Nemocné dítě neustále dokola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.2.24 21:10

Druhá dcerka je nedonošená a pokud se na 38 směje, jen se mi zdá tepla, normálně fungujeme…do postele jsem první dceru zahnala jednou a to měla 40 a spálovou angínu, to bylo za 4roky poprvé, kdy opravdu odpadla na pár dní…s nachlazením funguje normálně, pokud je více nastydlá, nejde na tréninky, ale ven ano :-)

Já jsem Ti radila otužování, sportování…s rýmou na procházku může :-)

• Citovat
  • Upravit
132
18.2.24 21:24
@Anonymní píše:
Druhá dcerka je nedonošená a pokud se na 38 směje, jen se mi zdá tepla, normálně fungujeme…do postele jsem první dceru zahnala jednou a to měla 40 a spálovou angínu, to bylo za 4roky poprvé, kdy opravdu odpadla na pár dní…s nachlazením funguje normálně, pokud je více nastydlá, nejde na tréninky, ale ven ano :-)

Já jsem Ti radila otužování, sportování…s rýmou na procházku může :-) [/citace
Tím že je nemocná každou chvíli ze školky tak mám strach ikdyz vidím, že začíná smrkat aby se jí to zase nerozjelo :zed: …. Možná to vážně prehanim ale ty nemoci jsou už moje noční můra …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
18.2.24 21:34

Ja jsem dlouho kojila, coz zvysuje imunitu a dceri davam rybi tuk plus vitaminy pro deti. Od miminka hodne venku. Byva nemocna tak 2× do roka. Ve skolce chybela za cely rok dohromady tak 3 tydny. Ted chodi do prvni a za pulrok zameskane 3 dny, kdy mela kasel. Zaklad je, chodit co nejvic ven a hodne zeleniny, ovoce, zkus davat rybi tuk. Kupuju od dr. Maxe rybicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25206
18.2.24 22:30
@Aglája75 píše:
To je prave ten velky omyl… otuzilost neni sudeny odchov, otuzilost je schopnost oragnizmu zvladnou velkou zmenu teolot… tedy ze sauny do ledove vody, odyz jsem v 5 stupni a vlezes do vody 3 stupne nejsi otuzila, je to jen “ zvyk” jako acricanum je zima u nas v lete :) a neznamena, ze nejsou otuzily :).
Jinak ve skolce nastydnou spis z toho, ze jsou navalene a ucitelky je nuti oblec si vse a pak jsou spocene a spocene se slikaji misto obracene, aby oblekaly az kdyz prestanou behat a chodit:)

Dobře, nebyla jsem zimomriva a chodila méně oblékaná a nebyla mi zima, když musíme slovoickarit. Na dovolené jsme s bráchou lezli do studené přehrady a byli jsme zdraví.
Vím, že teplota doma neurčuje, jak je člověk zdravý. Ale určitě neznamená málo stupnu = nemocny.
Naše holky běhají málo oblečené, jinak je jim teplo. Pořád si v pokojích větrají.
Je to člověk od člověka.
Nejhirsi je, jak píšeš, přehnane navlékání a z toho zpocení a následně zchladnutí.
Každopádně mi pri 22 a více stupních doma proste neni dobře. Pritom léto a teplo mám ráda. Ale to je jiny teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
18.2.24 22:36

Typická nemocnost školkového dítěte, zvláště v zimním období.

Co se s tím dá dělat? No nic moc, nejvíc pomůže čas.

