hraní - jako hraju si s ní, ale že by mě to extra bavilo :mrgreen: ona si ještě sama moc hrát neumí, takže např. puzzle stavím spíš já :lol: kreslím spíš já :lol: atd. Blbiny teda dělám, ale taky ne pořád. Už se holka pronese :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
4.7.20 19:37

Hlavne nechapu ty komentare, jak se starsi generace detem nevenovaly. Prece to neni jen o chozeni do zabavnich parku, bazenu, zoo atd, dite oceni i kdyz ma pocit, ze pomaha u vareni, uklizeni, ze s nim ma nekdo trpelivost a jen ho neokrikuje a nezahani k tv.

Starsi vnoucata si rady prohlednou fotky, pohrabou starym oblecenim, poslechnou, co prarodice/rodice vyvadeli v jejich veku. Pohrabou se na zahrade, vyrazi na houby- tak jsem to mela ja a mam nadherny vzpominky.

Mela jsem jen jednu babicku, nikdy me nevzala za humna (dnes ji je 90+), ale porad ochotne vypravela a vysvetlovala..budila me horkym kakaem, citila jsem se vitane. To asi zakladatelce chybi.

Manzel byl naopak skoro vsemi odhaneny k tv a dodnes ho to mrzi; tchan je neskutecne zrucny a nepredal mu nic, neco malo dedecek, ale bohuzel brzy zemrel. Nikdo trpelivy kolem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
4.7.20 22:36

Mně teda nepřijde normální, aby si babička svého vnuka vyžádala na víkend a pak ho posadila k televizi a dělej si co chceš, já mám práci. Zvlášť když tu práci může udělat jindy. Ono se to v následujících letech projeví. Asi žiju v jiné sociální bublině, moje babička se v čase, kdy je měla u sebe, naplno věnovala všem svým vnoučatům a stejně tak to teď dělá i se svými pravnoučaty, a to je jí 80. Holt jiná výchova. A z mého pohledu určitě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová