Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Královna Kosmíru píše:
Chřipajzna?
Na chripku je jeste brzy ![]()
@Anonymní píše:
Už má za sebou 3 negativní testy na covid, ale už 6. den má telploty kolem 38°C, bolesti hlavy, schvácenost, bolest kloubů. Mám o něj obrovský strach, vím, že je mladý a jinak zdravý, s ničím se neléčí, ale pořád má ty horečky a říká mi, jak už to nezvládá a že už nemůže dál a momentálně už je tak slabý, že se ani moc neposadí na posteli atd a mě to prostě strašně děsí, mám o něj opravdu strach. Podle krve to vypadá na něco virového.
ahoj, zřejmě to covid bude, pokud byl vyšetřenej a ukazuje to na něco virového
pravé chřipky zatím ještě v populaci nejsou
antigenní test je naprosto k ničemu, ztráta času, našemu pac. co ležel v nemocnici a byl na umření vyšel antigenní test — negativní
a jestli měl do 6 dne příznaků již dokonce dva PCR testy – byly zřejmě dělány brzy, nebo nepořádně a vyšlo to falešně negativní
je to velice časté, když jdou lidi na testy rychle po začátků příznaků, ale to nyní není podstatné
je to vážná věc a je třeba to tak brát, je schopen pít? nedusí se? pokud by nebyl schopen pít, nebo pokud by se mu stav ještě zhoršil, volat rzp, nahlásit co se děje a že je takto těžký průběh a vzali by ho do nemocnice, i mladí lidi mají těžké průběhy
není to legrace, budte obezřetní, přeju aby se to zítra již zlomilo a cítil se konečně o něco lépe, bere doufám nějaký ten Paralen nebo Acylpyrin? musí pít…
![]()
@Královna Kosmíru píše:
Někdo začít musí.
on začne ale zatím to ještě nezačalo
@Borrealis píše:
ahoj, zřejmě to covid bude, pokud byl vyšetřenej a ukazuje to na něco virovéhopravé chřipky zatím ještě v populaci nejsou
antigenní test je naprosto k ničemu, ztráta času, našemu pac. co ležel v nemocnici a byl na umření vyšel antigenní test — negativní
a jestli měl do 6 dne příznaků již dokonce dva PCR testy – byly zřejmě dělány brzy, nebo nepořádně a vyšlo to falešně negativní
je to velice časté, když jdou lidi na testy rychle po začátků příznaků, ale to nyní není podstatnéje to vážná věc a je třeba to tak brát, je schopen pít? nedusí se? pokud by nebyl schopen pít, nebo pokud by se mu stav ještě zhoršil, volat rzp, nahlásit co se děje a že je takto těžký průběh a vzali by ho do nemocnice, i mladí lidi mají těžké průběhy
není to legrace, budte obezřetní, přeju aby se to zítra již zlomilo a cítil se konečně o něco lépe, bere doufám nějaký ten Paralen nebo Acylpyrin? musí pít…
Ano, pije dost - kolem 2,5 litru vody denně do toho čaje. Nedusí se vůbec, žádná dušnost, bolesti na hrudi, ani kašel. Bere paralen a ibalgin střídavě, protože ibalgin nepůsobil na bolest dostatečně.
@Anonymní píše:
Ano, pije dost - kolem 2,5 litru vody denně do toho čaje. Nedusí se vůbec, žádná dušnost, bolesti na hrudi, ani kašel. Bere paralen a ibalgin střídavě, protože ibalgin nepůsobil na bolest dostatečně.
určitě at to střídá, jedna dávka Paralenu pro dospělého není 500 mg / 1 tableta / ale spíše více, např. 1.5 tbl, samozřejmě pozor, nebrat více než cca 6 tablet za den, pokud bere déle tak i méně a střídat to, Ibalgin může vyměnit za acylpyrin
můžete zkusit trochu toho vitaminu D, jestli máte doma dejte, jestli ne sežente a at bere denně běžnou dávku, v tuto chvíli ne žádné vyšší dávky
pije dobře, dušný není, zatím to jde, hodně větrejte, pořád čerstvý vzduch, když tak poloha v polosedě, věřím že to půjde, kdyby nešlo, nebojte se a volejte!!
je to hnusný prevít, držím palce, až to překoná, pak už to podruhý nechytne, bude odolný, tak hlavně at je zítra lépe a pak každej den o trošíčku
@Anonymní píše:Šmajra, tak má chripecku.. Chlapi nadelaji strašný divadlo i při rýmě
Ahoj, chtěla jsem se jen vyzpovídat a poprosit o uklidnění. Přítel je mladý nebylo mu ještě 30 a momentálně je nemocný. Už má za sebou 3 negativní testy na covid, ale už 6. den má telploty kolem 38°C, bolesti hlavy, schvácenost, bolest kloubů. Mám o něj obrovský strach, vím, že je mladý a jinak zdravý, s ničím se neléčí, ale pořád má ty horečky a říká mi, jak už to nezvládá a že už nemůže dál a momentálně už je tak slabý, že se ani moc neposadí na posteli atd a mě to prostě strašně děsí, mám o něj opravdu strach. Podle krve to vypadá na něco virového. Máte někdo zkušenosti? Díky předem
@Borrealis píše:
určitě at to střídá, jedna dávka Paralenu pro dospělého není 500 mg / 1 tableta / ale spíše více, např. 1.5 tbl, samozřejmě pozor, nebrat více než cca 6 tablet za den, pokud bere déle tak i méně a střídat to, Ibalgin může vyměnit za acylpyrinmůžete zkusit trochu toho vitaminu D, jestli máte doma dejte, jestli ne sežente a at bere denně běžnou dávku, v tuto chvíli ne žádné vyšší dávky
pije dobře, dušný není, zatím to jde, hodně větrejte, pořád čerstvý vzduch, když tak poloha v polosedě, věřím že to půjde, kdyby nešlo, nebojte se a volejte!!