Na podporu imunity vitamín C, D, dále např. beta-glukany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.2.24 10:17

Syn byl první školkový rok nemocný imrvére. Angíny, šestá nemoc, sedmá nemoc, neštovice, záněty nosohltanu, rotaviry, rýma na všechny způsoby, covid - třeba v lednu byl ve školce asi 4 dny? Druhý rok to bylo o dost lepší, pomáhal nám Imunoglukan, teď jsem přidala k tomu omega 3 mastné kyseliny, které taky dost posilují imunitu, od Nového roku nemocný naštěstí nebyl. Prosinec byl tedy horší, to byl nemocný 3× krátce za sebou, z toho jeden den zvracel, něco snědl. Taky s ním chodím do sauny. Na to jsou protichůdné názory, že děti do sauny patří, nebo nepatří. Nejdřív tam chodit nechtěl, ale teď mě tam vysloveně tahá a těch 5 minut 2× nebo 3× za tu hodinu dáme. A to stačí. Taky jsem tam viděla maminky s miminky, které v sauně kojí, no to já bych nedělala, taky jsem počkala, až měl syn 3 roky. Tak můžete zkusit, pokud je ta možnost. Ale ta sauna, jen když je člověk úplně zdravý, nemocnému člověku to nepomůže a jen ho dorazí. Taky chodíme často ven, sobota a neděle je turistický den, nesedíme doma, chodíme hlavně do přírody, nadýchat se vůně v lese nic nestojí a les je ta nejlepší lékarna, co znám. A jako bonus, máme to tam rádi, ale to málokdo ne. Tak snad jsem trochu pomohla. Imunoglukan s obsahem céčka, omega mastné kyseliny, sauna a pohyb venku v přírodě. U nás funguje a to byl taky na věčně na hromadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
19.2.24 12:12
@Aglája75 píše:
To je prave ten velky omyl… otuzilost neni sudeny odchov, otuzilost je schopnost oragnizmu zvladnou velkou zmenu teolot… tedy ze sauny do ledove vody, odyz jsem v 5 stupni a vlezes do vody 3 stupne nejsi otuzila, je to jen “ zvyk” jako acricanum je zima u nas v lete :) a neznamena, ze nejsou otuzily :).
Jinak ve skolce nastydnou spis z toho, ze jsou navalene a ucitelky je nuti oblec si vse a pak jsou spocene a spocene se slikaji misto obracene, aby oblekaly az kdyz prestanou behat a chodit:)

Ale to se nevylučuje s nižší teplotou v domě. Saunu zvládnu, ale nemám ji ráda, v létě se klidně v kempu budu sprchovat studenou vodou. Na vodu včetně koupání jezdíme na konci května, a věř, že to není jenom namočíme si nohy. Je to záplavu si ve Vltave, ať dobrovolně nebo ne. Zimní bundu jsem na sobě letos neměla vubec, vysoké boty mi koupily holky, ale zbytečně. Doma máme mezi 18-20, stačí to. A v ložnici není topení vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2290
19.2.24 12:18

Na alergologii jste byli? Alergie na roztoče = v jednom kuse nemocné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
19.2.24 16:01

No lituju tě. Ty školkové děti věčně něco chytají. A teď ty víry řádí. Na tu imunitu, až bude zdravá a začne lepší počasí, zkuste chodit plavat, do sauny, solnou jeskyni, to hodně dětem pomáhá a začni jí pomaličku otužovat. Lehčí oblečení, sprchovat vlažnější vodou, co nejvíce venku, i když nebude počasí, tak aspoň na chvilku. Je to běh na dlouhou trať, ale zkuste to. Zatím můžeš zvážit čističku vzduchu. My máme alergika, snadno chytne rýmu, kašel a čistčka mu pomáhá. Nevěřila bys, co se nachytá prachu, i když uklízíš. Teď s teplotou ven nechoďte, spíš pořádně větrej. My pak chodíme ven i s tou rýmou, jinak bysme seděli věčně doma, což je na nervy. Jak není teplota, tak na chvilku vyvenčit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.24 16:28
@Liiiiiiinda píše:
Zdravím, jsme už na pokraji sil :zed: …. Malá skoro 4 roky je ze školky neustále nemocná, jde tam 2-3 dny a potom je 14 dni doma …. Teď máme už druhy týden zase kašel, rýmu a teplotu. Zítra jsem ji plánovala už dat do školky ale od rána se ji hodně zhoršil kašel a má zase teplotu kolem 37,5.. ráno půjdeme l doktorce a určitě bude zase další týden doma ….. je to šílené, doma se s ní už nedá vydržet jak je protivná a nudí se, nemluvím o tom jaké to je na mou psychiku byt zavřena 2 týdny nonstop doma každý měsíc ….. nemáte nejake rady jak zlepšit imunitu? Zkoušela jsem prodejné doplňky z lékárny jako Imunoglukan a vitamin C ale vůbec nic to neudělalo …. Jsem otevřená i nějakým babským radám :think:

