Němčina-z A0 na B2 do ledna 2018?

1.9.17 15:08

Nemcina-z A0 na B2 do ledna 2018?

Caute

Pred pul rokem jsem tady mela dotaz ohledne stejneho dotazu a zda se to zvladne za rok.

Tedka se ptam na to same jen s tim rozdilem zda se z A0 nebo jak presne je superzacatecnik da dostat do ledna 2018 na uroven B2 nebo alespon slozit certifikat B1?

Sef prekvapil a doporucil me jinemu oddeleni jako vedouci jejich tymu. Povinnost je ale AJ a NJ na urovni B2 a vice. Od Aj mam i certifikat to je pohoda ale co ta nemcina?
Jsem z toho v soku. Uchazela jsem se o par mist ale tak nejak to vysumelo kvuli nemcine. Tedka mi volal na dovcu do spanelska ze me doporucil hlavnimu sefovi na vedeni jineho oddeleni. V podstate bych sla na stejnou pozici skoro jako ma on. Rekl jim ze nemecky neumim a beze me se domluvili tak, ze pokud dopadne dobre pohovor v Aj, ze je ochotny me to misto dat kdyz na konci ledna 2018 budu mit z NJ certifikat B1 s podminkou ze do dalsiho roku to dopiluju na B2 ofiko.
Proste nabidka snu po rokach tvrde driny. Ale tedka asi nejvetsi zadrhel zda je vubec realne se pro cloveka technicky dostat z nuly na tu B1 za 5 mesicu? Na jazyky jsem sikovna ale tohle je sibenicni termin fakt… :think:
Ale zase skoro vic jak dvojnasobny plat, skvele misto, zkusenosti atd proste pro me motivace velika. S pritelem mame volny vztah nejen po strance sexualni takze prostoru na uceni nekolik hodin denne bych mela.
Ptala jsem se sefa zda bych dostala mesicni neplacene volno abych mohla na intenzivni kurz primo do nemecka a pry to nejde:(
Dovcu mam vycerpanou krom 2 dni asi…

Je to vubec realne? V nedeli se vracime od more takze hnedka objednam jak skupinovy kurz tak jeste doucko rodileho nemce na konverzaci, ale mam takove tuseni, ze to stacit nebude…

Nekdo spis radu jak si spravne treba poskladat uceni atd?

Ps. Omlouvam se za chyby pisu z mobilu a jsem z toho paf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
1.9.17 15:29

Pokud jsi ochotna do toho dát tzv. vše, tak bych řekla, že možné to je. Ovšem znamená to, že příštího půl roku budeš žít němčinou ve dne v noci. B1 je základní úroveň domluvení se a němčina je takovej docela biflovací jazyk. Takže hodně štěstí. Já bych se o to určitě pokusila. Navíc němčina se ti bude hodit.
EDIT: Doporučuje se věnovat se jazyku každý den plus na volné chvilky, třeba při čekání na bus si dát něco do kapsy nebo na mobi. Snažit se tím jazykem tzv. žít. Určitě nebudou stačit hodiny, musíš hlavně sama aktivně začít makat zejména na gramatice (v němčině docela saďácká, ale zase se to dá naučit snadno), výslovnosti, posléze čtení (najít si nějakou lehkou knihu a začít klidně s nulou překládat si jednotlivá slovíčka) a poslech (německé pořady, filmy, seriály, videa na youtube) sledovat každý den a snažit se pochopit o čem mluví. Prostě se do toho co nejdřív dostat tak, že ti ten jazyk přijde známej. pak už budeš v pohodě.

Příspěvek upraven 01.09.17 v 15:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
1.9.17 15:32

Otázka je jak ti jazyky lezou do hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
1.9.17 15:41
@ka2ka píše:

Přesně tak. Někomu postačí půl roku, někomu ani 5 let.
Nemáš možnost kurzů přímo v Německu / Rakousku? Byť jen třeba na 2 týdny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
1.9.17 15:43

Skupinový kurz asi žádný vhodný nenajdete. Zvolila bych intenzivní individuální kurz + makala jako šroub každý den i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.17 16:03
@Kelliee píše:
Přesně tak. Někomu postačí půl roku, někomu ani 5 let.
Nemáš možnost kurzů přímo v Německu / Rakousku? Byť jen třeba na 2 týdny?

Neda mi sef volno uz sem to psala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.17 16:04
@ka2ka píše:

Mela jsem za to ze rychle ale nikdy jsem nemela takovy to plan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.17 16:05
@Aragua píše:
Pokud jsi ochotna do toho dát tzv. vše, tak bych řekla, že možné to je. Ovšem znamená to, že příštího půl roku budeš žít němčinou ve dne v noci. B1 je základní úroveň domluvení se a němčina je takovej docela biflovací jazyk. Takže hodně štěstí. Já bych se o to určitě pokusila. Navíc němčina se ti bude hodit.
EDIT: Doporučuje se věnovat se jazyku každý den plus na volné chvilky, třeba při čekání na bus si dát něco do kapsy nebo na mobi. Snažit se tím jazykem tzv. žít. Určitě nebudou stačit hodiny, musíš hlavně sama aktivně začít makat zejména na gramatice (v němčině docela saďácká, ale zase se to dá naučit snadno), výslovnosti, posléze čtení (najít si nějakou lehkou knihu a začít klidně s nulou překládat si jednotlivá slovíčka) a poslech (německé pořady, filmy, seriály, videa na youtube) sledovat každý den a snažit se pochopit o čem mluví. Prostě se do toho co nejdřív dostat tak, že ti ten jazyk přijde známej. pak už budeš v pohodě.Příspěvek upraven 01.09.17 v 15:34

To je jasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.17 16:07

To je jasne spis i zda je mozek nebo ta kapacita takova aby bylo technicky mozne to vstrebat… prece jen asi uplne normalni to neni. Za 5 mesicu se v podstate naucit mluvit dobre cizi navic tezkou reci.

Dalsi vec jak se ucit sama doma… zase je to enormni mnozstvi tak asi nebude stacit na hodinu k tomu sednout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
1.9.17 16:09

Ano, psala, už to vidím, moje zbrklost :oops:
Pokud jsi na jazyky šikovná, tak určitě intenzivní individuální kurz s kvalitním českým lektorem a kombinovat s rodilým mluvčím. A jak už tu zaznělo makat, makat a makat. Ono 5 měsíců z nuly na B2 je dost málo i na supertalent. Ale pokud na jazyky jsi a máš opravdu vnitřní motivaci - nic není nemožné. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
1.9.17 16:11

@Zahradnice Roku pust si film at na tebe neustále něco mluví zkus si překládat knížku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
1.9.17 16:12

Jo a bude to nějakou korunu stát. A asi hodně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
1.9.17 16:13

No :-D skupinový kurz by som rovno odpískala, to ťa bude brzdiť. Choď do výuky s lektorom, najskôr českým a po pár týždňoch začať dopĺňať rodilým mluvčím. Skúšku na B1 by si mohla dať, ale bude to drina. Začiatok je ľahký, horšie sa prepracováva na tie vyššie úrovne, tak sa hlavne nenechaj utešiť tým, že A1 a A2 preletíš pomerne rýchlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.17 16:17
@Kelliee píše:
Jo a bude to nějakou korunu stát. A asi hodně :?

S tim pocitam ale zase prave treba 20 tisic mesicne uz nejsem ochotna investovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.17 16:17

Každopádně počítej s tím, že od začátku je to těžší než AJ. Ale podle mě má lepší systém gramatiky. Jasnější pravidla. Učím oba jazyky. Anonym, nechci mít nick spojen s povoláním.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze