Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, ahoj, Mám velkou prosbu, dítě bylo na hřišti, hrálo si tam… Potom přišel, že má hlad, tak jsem mu dala rohlík se šunkou. Doma jsem zjistila, že má kapsy plné vajglů, může z toho chytit nějakou nemoc(žloutenku..) nebo tak něco? Strašně moc prosím za odpověď, mám strašný strach ![]()
@Kallya tohle nikdy, vubec neresim..leda ve mestech jako je treba Praha pri cestovani metrem..jinak nikdy.
@JaneDoe @KackaDoup jejda,děkuji, strašně jste mě uklidnili, nenapadlo mě umýt ruce, nepočítala jsem, že dělá také blbiny, když jsi tam hrál se svým traktůrkem ![]()
Vedla bych to v potaz, ale tot vse.
Vzdycky, kdyz si dite tise zaujate hraje s necim, na co nevidis, je zahodno bystrit a jit se mrknout ![]()
@Kallya Teď už bych se nestresovala, ale příště bych byla opatrnější, protože co si budeme namlouvat, chytit může lecos. Já myji synovi před jídlem ruce vždy. Když nemám tu možnost, dostane svačinu zabalenou v ubrousku nebo potravinové folii. Někoho to nestresuje, ale pokud jsi úzkostlivější, udělej to příště taky tak a budeš v klidu. Mně osobně vadí na hřišti nejvíc pískoviště a možnost, že tam dítě najde kočičí trus. Ve městech bych byla obezřetná taky co se týče různých pozůstatků od feťáků.
Příspěvek upraven 25.08.15 v 18:37
@Kallya víš kolikrát si strčí do pusy kdo ví co za bordel a ty to ani nebudeš vědět. Pokud mám příležitost, utírám ruce vlhčenýma ubrouskama, ale taky to nejde pokaždý a zatím mi děti žijou
Kallya nic si z toho nedělej. Já dělám to, že to balím do potravinářské folíe a pak to rozbalím a jím. Tím pádem rukama držím ten kousek s tím obalem a nedotýkám se toho jídla špinavou rukou a podobně.
Kallya nic si z toho nedělej. Já dělám to, že to balím do potravinářské folíe a pak to rozbalím a jím. Tím pádem rukama držím ten kousek s tím obalem a nedotýkám se toho jídla špinavou rukou a podobně.
Asi zalezi spis na lokalite…pokud blizko hlavniho nadrazi v praze tak bych se bala..pokud nekde na dedine tak klid ![]()
@Kallya píše:
Dobrý den, ahoj, Mám velkou prosbu, dítě bylo na hřišti, hrálo si tam… Potom přišel, že má hlad, tak jsem mu dala rohlík se šunkou. Doma jsem zjistila, že má kapsy plné vajglů, může z toho chytit nějakou nemoc(žloutenku..) nebo tak něco? Strašně moc prosím za odpověď, mám strašný strach
trochu se za to stydím, proto anonym..ale já špinavé ruce příliš neřeším (nemyslím úplně špinavé) ale v klidu malé dám venku cokoli k jídlu i když vím, že měla v ruce kamení a různé věci, šahala na průlezky..nějak to neřeším. Sama si taky ruce moc neumývám (chybí mi ten návyk přijít domů z venku a ihned si umýt ruce…umyji si je po použití wc samozřejmě…ale zkrátka nešudlím pořád dítě kapesníkem…má rok a půl a zatím bez jediné nemoci či virózy. Možná má takhle i lepší imunitu (samozřejmě si všímám aby špinavé věci nestrkala přímo do pusy..a taky mívá dobře zastřižené nehty, aby se jí nezanášela špína, ale to je vesměs vše..)