nemocenská X paragraf
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kačka999 ocr je lepsi v tom, ze nejsou omezene vychazky. Ale proplaceno je jen 9 dni, u pn je to v podstate neomezene
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka999 píše:
Zdravím, mám stejny problém jako zakladatelka. Jsme s dcerou obě nemocné a zajímalo by mě co je finančně lepší, jestli jít na neschopenku, nebo na paragraf?
Tak předpokládám snad správně, že rozdíl je v tom, že paragraf je omezen na 9 dní, není omezen vycházkami, ale placený jsou všechny dny hlavně.
U nemocenské jsou vycházky, placené 2 týdny pouze pracovní dny a je omezení na vycházky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka999 píše:
Zdravím, mám stejny problém jako zakladatelka. Jsme s dcerou obě nemocné a zajímalo by mě co je finančně lepší, jestli jít na neschopenku, nebo na paragraf?
Paragraf je lepší, ale záleží na jak dlouho ta nemoc je, pokud byste ležely víc jak těch 9 dní, tak po 9 dnech budeš doma zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka999 píše:
Neschopenka má přednost před OCR. Takže asi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Neschopenka má přednost před OCR. Takže asi tak.
Na druhou stranu nemusí si ji nechat vystavit, potom se žádná přednost řešit nebude, bude jen OČR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paragtaf vyjde o neco lip, mas placený víkend a muzes třeba na nakup.
Ale po deviti dnech šlus.
Kdyz sme se synem marodili oba, brala sem si ocr, kdyz to bylo na dýl, pokracovala sem potom na neschopenku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Paragraf je lepší, ale záleží na jak dlouho ta nemoc je, pokud byste ležely víc jak těch 9 dní, tak po 9 dnech budeš doma zadarmo.
Po tech 9 dnech, kdyz bude potreba, si muze nechat vystavit pn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka999 píše:
OČR se platí z výdělku z předchozích 12 měsíců, náhrady při nemoci z předchozího kvartálu (tedy z aktuálního průměru na dovolenou). Teoreticky by mohla vyjít lépe i nemocenská, pokud byl zvýšený příjem (odměny atd…) v posledním kvartálu. Pokud je mzda spíš rovnoměrná, tak vychází většinou lépe OČR, protože se platí kalendářní dny (tedy i víkendy). U náhrad se platí pouze zmeškané směny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při souběžné nemoci beru skoro vždy radši OČR, kvůli vycházkám..
Když je oběma, nebo jedné z nás špatně, že „sotva lezeme“, jdu na PN, abych nemusela osobně nosit do práce lejstro.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit