Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, většina chlapů to prožívá jako by teplota byla jejích poslední den kdy v krutých křečích umírají. Druhá sorta je co to přechodí a dělají hrdiny. https://youtu.be/TPuiOjxt3K4
Pokud máš poslední den k odevzdání práce, tak mu uvař do termosky čaj, připrav k posteli krabičku s Paralenem, do lednice nějaké jednoduché, lehké jídlo na případné ohřátí a jdi si to dodělat někam do klidu - k rodičům, ke kamarádce nebo do knihovny ![]()
Dospělý chlap s virózou se pět šest hodin bez Tvé pomoci rozhodně obejde.
Chlapi to obecne vsechno vic prozivaj. Muj se spis zavre do ložnice a nechce nikoho videt, max mu obcas donesu čerstvý čaj.
@BohunkaP píše:
Pokud máš poslední den k odevzdání práce, tak mu uvař do termosky čaj, připrav k posteli krabičku s Paralenem, do lednice nějaké jednoduché, lehké jídlo na případné ohřátí a jdi si to dodělat někam do klidu - k rodičům, ke kamarádce nebo do knihovnyDospělý chlap s virózou se pět šest hodin bez Tvé pomoci rozhodně obejde.
Nejlepší rada
![]()
Anglictina ma na to i specialni vyraz - manflu. Muzska chripka, alias nevinna viroza, pri jake se od zen ocekava, ze bez mihnuti oka dal obstaraji domacnost i deti, ale chlap nutne potrebuje minimalne tyden v posteli s full servisem.
Určitě to přehánějí, když je něco jim, tak je to katastrofa, jsou protivní, ale když je něco tobě, tak je to děsně otravuje.
Tohle neznám, za ty dva roky, co jsme spolu, partner snad nebyl nemocný, jen nachlazený a to neřešil. Jo, měl ataku dny, ale zvládl pracovat, i když ho bolely i ponožky.
Tak vidím, že je to normální
. Spíše bych brala tu možnost, kdy se zavře do ložnice, ale asi mám herečku
.
@Tableta píše:
A co jako? Ne každej snáší nemoc stejně, dobře. Když horečkuje můj manžel nebo dcera, tak jsou v podstatě jako rybičky. Mně stačí mít 37,1 a umírám u toho
u nás naopak u takové teploty u nás umírá syn i manžel, ale fakt jim je zle syn není schopný vstát z postele, já mám takovou teplotu normálně ![]()
Ahoj, od včerejška je přítel nemocný (teplota, bolest hlavy, očí, nevolnost atd). Když něco potřebuje, tak mu samozřejmě vše přinesu a obstarám. Přijde mi ale, že to trochu víc přehání. Když by byl nemocný, jak říká, tak člověk jen leží a nemá sílu se ani pořádně pohnout. Za to on vše komentuje a pomalu řve, jak ho bolí to a to a to. Já potřebuji dělat něco do školy a mám na to poslední den. Je samozřejmost, že v takovém stavu se o něj postarám, ale nevím, jestli to chlapi tak moc prožívají? Dělají z nemoci něco horšího než je? Tím, že je nemocný jsem si řekla, že budu mít alespoň víc klidu na práci a on bude odpočívat. Místo toho, je to peklo i pro mě… Jak se chovají při nemoci ti vaši?