je to hnusný prevít, držím palce, až to překoná, pak už to podruhý nechytne, bude odolný, tak hlavně at je zítra lépe a pak každej den o trošíčku
Bere většinou 1 tableu paralenu, pokud má eplotu kolem 38°C, tak bere 2 najednou po cca 4 -6 hodinách. Ibalgin bere jen jeden a střídá to. Myslela jsem, že limit na paralen je 8 tbl, ne 6. Má 90 kg. Vitamín D ještě dokoupím, děkuji za radu. Děkuji za rady a tipy ![]()
Ten limit 6 tbl za 24 hodin už bych v tuto chvíli držela, protože on jej bere každý den již cca 5? 6?? den, a kumuluje se to, navíc jestli má covid, je to nápor na játra jak hrom, takže už bych Paralenu pomalu ubírala a můžete přidat na ibalginu, za mě určitě prostřídat s acylpyrinem, antidestičková výhoda, coronák napadá výstelku cév
@Borrealis píše:
Ten limit 6 tbl za 24 hodin už bych v tuto chvíli držela, protože on jej bere každý den již cca 5? 6?? den, a kumuluje se to, navíc jestli má covid, je to nápor na játra jak hrom, takže už bych Paralenu pomalu ubírala a můžete přidat na ibalginu, za mě určitě prostřídat s acylpyrinem, antidestičková výhoda, coronák napadá výstelku cévhttps://www.novinky.cz/…rin-40342004
On má právě podle krve nízké desičky i leukocyty, ale děkuju, pokusíme se to nějak zkrouhnout a lépe namixovat. Takže snížit paralen a vyměnit za acylpyrin? a střídat acylpyrin s ibalginem?
Paralen bych po několika dnech braní už snížila, nelze svítit, játra jsou játra a pandavirus nezná bratra, natož játra.
např. když bude brát 1.5 až 2 tbl 3 x denně při bolestech a v mezidobí si střihne jednou ibalg. a jednou acylpyrin, tak to půjde…lidem tahle těžká fáze opravdu někdy trvá 6 - 7 i 10 dnů, ale měl by se pak začít zlepšovat, když se začne horšit, pak už volejte…varovná by byla dušnost, bolesti na hrudi…lapání po dechu…to prostě volejte, vše jinak děláte dobře
když to půjde, tak ty léky začít ubírat, ale zatím může takhle
Ty léky působí i protizánětlivě, takže je fajn je brát
když bude mít trochu bolesti, tak i vydržet chvíli bez nich, když budou bolesti horší, tak si vzít, nějaké bolesti kloubů k této nemoci patří, ale samozřejmě léky at bere a zkusí si prodlužovat postupně intervaly mezi nima…brutálně vysoké horečky nemá, tak by to mělo jít…někteří se plácaj 10 dnů ve čtyřicítkách, děs
@Borrealis píše:
Paralen bych po několika dnech braní už snížila, nelze svítit, játra jsou játra a pandavirus nezná bratra, natož játra.např. když bude brát 1.5 až 2 tbl 3 x denně při bolestech a v mezidobí si střihne jednou ibalg. a jednou acylpyrin, tak to půjde…lidem tahle těžká fáze opravdu někdy trvá 6 - 7 i 10 dnů, ale měl by se pak začít zlepšovat, když se začne horšit, pak už volejte…varovná by byla dušnost, bolesti na hrudi…lapání po dechu…to prostě volejte, vše jinak děláte dobře
když to půjde, tak ty léky začít ubírat, ale zatím může takhle
Děkuji mockrát za Vaše rady, už se mi trochu ulevilo, ale je mi trochu ouzko z toho, je mi ho moc líto. Dnes měl 2 ibalginy a 2 paraleny a ještě si vezme něco těsně přes paním na noc. Zítra ráno by měl jít ještě jednou komplet na krev a moč a podle toho se uvidí a bude postupovat, žádanku na RTG už máme vypsanou, takže taky potom případně půjdeme.
@Borrealis píše:
určitě at to střídá, jedna dávka Paralenu pro dospělého není 500 mg / 1 tableta / ale spíše více, např. 1.5 tbl, samozřejmě pozor, nebrat více než cca 6 tablet za den, pokud bere déle tak i méně a střídat to, Ibalgin může vyměnit za acylpyrinmůžete zkusit trochu toho vitaminu D, jestli máte doma dejte, jestli ne sežente a at bere denně běžnou dávku, v tuto chvíli ne žádné vyšší dávky
Jak jsi přišla na to, že už to podruhý nechytne a bude odolný?