A jak uz tak dlouho marodi? Od zari? A jsou to horecky, nebo jen nachlazeni? Dcera taky marodila s beznym kaslem a rymou ale bez teplot, tak to nikdo neresil, ani na imuno, vtam je zajimali atb, usi, zanety prudusek dutit atd. Jenze letos ma dcera uz 6 a od listopadu horecky a angina, jedna v listopadu, pak v prosinci znovu a ted v unoru horecky pres 39 a zanet usi - pichani a opet atb. A uz se to zacalo resit a mame na předpis Bronchovaxom. Ted byla 3 tydny doma. Ale pokud nemate atb, tak proste vydrzet a posílit imunitu, ikdyz nevim čím, ani ti nebudu psat, kolik penez jsem vyhodila za ty doplnky. A bez babicky, ktera hlídá bych byla uz bez práce

• Citovat
  • Upravit
132
19.2.24 18:57
@Anonymní píše:
A jak uz tak dlouho marodi? Od zari? A jsou to horecky, nebo jen nachlazeni? Dcera taky marodila s beznym kaslem a rymou ale bez teplot, tak to nikdo neresil, ani na imuno, vtam je zajimali atb, usi, zanety prudusek dutit atd. Jenze letos ma dcera uz 6 a od listopadu horecky a angina, jedna v listopadu, pak v prosinci znovu a ted v unoru horecky pres 39 a zanet usi - pichani a opet atb. A uz se to zacalo resit a mame na předpis Bronchovaxom. Ted byla 3 tydny doma. Ale pokud nemate atb, tak proste vydrzet a posílit imunitu, ikdyz nevim čím, ani ti nebudu psat, kolik penez jsem vyhodila za ty doplnky. A bez babicky, ktera hlídá bych byla uz bez práce

Dnes ji doktora nabrala krev na crp tak uvidíme … od října jsme v tomhle kolotoči kdy jde 4 dny do školky a potom minimálně týden doma …. Teď byla doma už minuly týden, v pátek vypadala celkem dobre a od včera má 38 a teda šílený kašel, v noci jsme byly 6× vzhůru …. Většinou to je ale nachlazení jen, trpí docela na teplotu takže i u obyčejné rýmy většinou má kolem 37,5-38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
19.2.24 19:00
@Okta píše:
Na alergologii jste byli? Alergie na roztoče = v jednom kuse nemocné dítě.

Nebyli…. Ale ono to začalo až tou školkou, do te doby byla celkem zdravá … teď jde do školky, a už třetí den začíná smrkat a v pátek nebo v sobotu se téměř vždy přidá teplota s kašel nebo něco dalšího … 2 týdny v kuse ve školce dala snad jednou nebo dvakrát od října :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.2.24 22:54

U nás funguje dlouhodobé užívání Betaglukanů Biocell od Mycomedica a H2 Immunity drinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.24 11:24

Dobrý den, zkuste mrknout na Fb- „Andrej Medveď- moja cesta ku zdraviu“ Jeho výživové doplňky mi ne-jednou pomohli. Marodili jsme stále a od té doby, co jsem nasadila jeho vitamíny, mame pokoj :) Je třeba vyzkoušet. Perfektně dokáže poradit a hodně se právě na něho obrací už zoufalé maminky. On ihned poradí a doporučí přesně co užívat. Hodně štěstí ☺

https://www.facebook.com/…992169334386

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
25.2.24 10:18

Soucítím s vámi. Máme to úplně stejně.
Bohužel neporadím, sama nevím, jak z toho ven. Je tou k uzoufání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí