Nemohu najít práci - co dělat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@emily13 píše:
@mamo jo a jeste rozhodne si o sobe nemyslim, ze jsem neco vic, kdybys to cetla poradne, docetla by ses, ze jsem na tom spatne se svym sebevedomim a nezlob se na me, normalne si nefandim, ale co vim je to, ze nejake ty znalosti mam a to co nekdy chci po slesnach v obchode a oni ani nevedi, ktera bije.. to jsem tim chtela rict ze Z MEHO pohledu se na tu praci hodim:)
Musím se Tě zastat, informovanost a rozhled po oboru mladých holek je leckdy zoufalá. Neznají pojmy ( co jsou to košilové šaty?
), neznají názvy materiálu, nic.Jsou to jen roboti podávající zboží ze štangle do kabinky. Alespoň jsou občas ochotné, to zase ano, ovšem odbornost nula celá nula. Nikdo to po nich nechce, nikdy o tom neslyšely a v obchodech je fluktuace personálu. Podobné a snad ještě větší zoufalství zažívám v parfumeriích. Mohla bych ty holky školit. O vůních nevědí zhola nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa asi ano, mas pravdu:) no budu to zkouset dal, treba se postesti:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emily13 Mně Tvůj text urážlivý tedy vůbec nepřijde. Jen se divím, že i na prodavačky v obchodech s oblečením je taková tlačenka. Jak už Ti radila @Burj Chalifa - vzdělávej se v oboru, získávej kontakty, ale živ se zatím něčím jiným, jsi mladá, život máš před sebou. Také zapracuj na svém sebevědomí, pokud působíš na pohovoru nejistě a zakřiknutě, tak je jasné, že dají přednost někomu jinému. Hlavu vzhůru!
- Citovat
- Upravit
@emily13 píše:
Ahoj vsem! Predem se omlouvam, ze vas zatezuji svym (podle me samozrejme obrovskym) problemem, ac je tato stranka spise pro maminky a miminka:)
Tak tedy k veci. Nedavno mi padlo 21, jsem po skole a resim velky problem nasi spolecnosti - nemuzu sakra najit praci! To sakra proto, ze uz jsem vazne dosti nastvana, ztracena, znicena, vycerpana z toho vecneho hledani a odmitani a primlouvani a dotirani. A to tenhle „maraton“ trva teprve 4 mesice. Jenze ja jsem bohuzel krehka dusicka a takove veci me proste trapi. Pokazde, kdyz me nekdo odmitne, jako by mi bodl nuz do zad. ( ikdyz nekteri zamestnavatele se neobtezuji ani odmitat, no asi me setri toho bodani, haha). A kde vlastne hledam a co chci delat? No, vystudovanou mam sice grafiku, bohuzel me ta skola asi ve 3. Rocniku prestala naplnovat a ja zjistila, ze to delat nechci ( uteci bohuzel nebylo vhodne reseni, zjistila jsem to pozde a skola byla soukroma, takze do ni rodice vrazili dost prachu). Me ale hodne fakt hodne, az jsem tim posedla, zajima moda a tak se v ni pomoci blogu atd postupne stale vzdelavam. No a to byti ma vysnena prace. Takze to zkousim pres ruzne obchody s oblecenim. Marne. Nikde me nechtej. Proboha proc jako? Jsem si naprosto jista, ze vim o mode vic nez ty nadhery, s prominutim, co tam delaj. To si mam jako zalozit modni blog, abych byla znama a mela kontakty? No mozna, me by to i bavilo to ne ze ne, ale me sebevedomi mi to zatim nedovoluje. Pochopte, nechci se v obchode zahrabat celej zivot, mam sve plany, nez ale ty me plany rozjedu, chci mit nejakou praci. Rok..nebo tak.. No achjo, tak jsem se vam tu vybrecela a budu moc rada, kdyz mi poradite, kde se takova prace hleda protoze: na emaily nikdo neodpovida a kdyz uz to pani/slecne prodavacce vrazim do ruky nejen, ze dostanu kysely usmev ( a za za zadama mozna i nepekne gesto) tak se stejne neozvou. Jee a to nemluvim o tom, jak me nebavi byt porad doma, protoze tech par pratel co mam, maji na praci lepsi veci nez chodit nekam se svou zdeptanou kamaradkou..Inu verim, ze tu jsou zeny podobnych zkusenosti a neco prihodi - rada pokecam! Caute
Boze, kdyz to tak po sobe ctu, muj zivot je totalne na prd a mela bych si to jit hodit ( sranda samozrejme)
Ps: omluvte me za pripadne chyby, pisu z mobilu coz je mimochodem dost blbej napad:D
PS2: jestli jste to docetli az sem, jste uzasni
@emily13 píše:
Maturitu mam:) nevim co by jako clovek pracujici v obchode mel jeste ovladat:) kazdopadne si myslim, ze na to mam. Prijmena na lidi umim byt, jaka je napl prace take vim, dokonce jsem byla i na pohovoru v h&m a v mangu, v Praze mimochodem, a neprijali me a to jsem se fakt snazila a mela ze sebe dobry pociz, coz se casto nestava. No mozna je to tim, ze praxi nemam, ale myslela jsem, ze kdyz uz me zvou na ten pohovor, tak praxe nepraxe, ona je treba sikovna, coz myslim, ze jsem a taky vim, ze to není procházka růžovým sadem, mam nacteno z diskuzi. Ale ja proste potrebuju penize nechci byt furt na nekom zavisla..a fakt nic jinyho me nenapada, co bych mohla delat s tou skolou neumim fakt krome grafiky nic ( a grafiky nehledaj) nemela jsem tam matiku nic..
přestaň být taková suverénka. Jestli chodíš takhle namachrovaná na pohovory, bez jediný zkušenosti v zaměstnání, tak se ani nedivím, že ještě práci nemáš…
- Citovat
- Upravit
Jinak místní hyper super butiky hledají stále někoho. Nechce se mi věřit, že nemůžeš o práci zakopnout…
- Citovat
- Upravit
@Burj Chalifa dekuju! Presne tak, ale ja je vubec nechtela urazit, to vubec ne! A abych je nehazela do jednoho pytle, nekde jsou i prijemne a usmevave, bohuzel v plzni v Mohitu vzdy narazim na neprijemnou slecnu, ktera na me nehezky kouka a za zadama si spitaj jako co ja tam delam ( nejsem fitness typ) a to mi vzdycky zneprijrmni tam chodit, ikdyz jejich obleceni a zejmena doplnky mam moc rada, ale fakt ani jednou jsem tam nenatrefila na prijemnou prodavacku. A prave v techto chvilich si rikam proc ja to stesti nemam a ony ano.. ( ale nemyslim to nejak povrchne )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bunny puella píše:![]()
![]()
přestaň být taková suverénka. Jestli chodíš takhle namachrovaná na pohovory, bez jediný zkušenosti v zaměstnání, tak se ani nedivím, že ještě práci nemáš…
Tak jako suverénka na mě zakladatelka vůbec nepůsobí.
A snad může napsat něco s lehkou nadsázkou.
- Citovat
- Upravit
@emily13 píše:
@Burj Chalifa dekuju! Presne tak, ale ja je vubec nechtela urazit, to vubec ne! A abych je nehazela do jednoho pytle, nekde jsou i prijemne a usmevave, bohuzel v plzni v Mohitu vzdy narazim na neprijemnou slecnu, ktera na me nehezky kouka a za zadama si spitaj jako co ja tam delam (nejsem fitness typ) a to mi vzdycky zneprijrmni tam chodit, ikdyz jejich obleceni a zejmena doplnky mam moc rada, ale fakt ani jednou jsem tam nenatrefila na prijemnou prodavacku. A prave v techto chvilich si rikam proc ja to stesti nemam a ony ano.. ( ale nemyslim to nejak povrchne )
teď se prosím neuraž, ale není třeba i to kámen úrazu? Taky nejsem fitness typ a neumím chodit na dvaceticentimetrových podpatcích a u několika butiků, kdy jsem hledala práci, bylo právě napsáno reprezentativní vzhled. A bohužel, v Česku znamená reprezentativní vzhled vychrtlost ![]()
- Citovat
- Upravit
@Meha píše:
Tak jako suverénka na mě zakladatelka vůbec nepůsobí.
