Nemocná štítná žláza

muffinka89
18.1.12 20:22

nemocná štítná žláza

Ahoj,
chtěla bych se zeptat zda je tady někdo,kdo má nemocnou štítnou žlázu.Vyšlo mi THC 27292 a T4 volný 7.94.Příznaky mám:unavenost,je mi furd zima,jsem více náladová docela dost jsem nakynula

Vždycky sem měla MS pravidelnou akorát byla dost silná,ale tenhle měsíc sem to nedostala vůbec :( Včera v noci jsem si myslela,že mě odveze rychlá(chytla mě krátká ale dost silná bolest v pod bříšku).Ms jsem měla mít 13.1.2012-TT jsem si dělala a byl negativní :think:

Je tady žena která měla podobný problém??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3860
18.1.12 20:41

Máš výrazně sníženou funkci štítnice, měli by ti nasadit letrox či eutyrox, udělat ještě ultrazvuk a dovyšetřit z krve protilátky a další hodnoty, aby se vědělo, co přesně to je ;) pak se ti upraví zima, únava, cyklus - ale pro jistotu si zajdi i na gyndu na kontrolu :) já to znám, ta únava umí pekelně potrápit :? tak se drž a ať ti brzy něco dají :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
18.1.12 20:46

Ahoj,
jsi si jista tim THC? To je hlavni ucinna slozka marihuany.
Me pri odberech na stitnou zlazu berou TSH, volny T4 a taky protilatky a_TPO (mam totiz autoimunitni zanet stitnice)
Tu unavu a zimomrivost znam - momentalne mam snizenou funkci stitnice. V zari, kdyz bylo to babi leto, chodili lidi i v krattkych rukavech a ja sla nabalena ve svteru, bunde, leginach pod dzinama, rukavicich, na rukojti kocaru jsem mela jeste rukavnik - a mrzla jsem a snila o teple posteli.
A to jsem mela hodnoty lepsi nez ty

muffinka89 píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat zda je tady někdo,kdo má nemocnou štítnou žlázu.Vyšlo mi THC 27292 a T4 volný 7.94.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
18.1.12 20:47

Jo jo TSH :D Docela by mě zajímalo,kolik je maximální hranice…Ta únava je nejhorší a když má člověk doma nechápavého chlapa a poslouchá každou chvilku jak je člověk línej :? :? :?

Na endo jsem objednaná ale čekací doba je dlouhá

• Citovat
  • Upravit
898
18.1.12 21:04

Maximum asi neni - ale mas to fakt vysoky. Melo by to byt do 5 a pokud te pak leci leky, tak se cili jeste niz - tak na 2,5.
Ja mela naposledy 14 a uz jsem to na sobe fakt citila.
Za jak dlouho jdes na endo?
Ja ted chodim na kontroly casto - ted po 4 tydnech. Leky beru uz rok, ale stale to nemam srovanne - dost mi to rozhodil porod a pak kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
18.1.12 21:07

Také si myslím,že mi to rozjelo těhu a vše okolo.Já jdu na endo poprve a trochu se bojim toho co mě tam čeká-nemám doktory moc ráda :think:
Jsem objednaná na 15.února :oops:

• Citovat
  • Upravit
898
18.1.12 21:23

To je fakt celkem za dlouho. Mne na to prisli v tehotenstvi a vzali me hned za tyden - v tehotenstvi maji asi zensky prednost.
Neboj, nic moc ti tam delat nebudou - zeptaji se te, jestli mel nekdo v rodine problem se stitnici, zeptaji se jak se citis, jake mas problemy, sahnou ti na krk, podivaji se i do krku a asi ti i zmeri tlak a pak ti daji listek na dalsi odbery krve pred dalsi kontrolou a napoprve te asi i objednaji na utz stitne zlazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
18.1.12 21:37

A objednací doba na UZ je zase měsíc ne?Asi jo.Když mě bolel zub a musela jsem na pohotovost tak mě taky vzali přednostně.

• Citovat
  • Upravit
3860
18.1.12 21:40

moje doktorka má utz v ordinaci,to je asi jak kde ;) spíš bych se tam kam jdeš zeptala,jestli nebudou chtít ještě krev-že by sis na ní zašla ještě před tím než tam půjdeš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
19.1.12 08:56

Taky mám sníženou funkci. TSH mám 1,59 FT4 17,1 ATPO 571
Hladiny hormonů mám v normě, ale mám autoimunitní zánět. Zobu 1× denně Letrox 50
Mě teda na UTZ vzala hned. Štítku nemám zvětšenou, ani srůsty nic. Štve mě ten Letrox, protože hladiny jsou OK. Neměla jsem žádný potíže. Ale mám ten zánět. Teď bojuji s dr. o vysazení. Zatím mě léčí obvoďák. K endokrinologovi se chystám. S jedním známým dr. jsem o tom vedla řeč a prý to může být i těhotenstvíma a dlouhodobým kojením. Kojím totiž skoro tříletou slečnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7693
21.1.12 18:02

Ahojky holky,

plánujeme mimčo a Dr. mi zjistila problém se štítkou…jdu tam 13.2. a na žádance mám, že mám TSH 8,325..je to hrozné číslo???Kdybych náhodou otěhotněla tento cyklus, myslíte, že by to byl problém? jako mohlo by to nějak ublížit mimču?? :oops: :oops: jsem na tohle fakt laik…moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
21.1.12 19:05

Ahoj,
asi by bylo lepsi s otehotnenim pockat, az zacnes brat na tu stitnici leky. Zalezi ale take jake mas hodnoty fT4. Jinak ja otehotnela s TSH 14 - snad bude mlade v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3860
21.1.12 19:50
chcimimi píše:
Ahojky holky,plánujeme mimčo a Dr. mi zjistila problém se štítkou…jdu tam 13.2. a na žádance mám, že mám TSH 8,325..je to hrozné číslo???Kdybych náhodou otěhotněla tento cyklus, myslíte, že by to byl problém? jako mohlo by to nějak ublížit mimču?? :oops: :oops: jsem na tohle fakt laik…moc díky :kytka:

Taky by mi přišlo lepší počkat, případně pokud zjistíš těhu dřív, stavit se na to na té endokrinolgii říct ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
21.1.12 20:59
chcimimi píše:
Ahojky holky,plánujeme mimčo a Dr. mi zjistila problém se štítkou…jdu tam 13.2. a na žádance mám, že mám TSH 8,325..je to hrozné číslo???Kdybych náhodou otěhotněla tento cyklus, myslíte, že by to byl problém? jako mohlo by to nějak ublížit mimču?? :oops: :oops: jsem na tohle fakt laik…moc díky :kytka:

Samozřejmě nejlepší je počkat, jak ti už radily holky přede mnou.

Pravděpodobně se jedná o hypotyreózu, kterou lze většinou celkem snadno kompenzovat podáváním správných léků a ty léky lze brát i v těhotenství.
Hodnota cca 8 není podle tabulek na internetu nijak hrozná.
Takže pokud bych jako LAIK měla udělat nějaký závěr - tak i kdybys otěhotněla, tak by riziko pro mimi nebylo asi moc vysoké.
To jen že ses ptala. Jestli můžeš, počkej na tu endokrinologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7693
21.1.12 21:12

Holky díky, jdu tam 13.2. a kdyby se opravdu zadařilo, tak bych se to dozvěděla přesně někdy v tyto dny…takže bych to hned začala léčit…moc díky…mě štve, že jsem začala brát tento cyklus Clostil, to jsem ještě nevěděla o štítné žláze… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí