Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@a12 píše:
Jeee, moje dítě je kolikrát v pyzamu u babičky celej den
Ale jak jsem psala, pokud s tím máš problém tak ho tam nedávej, není přeci nic lehčíhoty píšeš, že tam jezdí jednou za čtvrt roku a jsou mu tři.. Od kolika tam teda jezdí? Tříletý dítě je fakt malý, našemu tri budou po prázdninách, ale teda nepamatuje si co dělal před hodinou natož včera..
@Venetia píše:
přijde mi, že ty děti jsou nějaké figurky bez názoru, které si přehazuje matka s babičkou jak horkou bramboru. Neumějí mluvit, jestli někam chtějí nebo ne…s obema stranami?
Jsou naučené, že jim někdo dělá program a baví je. Jakmile to není, umí jen fnukat, že se nudi.
@Anonymní píše:
@inkakřivák Nj, ze 44 na 40 kg, doteď jsem si myslela, že jsem vždycky byla drobná. Ono chodit do lesa by bylo fajn, kdyby tam les byl a ne po rozpálené asfaltce do strašného kopce. Asi kdyby mě babička zapojila do nějaké práce, bylo by to fajn, bohužel absolutně nebylo co dělat, když babička nedělala nic. Ale je plus, že přes můj odpor ke čtení jsem měla něco do čtenářského deníku.
No tak my jsme chodili těch pět km po rozpálené polní cestě. A s kýblem borůvek. Ale kupodivu i když jsme žili na obědě typu polívka nic, brambory a volský oko a k večeři a snídani chleba s máslem, nehubli jsme. Podle mého jsi byla jednoduše zpovykané dítě. Takových je. A kopec ti taky vadil, jo? A jeden kilak na zahradu taky? Takže typický povaleč nezvyklý na pohyb. Když ses nudila, mohla jsi babičce tu zahradu vyplit.
@Anonymní píše:
Vy jste tady zas ze mě udělaly! Fakt od babičky neočekávám lunaparky a dovolený do Řecka. Předpokládám, že když si ho bere, že si s ním třeba bude utvářet vztah. Nějakou jako snahu, chápeme se? Kluk má 3 a kousek. Mluvit umí, i se s ním člověk domluví. Samozřejmě beru s rezervou tu celodenní televizi. Ale tak když mi ho vrací v poledne ještě v pyžamu, evidentně znuděného, tak vidím, že nic nedělal. Ale že by se ho třeba zeptala (nebo nás), co má rád a pamatovala si to. Nebo ho zapojila do práce na dvorku.Sám se nezabaví. Mě taky prarodiče nevytvářeli program, řekla bych, že mi i víc dalo, že s nimi prostě jsem, taková pohoda, zažít jak to chodí jinde. Ale tohle mě těžce zklamalo. Nepotřebuju přesvědčovat, jak mám správný názor, spíš jsem chtěla vyzkoušet, jestli to vidím moc jednostranně. Asi s ní zkusím promluvit a časem si děti udělají názor samy.
Btw. Televizi nemáme a fakt se necítím jako lesana, na co?
Když si chceme něco pustit, pustíme na netu a jinak u toho fakt nevysedáváme. To mi přijde přínosnější koukat z okna než na televizi.
Hele, ty tam s nima nejsi. Tudíž nevíš, jakým způsobem si ten vztah vytvářejí. To je na nich. Oprosti se od snahy něco někomu vnucovat, lajnovat, kontrolovat a očekávat. Bude ti hned líp. A jestli tam kluka dávat nechceš, tak to tchýni řekni pěkně do očí. Jen žádné zbabělosti za jejími zády..
@inkakřivák píše:
@azaleila Jenže děcka prostě vždycky neříkají pravdu. Zkus se jich optat, co dělá maminka a řeknou nic. Co táta, nic. A babička, babička! celý den prerovnava dřevo? Dobrá babička.
hele, to máš asi pravdu a musím přiznat, že na tohle jsem vůbec nepomyslela. Na stranu druhou na mě příspěvek dělal dojem že popisovaná fakta má zakladatelka potvrzená, ať už od chlapce, nebo od babičky…
@azaleila píše:
hele, to máš asi pravdu a musím přiznat, že na tohle jsem vůbec nepomyslela. Na stranu druhou na mě příspěvek dělal dojem že popisovaná fakta má zakladatelka potvrzená, ať už od chlapce, nebo od babičky…
Popisovala fakta od tříletého chlapečka ![]()