A snad může napsat něco s lehkou nadsázkou.
když mě to jako nadsázka opravdu nevyznělo. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Bunny puella sorry ale nejsem tak blba abych na nekoho na pohovoru byla neprijemna, nebo namachrovana kdyz vim, ze mi jde o misto a proc ti jako prijde divny ze mam nacteno z diskuzi ze to neni snadna prace? Treba proto, ze kdyz se uchazim o misto nekde, tak si to vygooglim jake je tam prostredi a jaka je napl prace, to je spatne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emily13 píše:
@Burj Chalifa dekuju! Presne tak, ale ja je vubec nechtela urazit, to vubec ne! A abych je nehazela do jednoho pytle, nekde jsou i prijemne a usmevave, bohuzel v plzni v Mohitu vzdy narazim na neprijemnou slecnu, ktera na me nehezky kouka a za zadama si spitaj jako co ja tam delam ( nejsem fitness typ) a to mi vzdycky zneprijrmni tam chodit, ikdyz jejich obleceni a zejmena doplnky mam moc rada, ale fakt ani jednou jsem tam nenatrefila na prijemnou prodavacku. A prave v techto chvilich si rikam proc ja to stesti nemam a ony ano.. ( ale nemyslim to nejak povrchne )
Co to znamená, že nejsi fitness typ, máš výraznou nadváhu?
To by pak samozřejmě byl racionální důvod, proč Tě sice na pohovor pozvou, ale nevezmou Tě.
- Citovat
- Upravit
@Bunny puella nemyslim si, jelikoz spoustu zivotopisu rozesilam po emailu tak me ani nevideli a take jsem se v Praze a jinde setkala s robustnejsimi prodavackami, nez jsem ja:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emily13 píše:
No to koukám. Zrovna včera jsem byla v pražském Mohitu a všechny slečny byly moc ochotné a milé, nemohu si stěžovat. Na rozdíl třeba od Jannis, které je jen pár desítek metrů odtamtud, kde zaměstnávají i cizinky, které neumí dobře česky, zákaznici tykají nebo jiné(Češky) na slušně položenou otázku odpoví na půl huby. Nemilé, neochotné, na facku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emily13 píše:
@Bunny puella sorry ale nejsem tak blba abych na nekoho na pohovoru byla neprijemna, nebo namachrovana kdyz vim, ze mi jde o misto a proc ti jako prijde divny ze mam nacteno z diskuzi ze to neni snadna prace? Treba proto, ze kdyz se uchazim o misto nekde, tak si to vygooglim jake je tam prostredi a jaka je napl prace, to je spatne?
kdepak, to je samozřejmě dobře, že se zajímáš. Já když šla na pohovor do práce, kde teď pracuju, tak jsem taky googlila. Mě to jen od tebe vyznělo jako vychloubání. Něco jako, já si to přečetla, já musím to místo dostat…
- Citovat
- Upravit
Jéééé, to mi připomnělo. Byla jsem v jednom zlatnictví. Přišla paní a ukazovala prodavačce náramek. Blýskal se, třpytil, jo, byl krásný. Zákaznici šlo o zkrácení. A prodavačka, to je bižu, nebo stříbro? A ta zákaznice vyvalila oči a povídá, to jsou diamanty!!!
Mno, prodavačka hned, no jooo, už to vidím…tak to je slušný úlet mimo…zákaznice odešla. Nedivím se…
ale to jsem OT
- Citovat
- Upravit