Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Snažím se být stručná. Vídám se s jedním mužem půl roku. Mám svou představu, jak by měl vypadat začátek vztahu. Má devítiletou dceru z předchozího manželství. Byli jsme spolu pětkrát na výletě. Jeli jsme mým autem. Na večeři ani jednou. Těch věcí je více, nechci se rozepisovat. Třeba je zde také registrovaný, nevím. Intuice mi říká, že nemá vyřešený vztah se svou bývalou ženou. Necítím se v tom komfortně.
To nepoznáš nikdy podle chování. Pro chlapa není problém se jakkoli přetvařovat v první fázi. Ten tvůj se neobtěžuje to dělat, což může znamenat různé věci. Ale tvá otázka je dost špatně položená.
@jura8823 píše:
To nepoznáš nikdy podle chování. Pro chlapa není problém se jakkoli přetvařovat v první fázi. Ten tvůj se neobtěžuje to dělat, což může znamenat různé věci. Ale tvá otázka je dost špatně položená.
Nepoznám? Jak se mám zeptat lépe?
Možná se rozepiš. Nějak nevím, kde je problém. Pokud ti intuice říká, že to je blbě, tak to nejspíš blbě je.
@akavi píše:
Možná se rozepiš. Nějak nevím, kde je problém. Pokud ti intuice říká, že to je blbě, tak to nejspíš blbě je.
Neměla jsem nikdy normální vztah, tak nevím. Představuji si aspoň na začátku, že mě pozve na večeři-nestalo se. Že pojedeme na kolo. Na výletech jsme sice byli, ale jeli jsme mým autem. Je mi 40. Nevím, co když je prostě skrblík. A i když tvrdí, že mě miluje, tak mu peníze, které by do mě investoval, přišly vyhozené.
@tzipora píše:
Neměla jsem nikdy normální vztah, tak nevím. Představuji si aspoň na začátku, že mě pozve na večeři-nestalo se. Že pojedeme na kolo. Na výletech jsme sice byli, ale jeli jsme mým autem. Je mi 40. Nevím, co když je prostě skrblík. A i když tvrdí, že mě miluje, tak mu peníze, které by do mě investoval, přišly vyhozené.
A kde jste se seznámili? Kolik mu je let?
Definice „normálního“ je dost široká. Je dost možné, že je třeba zadlužený a žádné peníze, co by za Tebe mohl utratit, nemá.
@akavi píše:
A kde jste se seznámili? Kolik mu je let?Definice „normálního“ je dost široká. Je dost možné, že je třeba zadlužený a žádné peníze, co by za Tebe mohl utratit, nemá.
Nezáleží, kde jsme se seznámili i kolik mu je. Dceru bere do kina i na bazén. O ty peníze ani tak nejde. Je zručný a stejně jsem si musela pozvat na drobnou výpomoc hodinového manžela.
@g.sandova píše:
A co spolu tedy děláte?
Spíme spolu. Bez komentáře…
@tzipora píše:
Nezáleží, kde jsme se seznámili i kolik mu je. Dceru bere do kina i na bazén. O ty peníze ani tak nejde. Je zručný a stejně jsem si musela pozvat na drobnou výpomoc hodinového manžela.
Na tom právě docela záleží. Jestli to je internetová známost, ktera s tebou jde na výlet, jen když ty zajistíš odvoz a je mu 40+, tak to těžko změníš. Plus teda asi mu přijde lepší investovat do svého dítěte než do ženy, se kterou se viděl 5 x v životě. Jak čas, tak peníze. A pokud ti ani nepomůže, tak si myslím, že tě až tak moc jako svou partnerku nebere. Na počátku vztahu se chlapi většinou můžou pro ženu přetrhnout.
@g.sandova píše:
@tzipora on ti odmítnul pomocí?
Vyloženě neodmítnul. Tu věc jsem měla pokaženou půl roku. Čekala jsem a čekala. Ptala jsem se ho, jestli mi s tím pomůže. Nic se nedělo.
@tzipora píše:
Spíme spolu. Bez komentáře…
Nezlob se na mě, ale jestli ti vadí, že se ptám, tak sorry jako.
Tak tě má teda jen sex, no..
@akavi píše:
Na tom právě docela záleží. Jestli to je internetová známost, ktera s tebou jde na výlet, jen když ty zajistíš odvoz a je mu 40+, tak to těžko změníš. Plus teda asi mu přijde lepší investovat do svého dítěte než do ženy, se kterou se viděl 5 x v životě. Jak čas, tak peníze. A pokud ti ani nepomůže, tak si myslím, že tě až tak moc jako svou partnerku nebere. Na počátku vztahu se chlapi většinou můžou pro ženu přetrhnout.
Už Ti rozumím. Internet, 40+. Vídáme se dvakrát až třikrát týdně za ten půlrok. Z těch Tvých posledních vět mám úzkosti, ale beru to.