Nemocný přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15503
18.6.20 11:32

Můj manžel se při nemoci takhle nechová, není malé dítě.. Kdyby jsi nebyla doma, ale třeba v práci, tak se taky snad o sebe postará, nebo by žil sám, nevím jakou zvláštní péči potrebuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.6.20 12:51

Mužská rýmička. nenaděláš nic. Buď na něj hodná a vyber si to při nejbližším PMS, kdy by na tebe zase měl bejt hodnej von.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 20:34

Ahoj, chtěla jsem se jen vyzpovídat a poprosit o uklidnění. Přítel je mladý nebylo mu ještě 30 a momentálně je nemocný. Už má za sebou 3 negativní testy na covid, ale už 6. den má telploty kolem 38°C, bolesti hlavy, schvácenost, bolest kloubů. Mám o něj obrovský strach, vím, že je mladý a jinak zdravý, s ničím se neléčí, ale pořád má ty horečky a říká mi, jak už to nezvládá a že už nemůže dál a momentálně už je tak slabý, že se ani moc neposadí na posteli atd a mě to prostě strašně děsí, mám o něj opravdu strach. Podle krve to vypadá na něco virového. Máte někdo zkušenosti? Díky předem :srdce:

• Citovat
  • Upravit
143
19.11.20 20:39
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se jen vyzpovídat a poprosit o uklidnění. Přítel je mladý nebylo mu ještě 30 a momentálně je nemocný. Už má za sebou 3 negativní testy na covid, ale už 6. den má telploty kolem 38°C, bolesti hlavy, schvácenost, bolest kloubů. Mám o něj obrovský strach, vím, že je mladý a jinak zdravý, s ničím se neléčí, ale pořád má ty horečky a říká mi, jak už to nezvládá a že už nemůže dál a momentálně už je tak slabý, že se ani moc neposadí na posteli atd a mě to prostě strašně děsí, mám o něj opravdu strach. Podle krve to vypadá na něco virového. Máte někdo zkušenosti? Díky předem :srdce:

Minulý rok touto dobou jsem měla něco podobného… Teploty 38-39 °C. Ty teploty mi trvaly asi 10 dnů, byl to hukot.. Bolelo mě celé tělo, pomalu jsem ani nedošla na záchod jak jsem byla slabá. Zabraly mi asi až 3. antibiotika a nakonec to byl oboustranný zápal plic.. Dostávala jsem se z toho snad 2 měsíce :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 20:42

@momo203 toho se právě bojím. Měl u vás ten zápal plic nějaké spěšl příznaky? Dušnost, kašel? Přítel má totiž jen tu teplotu, bolest hlavy, bolest těla - hlavně kloubů (lokty) a to je vše. Jo a zabírala vám antipyretika? Jemu za tu dobu nikdy nespadla teplota pod 37°C, ani po paralenu/ibalginu, pořád se to drží mezi 37-38,6.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.20 20:43

Mela jsem covidovy zapal plic a 2× negativni pcr covid test. Potvrzeno az odberem protilatek po nemoci (rodinný příslušníci byli covid pozitivní, tak jsem to chtela mit potvrzené). Může mit jak covid tak i neco jineho. Chápu to správně že jej doktorka videla a delala odběry?

• Citovat
  • Upravit
143
19.11.20 20:47
@Anonymní píše:
@momo203 toho se právě bojím. Měl u vás ten zápal plic nějaké spěšl příznaky? Dušnost, kašel? Přítel má totiž jen tu teplotu, bolest hlavy, bolest těla - hlavně kloubů (lokty) a to je vše. Jo a zabírala vám antipyretika? Jemu za tu dobu nikdy nespadla teplota pod 37°C, ani po paralenu/ibalginu, pořád se to drží mezi 37-38,6.

No právě ani neměl. Kašel jsem měla, ale takový obyčejný, jako mívám každou zimu. Zjistilo se to až tím, že se to Dr. pořád nějak nezdálo a poslala mě na rentgen.
Paralen mi taky moc nezabíral, srazil teplotu taky tak na těch 37 °C. Opravdu až po těch 3. antibiotikach se mi udělalo líp, ale říkám než jsem byla úplně fit tak to opravdu trvalo snad 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 20:48
@Anonymní píše:
Mela jsem covidovy zapal plic a 2× negativni pcr covid test. Potvrzeno az odberem protilatek po nemoci (rodinný příslušníci byli covid pozitivní, tak jsem to chtela mit potvrzené). Může mit jak covid tak i neco jineho. Chápu to správně že jej doktorka videla a delala odběry?

Ano, viděla, dělala odběry už několikrát. Byl 2× na PCR a 1× na antigenech, oboje negativní. Dále byl na testech na krvi - sedimentace, diferenciál, CRP. Podle krve je o virové - nízké crp a leukocyty.

• Citovat
  • Upravit
15332
19.11.20 20:49

Chřipajzna? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
19.11.20 20:56
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se jen vyzpovídat a poprosit o uklidnění. Přítel je mladý nebylo mu ještě 30 a momentálně je nemocný. Už má za sebou 3 negativní testy na covid, ale už 6. den má telploty kolem 38°C, bolesti hlavy, schvácenost, bolest kloubů. Mám o něj obrovský strach, vím, že je mladý a jinak zdravý, s ničím se neléčí, ale pořád má ty horečky a říká mi, jak už to nezvládá a že už nemůže dál a momentálně už je tak slabý, že se ani moc neposadí na posteli atd a mě to prostě strašně děsí, mám o něj opravdu strach. Podle krve to vypadá na něco virového. Máte někdo zkušenosti? Díky předem :srdce:

A co třeby borelióza? Nemůže být?
Ještě mě napadly plicní chlamydie nebo mykoplasmata, ale tam bývá většinou i kašel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 20:57
@Anonymní píše:
Ano, viděla, dělala odběry už několikrát. Byl 2× na PCR a 1× na antigenech, oboje negativní. Dále byl na testech na krvi - sedimentace, diferenciál, CRP. Podle krve je o virové - nízké crp a leukocyty.

CRP jsem mela u covidu 1,9 :mrgreen: (taky v normě). Prvni tyden jsem mela jen bolesti kloubu, svalu, hlavy a unavu. Dušnost přišla 8. den a to jsem i na wc šla na kyslikovy dluh. 11. den se to zlepšilo tak o 50%, ale na rtg byl ještě infiltrat na plici. Tyden poté už nic. Tak ať mu je brzo lépe. Ty si na stery šla? PL se vyjádřila co dal, resp co bude pokud se to nezlepší v dohledné době? Mate poblíž nemocnici? Mne doresili v nemocnici na covidove ambulanci přestože jsem mela test negativní. Mrkni na stranky nejbližší nemocnice a zavolej tam…

• Citovat
  • Upravit
1573
19.11.20 21:07
@Královna Kosmíru píše:
Chřipajzna? :nevim: [/ asi tak nějak, prostě obyčejná chřipka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 21:14
@Anonymní píše:
CRP jsem mela u covidu 1,9 :mrgreen: (taky v normě). Prvni tyden jsem mela jen bolesti kloubu, svalu, hlavy a unavu. Dušnost přišla 8. den a to jsem i na wc šla na kyslikovy dluh. 11. den se to zlepšilo tak o 50%, ale na rtg byl ještě infiltrat na plici. Tyden poté už nic. Tak ať mu je brzo lépe. Ty si na stery šla? PL se vyjádřila co dal, resp co bude pokud se to nezlepší v dohledné době? Mate poblíž nemocnici? Mne doresili v nemocnici na covidove ambulanci přestože jsem mela test negativní. Mrkni na stranky nejbližší nemocnice a zavolej tam…

on má CRP 8 (norma do 5), já jsem na stěrech zatím nebyla, ale přemýšlím o om, ačkoliv žádné symptomy nemám. Dále budeme dělat RTG plic a pak případně dostne speciální antivirotika. Nemocnici máme ve městě, ale v případě pohoovosi by se asi jelo do Prahy. Proč volat do nemocnice prosím, nechápu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.20 21:24
@Anonymní píše:

Můj tatínek prodělal „covid"
Měl 14 dní 40 °C. Celková slabost organismu… po 3 negativních testech měl pozitivní nález na plicích… Lékař říkal, že se občas stává, že i když jsou testy negativní stejnak ho může mít…

• Citovat
  • Upravit
26928
19.11.20 21:39
@Anonymní píše:

Sleduj ho a kdyby se ti cokoli nezdalo, volej rychlou. 6 dnu horecky, to uz organismus vycerpa :? To, ze mel testy negativni, neznamena, ze to nemuze byt vazne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí